שלום !

גולדן1

New member
שלום !

אני צריכה עזרה מהמבינים בדבר : יש לי כלב מסוג גולדן רטריוור, בן 3 והוא מקסים נורא ! הבעייה איתו היא כזו : קיבלתי אותו לפני כשנתיים ממשפחה שככל הנראה לא נתנה לו את תשומת הלב והדאגה הראויה, לפי מיטב ידיעתי הוא חי קשור בגינה במשך כ-1/2 שנה, אם לא יותר, והם לא דאגו לו כלל , כי כשקיבלתי אותו הוא היה עמוס קרציות בגודל בלתי יאומן, ובנוסף, היו לו פצעים מוגלתיים שעברו בעזרת טיפול רק אחרי כמה חודשים טובים. הבעייה היא שהוא לא ממש ידידותי עם כלבים אחרים ! וזה בלשון המעטה... גולדנים אמורים להיות כלבים ידידותיים וחברותיים, אך לא שלי ! הוא בכלל לא מתייחס לכלבים קטנים, ואם זה כלב גדול, לא חשוב מאיזה סוג- אז הוא ממש תוקף ! זה הגיע כבר לדם ותפרים... ואני מפחדת לשחרר אותו בגינה בכדי שיוציא את המרץ העצום שיש בו מה עושים ? האם יש דרכים לשנות את זה ? האם אילוף יעזור ?
תודה !

scorpia

New member
הכלבה שלי,

היא תערובת של גולדן, לברדור וזאב! כן, כן!!! בת 4, היא מאד סנובית והולכת רק לבני אדם, כלבים לא מעניינים אותה ולא מזיזים לה שערה מהפרווה, אלא אם מדובר בחברי ילדות. אין לה סבלנות לגורים שמתים לשחק איתה!!! ייתכן וזה חלק מהאופי של הכלב שלך וכדי להוציא לו את המרץ, למה שלא תסעי עם אופניים והוא קשור ירוץ לידך או אחרייך???? כשתשחררי אותו בגינה, הוא בטח יהיה עייף מדי מכדי מריבות עם אחרים.

גולדן1

New member
זהו ש...

זה לא נראה לי האופי שלו, אין לי בעייה שלא ישחק עם כלבים אחרים, אבל להתגרות בהם בלי סיבה- זה כבר מבהיל ובקשר להוצאת המרץ, בעלי היה לוקח אותו לריצות, ואני להליכות, העניין הוא שזה לא נוח כי הוא תמיד מושך קדימה הוא רוצה תמיד להיות ראשון
אז "הספורט" היחיד שהוא עושה זה שחייה...
ובעקבות המספר הגדול של המריבות עם כלבים אחרים, אני בהחלט לא שוקלת לשחרר לו את הרצועה בקרוב !

lilithmm

New member
תתנחמו

גם הגולדנים שאני מכירה בכלל לא ידידותיים לכלבים אחרים.... הכלב צריך להיות נחמד לבני הבית, לא לכלבים אחרים...כדאי לעשות סירוס ע"מ להפחית את התוקפנות, ולטייל רק עם רצועה. בהצלחה

דינהקרן

New member
אילוף דחוף

אני מציעה לכם ללכת לאילוף מקצועי יחד אם הכלב. זה יותר כדי ללמד אותכם איך לנהוג אם הכלב מאשר ללמד את הכלב איך לנהוג. ברגע שמגדירים לכלב מה מותר ומה אסור,את הגבולות, יותר קל לו לנהוג לפי המותר וכולם יותר מאושרים.

גולדן1

New member
אז מה ההסבר לכך

שזה קורה לו רק כשהוא איתי, ולא עם בעלי ??? ועוד נקודה להבהרה: נראה שהוא קשור לבעלי יותר, כי הוא מוריד אותו יותר למטה, משחק איתו ומפנק אותו עד אין-סוף, בקיצור- מרשה לו הכל ! ואני -לא ! אני המחנכת יותר ...

למעלה