שלום!

HelterSkelter1

New member
הבהרה

שים לב שבהודעה שלי למעלה, לא כתבתי בקשר ל Blowin' שהוא שיר ספציפי על מלחמה כלשהי, אבל הוא בהחלט אנטי-מלחמתי. בקשר ל"אדוני המלחמה" אז השיר הזה הוא אנטי מלחמתי בהחלט, ולא יעזור מה שדילן יגיד. אולי הוא לא *בהכרח* נגד המלחמה הקרה, אבל אתה יוצא פה מנקודת מבט מצחיקה מאוד - אתה טוען שהוא לא כתב שירים נגד אף מלחמה, אבל אם לא היו מלחמות בעולם, אז נגד מה השירים האלה?! בטוח שהוא הושפע מקוריאה או מהמלחמה הקרה, הוא לא כתב סתם שירים על מלחמות לא קיימות.

ערןלוי

New member
"לא יעזור מה שדילן יגיד"

אתה מתעקש להתעלם מההבדל המהותי והעקרוני בין שיר מחאה ספציפי, שבא לבקר שלטון מסוים על המדיניות שלו (למשל כל השירים נגד וייטנאם. למשל שיריו של דילן עצמו נגד אפלייה גזעית) לבין שיר בעל מסר אוניברסלי ומטושטש שמתנגד למלחמות באופן כללי, אבל לא מבקר שלטון ספציפי על זה שהוא יצא למלחמה כזו או אחרת - וייטנאם, קוריאה, מלחמת המפרץ, מלחמת ששת הימים או כל מלחמה שהיא. דילן טען והדגיש (כמה פעמים, לא רק בציטוט שהבאתי) שהוא לא פציפיסט. הוא מעולם לא הביע עמדה נגד מלחמת וייטנאם - (מלחמה שכיום יש הסכמה די גורפת שאם היא לא הייתה בלתי מוצדקת לחלוטין, לפחות היא נוהלה בצורה מחפירה ובאיוולת מוחלטת). דווקא נקודת המבט שלך מצחיקה, בזה שהיא מתעקשת לטשטש ההבדל העצום הזה בין הקביעה האוניברסלית - ובוא נודה בזה - הברורה מאליה שמלחמות ומוות הם דבר לא טוב - לבין מחאה. מי יכול להתנגד לזה? מה שאתה כותב על קוריאה בפרט נראה לי מופרך, בהתחשב בזה שהיה מדובר במלחמה שהסתיימה 10 שנים לפני שהשיר נכתב, כאשר דילן היה בן 12, והיא הייתה מלחמה "מהמוצדקות", בכך שהיא הוכרזה ע"י האו"ם, ולא ע"י מדינה כזו או אחרת. אם אתה דוחה את קביעתו של דילן - שהשיר בא לבקר את ה military industrial complex כלא סבירה, אתה צריך להוכיח את זה בטקסט. לדעתי הקביעה של דילן מתאימה טוב מאוד לטקסט של "אדוני המלחמה", ואני לא רואה שום דבר שיכול לגרום לי לחשוב שהוא משקר. אתה לא יכול סתם ככה להתעלם ממה שהכותב אומר על השיר של עצמו! מעולם לא טענתי שלא היו מלחמות בעולם, ומעולם לא טענתי שהוא כתב שירים על מלחמות לא קיימות. באותה הזדמנות חשוב לציין שדילן מעולם לא חלק עמדות פוליטיות (בנושאים בינלאומיים) עם חבריו עם הפרח בשיער. מישהו מכיר את neghbourhood bully?

HelterSkelter1

New member
תגובה

"דילן טען והדגיש (כמה פעמים, לא רק בציטוט שהבאתי) שהוא לא פציפיסט" אין שום קשר. אדם יכול להיות אנטי-מלחמתי, ולא בהכרח פציפיסט. גם מעולם לא אמרתי שהוא פציפיסט. "למשל שיריו של דילן עצמו נגד אפלייה גזעית) לבין שיר בעל מסר אוניברסלי ומטושטש שמתנגד למלחמות באופן כללי, אבל לא מבקר שלטון ספציפי על זה שהוא יצא למלחמה כזו או אחרת - וייטנאם, קוריאה, מלחמת המפרץ, מלחמת ששת הימים או כל מלחמה שהיא" אם היית קורא אולי יותר טוב, היית רואה שלא אמרתי שהוא כתב על מלחמה ספציפית, אבל בנאדם בדרך כלל מושפע מדברים שקורים לו ולמדינה שלו, וסביר להניח שדרך כתיבה נגד מלחמות, כאשר הוא מתייחס, גם אם לא בספציפיות, למלחמות של מדינתו, ארה"ב, אז ההתייחסות היא כללית ואוניברסלית, אבל אין זה אומר שהיא נכתבה כך. "אם אתה דוחה את קביעתו של דילן - שהשיר בא לבקר את ה military industrial complex כלא סבירה, אתה צריך להוכיח את זה בטקסט." לא דחיתי את קביעתו, אלא תהיתי על קביעתך שדילן מעולם לא כתב כנגד מלחמות, ספציפיות או כלליות.

ערןלוי

New member
מלחמה

אדם שמתנגד למלחמה בכל מקרה - הוא פציפיסט. אדם שבוחן כל מקרה לגופו ומחליט מה עמדתו לגבי המלחמה באמת אינו חייב להיות פציפיסט. אבל מאחר שדילן מעולם לא הביע עמדה נגד מלחמה ספציפית כלשהי שהייתה רלוונטית (למשל, מלחה"ע ה-I אינה רלוונטית) כמו וייטנאם, אין לנו שום רשות להניח שהוא התנגד למלחמה כזו או אחרת. "אם היית קורא אולי יותר טוב, היית רואה שלא אמרתי שהוא כתב על מלחמה ספציפית, אבל בנאדם בדרך כלל מושפע מדברים שקורים לו ולמדינה שלו, וסביר להניח שדרך כתיבה נגד מלחמות, כאשר הוא מתייחס, גם אם לא בספציפיות, למלחמות של מדינתו, ארה"ב, אז ההתייחסות היא כללית ואוניברסלית, אבל אין זה אומר שהיא נכתבה כך" לא כל כך הבנתי. אבל אני מסכים איתך שאדם מושפע מדברים שקורים לו ולמדינה שלו. "לא דחיתי את קביעתו, אלא תהיתי על קביעתך שדילן מעולם לא כתב כנגד מלחמות, ספציפיות או כלליות." אם היית קורא אולי יותר טוב, היית רואה שכל מה שאמרתי הוא "הוא גם מעולם לא כתב שיר נגד מלחמת וייטנאם, או נגד מלחמה כלשהי." מלחמה *כלשהי*! כמו כן, אתה קבעת ש"אדוני המלחמה" הוא שיר אנטי מלחמתי, ודילן טען - טענה סבירה בהחלט - שהוא לא. כפי שציינתי כמה פעמים, הקביעה ש"מלחמות הן דבר רע" - קביעה בנאלית שמזכירה לי את "drugs are bad, mmkay?" של מיסטר מקי, היא קביעה כמעט ברורה מאליה. אבל דילן מעולם לא קרא להמנע ממלחמה בכל מחיר, למשל, כי הוא לא פציפיסט. והוא מעולם לא קרא להפסקת, או נגד, מלחמה כלשהי שהתרחשה. אגב, אין בכך שופ ביקורת על דילן חלילה. רק ניתוץ מיתוס נפוץ.

למעלה