שלום

moon17

New member
שלום

אני מתגייסת בסוף החופש לקורס חובשות. רציתי לדעת האם אתן יודעים קצת על מהות התפקיד? האם זה נחשב תפיד איכותי? או שמשמעותו לחכות לחייל כדי למדוד לו לחץ דם ומדי פעם לתקוע עירוי? תודה

amitp

New member
שלום שלום!

ומה שלומך? קודם כל, בואי נפריד בין שני דברים. תפקיד החובשת בצבא אכן נחשב לתפקיד איכותי (מה שאומר - דרישות קב"א מינימאליות, קורס איכותי וכו'), מה שלא אומר שלא תחכי לחיילים על מנת למדוד להם לחץ דם ומדי פעם "לתקוע עירוי".. הכל נורא תלוי במקום שבו תשרתי לאחר הקורס. אני אומנם הייתי חובש קרבי בצבא ולא חובשת, כך שלא חוויתי את הדבר בגוף ראשון, אולם עד כמה שראיתי יש בהחלט חובשות פעילות בשטח, ויש כאלה שיושבות ו-"מודדות חום".. (רק תזכרי שיש גם חובשים כאלה). כמי שהתנסתה בכך בעצמה אני מניח כי שרון תוכל לעזור לך יותר. בכל מקרה - האם יש לך נסיון קודם בתחום (התנדבת במד"א, אמא מנתחת לב [
])? האם את מרוצה מהשיבוץ העתידי שלך?

sbenzvi

New member
טוב, מכיוון שעמית הודיע לי

שייתכן שאני יכולה לעזור למישהי בפורום - נכנסתי בשעת לילה מאוחרת זו לענות (אבל יהיה זה בקצרה - כי צריך להספיק לראות גם אי.אר בטלוויזיה, לא?! [אז מה אם זה שידורים חוזרים....]. אכן, יש להפריד בין הדברים - כשם שעמית כבר ציין - חובשת בצבא נחשב תפקיד איכותי ובעיני, זה בכל אופן עדיף בהרבה על פקידות והרבה תפקידים אחרים. לגבי השאלה השניה - זה מאד תלוי היכן את מוצבת לאחר הקורס. יש חובשת במרפאה עם רופא/ללא רופא/מרפאה אזורית כמו כן, יש חו"פלות (חובשות פלוגתיות) ואולי אף כמה חובשות גדודיות. בהמשך, תמיד אפשר להיות סמלת או אחראית מרפאה. עצם השאלה שלך מעט בעייתית כי זה מאד תלוי איך את מסתכלת על הדברים. ראשית - מעניין יהיה לדעת מה הרקע הקודם שלך בתחום (אם יש...) אם אין - אז בהחלט מדובר ברווח אדיר מבחינה אישית. מה את מצפה מהתפקיד. כי על כל דבר ניתן להסתכל בצורה של "פעולות" או "עזרה"... שזה כבר עניין מעט פילוסופי. אבל בואי ואתן לך דוגמא - נניח ואת אחות במחלקה פנימית ועכשיו צריך להחליף לחולה טיטול - אז מצד אחד זו פעולה מאד לא נעימה בעבורך (יש להניח) מאידך - זו עזרה עצומה לחולה שאינו יכול לעשות זאת בעצמו. מה שאני בעצם מנסה להגיד - זה שמאד תלוי איך מסתכלים על הדברים.... למרות שדוגמא זו היא מאד קיצונית.... אבל גם לתת אקמול לפעמים זו עזרה... (לא שחלילה אני אומרת שזה התפקיד היחידי...). מה היית רוצה מהתפקיד? הקורס הוא ללא ספק מהנה, עם בנות איכותיות (הכרתי שם חלק מחברותיי הטובות ביותר) וללא ספק מוגדר כחוויה ואף אולי החלק המהנה ביותר בשירותי. משמעות התפקיד אינו בשום פנים ואופן "לחכות לחייל כדי למדוד לו לחץ דם ומדי פעם לתקוע עירוי". אבל בסופו של דבר - כל אחד נותן לתפקיד את המשמעות שלו... ותלוי איך מסתכלים על הדברים. אסכם ואומר, שמעולם לא הגדרתי את משמעות החובשות בעבר, בהווה ובמיל' בהגדרה שדלעיל ואיני חושבת שהייתה זו מעולם המשמעות המקורית. לשאלות נוספות - אני כאן (מדי פעם....
) שרון

sbenzvi

New member
|הדגש| מה שאני בעצם מנסה |סדגש|

להגיד זה שצריך לאהוב את זה... (וזה הדוגמא (לכל מי שאולי לא הבין) של האחות בפנימית שמחליפה לחולה טיטול - כי מי שבאמת רואה את הייעוד שלו/ה כאח/ות יכול/ה לראות את הפן החיובי הזה וזה יתן לו/לה סיפוק שהוא/היא עוזר/ת. ומתוך זה בהחלט מקבלים משמעות וסיפוק. שרון

sbenzvi

New member
לא ממש לא....

ידעתי משישהו יבין אותי לא נכון... התכוונתי שצריך לאהוב את זה.... - חובשות וכן, יש גם אחיות שנמצאות בתחום שאוהבות את זה (אולי לא הרבה....) [אבל גם כאלו יש....) GO FIGURE....

amitp

New member
לא הבנתי

את טוענת כי כל אותן סטודנטיות לסיעוד שנרשמות מדי שנה ללימודים, וכל אותן אחיות בבתי-החולים ובשאר מקומות העבודה עושות את זה כי... מכריחים אותן? המשכורת המטורפת? הרופאים החתיכים (yeah right...
)? סמל סטטוס? למה?

*GormE*

New member
נעים מאוד!

אני חובשת במרפאת הקריה- זה אומר גם במרפאת היחידה וגם במרפאה האיזורית. סיימתי קורס לפני כ3 חודשים, זה קורס מאוד מהנה ואיכותי. איך את יודעת שהוא איכותי? את רואה כמה מאמצים נעשים בכדי שתצליחי בו. איך את יודעת שהתפקיד איכותי? (לפחות אצלי)- את לא עושה מטבחים או שמירות, למעשה יש אפילו פקידים שיעשו עבודות של חובשים במרפאות קטנות יותר- כמו לרשום ביומן הרופא וכו'... את גם לא תצטרכי לחכות לחולים כי את מעבירה את הזמן מצויין גם בלעדיהם (האמת- רוב הבנות מגיעות למרפאות ובגלל זה אני לא מתייחסת כ"כ לחובשות בשטח) זה קורס שחיוני לעבור לפי דעתי. את מקבלת שם כלים מאוד חיוניים ופשוט תשמחי שיש לך את היכולת הזו- לעזור מתי שצריך, אין דבר נוראי יותר מחוסר אונים ברגע מצוקה אמיתי. יש אמנם בעיה של רפואה צבאית, שרוב האנשים שיבואו אלייך פשוט ירצו לסחוט איזה ג' אבל לומדים להפריד אותם מהאחרים ולדעת מי באמת צריך את העזרה לך (ואם את יכולה לתת אותה, כמובן) אני ממליצה בחום, בקיצור

amitp

New member
שלום שלום ../images/Emo142.gif

וברוכה הבאה (מעגל הסמויים לשעבר מתרחב
) הבעיה, לפי דעתי, ברפואה הצבאית היא לא רק הגימליסטים, אלא גם הצבא עצמו שמתאמץ עד כמה שאפשר למנוע מן המערכת הרפואית שלו לתפקד (ופתאום זו לא בעיה לשבץ חובש בכוננות תאג"ד למשמרת לילה במבצעים... וכו') - אבל אין מה לעשות, צה"ל והגיון לא תמיד הולכים יחד
אני מבין שגם את די חדשה בתפקיד - מה דעתך עד עכשיו?

sbenzvi

New member
למען העמדת דברים על דיוקם

כדאי להבהיר - זה שאת לא עושה מטבחים זה מסיבה אחת בלבד - ניגוד אינטרסים. אז נכון שבחלק מהבסיסים יש גם ברה"צניקים שיכולים ללכת ולבדוק את המטבח במקומך - אבל עדיין - חובשים מוסמכים ומתפקידם בחלק גדול מהבסיסים לפקח על רמת התברואה במטבח. בהתאם לזאת, אם את תעשי מטבח - מה תספרי שלא נקי?! זה מעוגן בפקודות מקרפ"ר שחובשות לא עושות מטבחים (גם לא חובשים, כמובן). איני חושבת שזה שיש פקידים שירשמו ביומן עושה את התפקיד לאיכותי יותר או פחות (והאמת לפעמים זה נחמד לשבת בשקט עם הרופא ולרשום ביומן.... וגם לומדים מזה לא מעט...) אבל בהחלט הרמה של הבנות היא לרוב טובה ואיכותית. ועל הבעיות של הרפואה הצבאית אני בכלל לא אתחיל....כי זה לא יגמר.... אבל בהחלט זה תפקיד מהנה (שוחק, אבל מהנה) שמעניק כלים לחיים. ולו רק בשביל לא לעשות מטבחים ולהפסיד מספר ימי לימודים בשביל מילואים....
כדאי

amitp

New member
לא רק

סיבה נוספת לכך כי חובשים מנועים מביצוע תורנות מטבח היא כי חובשים הם קבוצת סיכון למחלות מדבקות למיניהן, ומועדף כי לא יעסקו בהכנת מזון.

למעלה