שלום...

t h e saint

New member
שלום...

שלום... אני בן 19 ואני גר באיזור הקריות (שזה בחיפה למי שלא יודע) בעל אופן עניין אומנויות הלחימה משך אותי תמיד , והייתי מרותק מהעניין.. אני מאוד רוצה להתחיל לילמוד אומנות מסויימת אבל אני רוצה ללמוד אומנות שתשקף את מה שאני , אני לא רוצה ללמוד סתם משהו שזה רק מכות , אני רוצה משהו מעבר לזה , משהו שייתן לי משמעות ועומק... אני יודע שאני מתחיל קצת מאוחר עם הקטע הזה , אבל הייתי באמת רוצה להכנס לזה חזק... אני צריך את עזרתכם במציאת אומנות לחימה שתשקף את מה שאני , והאם בכלל מלמדים אותה באיזור שלי.. תאמת קרב מגע זה הדבר היחיד שאני פוסל ישר כי זה שטחי מידי לטעמי.. מבקש עזרה.. תודה..

Dragon Roar

New member
עצה..

קח משהו מסורתי כמו קראטה (לא מודרני) קונג פו טא צי קאטוונדו כמובן שזה תלוי גם במורה

t h e saint

New member
עוד מידע בבקשה...

איך בדיוק אני מגיע למקום הזה !?? איפה אני משיג מספר טלפון ?! ועוד שאלה... האם אתם יכולים לעזור לי ולתאר את אומנות הלחימה הזאת בבקשה...

המלצה כנ"ל... נינג'יצו...../images/Emo26.gif

יש בקריות את יעקב חזן ונילי ברל, ובחיפה את מיקי רוזנר ונדמה לי שגם לאבישי יש קבוצה (ברמת-אלון אם אני לא טועה). מן-הסתם, כל אחד כאן ימליץ על אמנות-הלחימה שהוא לומד... נורא תלוי מה מחפשים... נינג'יצו היא אמנות די מגוונת... מכות, בריחים, הטלות, חניקות, קרקע, גלגולים, כלי-נשק (מקלות, חרבות, שרשראות, חבלים, סכינים), אימונים על מזרונים, אימונים בשטח (שפת-הים, חורשות, דשא....), קרבות ועוד ועוד... בקיצור - מאוד מגוונת, ועם-זאת איכשהו מצליחה להשאיר אותך ממוקד ולהראות לך איך כל הדברים מתחברים. מומלץ...

זה נחמד שאתה רוצה משהו שישקף אותך

אבל בלי להכיר אותך, איך נוכל להמליץ? אם תספר מה אתה מחפש באמנות, יוכלו לתת לך המלצות ממוקדות. לחילופין או בנוסף - קרא את שרשורי "אני מחפש אמנות לחימה". שני קישורים מצ"ב למטה

t h e saint

New member
תראי...

אני מחפש משהו עמוק ובעל משמעות , שזה לא יהיה סתם לתת מכות... אבל באותה צורה אני רוצה שיהיה יעיל , את מבינה אני לא רוצה סתם שיטה עם עומק ומסורת עם תנועות של שחקן תיאטרון אבל בתכלס היא תיהיה לא יעילה.

לא מכיר אמנות לחימה שהמתאמנים בה

יטענו שאינה יעילה. האם ברור לך ההבדל בין אמנות לחימה לאמנות תנועה? מהגדרה, אמנות לחימה היא יעילה למטרות אותן הציבה לעצמה. מה שנותר לך לברר אם המטרות הללו תואמות את המטרות שלך. כמו כן, כל אמנות לחימה היא גם בעלת עומק, אם אתה מבדיל בין אמנות לחימה לשיטות לחימה (דניס וקמ"י הן לטעמי שיטות לחימה ולא אמנויות לחימה. יובל נחמקין חולק על דעתי, אבל הוא טועה ומטעה). בקיצור: אמנות לחימה, גם אם נראית לך כמו תנועות של שחקן תיאטרון, היא יעילה. זה מהגדרה. אם אינה יעילה, אינה אמנות לחימה. ויש הרבה כאלה.

orii

New member
המלצה על טאי צ'י בחיפה

בספטמבר נפתחת קבוצת מבוגרים במרכז אביחי במרכז הכרמל. המדריך הוא דן אפשטיין. שנינו לומדים אצל אותו מורה. אני כמובן מאוד ממליץ על השיטה, שהיא שונה מאוד משיטות טאי צ'י אחרות. הנה הפלייר של דן: (דרך אגב, חברי פורום נכבדים, אשמח לקבל תיקונים ושיפורים לגבי הפלייר) כותרת ראשית:ובכל זאת נוע תנוע... כותרת משנית: טאי צ'י - אומנות לחימה ותנועה טָאי צִ'י צ'וּאן הנה אומנות לחימה סינית פנימית. לאומנות תנועה זו יש גם צד בריאותי, התרגול נועד לאזן ולבנות נכון את הגוף ולאפשר שליטה טובה יותר בנפש, על פי תפיסת הבריאות של הרפואה הסינית. בשיעורים לומדים תבנית תנועה אישית ועוסקים בתרגילי זוגות אשר מקנים את יכולת התנועה והתגובה הנכונות על פי הטאי צ'י. העבודה בזוגות מאפשרת לנו לבדוק עד כמה אנו מצליחים באמת ליישם את עקרונות הטאי צ'י. על בסיס זה, ניבנת במשך שנים יכולת ההגנה העצמית בלחימה. דן אפשטיין הוסמך להדרכה ע"י חיים בנדר – ד"ר לרפואה סינית, אשר במקביל ללימודי הרפואה, למד במשך 17 שנה טאי צ'י במרכז "חווא טו" בטייוואן. הכיתה נפתחת ב"מרכז אביחי" בימים א' ו- ד' בשעה 20:00. להתראות, דן ליצירת קשר: 990080 -053

nage

New member
שני דברים לי אליך ידידי הצעיר

א. אתה בכלל לא מבוגר מכדי להתחיל להתאמן באומניות לחימה, אני כ"כ מצטער שלא התחלתי בגילך, אלא רק לפני ארבע וחצי שנים (אני בן 32). ב. אתה מאוד מוזמן לראות אימון שלנו (אייקידו) אנחנו מתאמנים בבית אבא חושי בחיפה ועם תרצה לדעת יותר אז אתה מוזמן לבדוק את אתר האינטרנט שלנו או להתקשר אלי אם בא לך (067944368). אני חושב לפי מה שאני מבין ממך שאייקידו מתאים לך מאוד אפילו שהנסיעה לא כ"כ קצרה. בהצלחה בכל מקרה. יוני

siriuswhite

New member
אני הייתי ממליצה על..

קראטה!!! אני אישית לומדת קראטה כבר כמעט 9 שנים, וזו אומנות לחימה מעניינת, עמוקה (לבקשתך) וזה ממש לא סתם תנועות, לכל תנועה יש משמעות, ולא רק אחת... אמנם אני לומדת בפ"ת, אצל רוני קלוגר, אבל יש גם בראשון לציון ושוהם, ואני בטוחה שתמצא משהו קרוב אליך. שווה לנסות, ושמחתי לעזור
זהר

נוספרטו

New member
תבוא לנינג'יצו!

בוא לנינג'יצו! יש אימון ביום שני מ8-10 אצל נילי ברל וביום שלישי מ7-11 אצל יעקב חזן. אם אתה רוצה לדעת עוד על האומנות או לבוא להתאמן איתנו, תרים לי צלצול או דבר איתי באייסיקיו 065298908 icq: 102175339

וביום ראשון 18:30../images/Emo26.gif

אצל מיקי על חוף הים בחיפה. לפרטים - פנה במסרים...

למעלה