שלום :)))

ronelalala

New member
שלום :)))

אז כך אני טס בעוד כחצי חודש לספרד לעשות את הדרך לסנטיאגו דה קומפוסטלה. אני טבעוני (לא אוכל בשר חלב ביצים ושאר מוצריהם), האם יש דברים מסוימים שנעשים בצורה שונה מבארץ, כך שיש בהם אחד מהדברים שאני לא אוכל? לדוגמא שמעתי שבחלק מהלחם הם שמים חלב... עוד שאלה היא איזה מן ממרחים למיניהם יש שם בתפוצה רבה? המסלול שאני הולך לעשות הוא בעצם את כל המסלול שזה אומר התחלה בRONCESVALLES דרך בורגוס ולאון, ומסיימים בסנטיאגו דה קומפוסטלה, מישהו יודע כמה חם/קר אמור להיות באיזורים האלה, כי לפי מה שהבנתי במרכז חם אבל בהתחלה ובסוף אמור להיות כפור כלבים, למישהו/י יש במקרה קישור לאתר עם טמפרטוקות באיזורים אלה? ושאלה אחרונה היא האם מישהו יודע איזה חברת רכבות/אוטובוסים יש שם כדי שאוכל להכנס ולראות מה מה המחירים אם מישהו יודע אודה. :)

sela v

New member
שלום שלום

לגבי האוכל, אני לא בודק את מרכיבי האוכל בד"כ, אבל למשל שמעתי שבבגט הצרפתי יש חלב. קשה לי להאמין שמשתמשים בשומן מין החי בלחמים, אבל יכול להיות מאד שכמו שאמרת יש שימוש בחלב, והפתרון היחידי שנראה לי זה פשוט לשאול שם או לחפש באתר של צמחונים. לגבי טמפרטורות אישית אני לא מכיר, ובד"כ לא מפרסמים טמפרטורות של מקומות לא מיושבים. אני זוכר שטיילנו מהפורום להרי אילת, וניסיתי לחפש מה תהיה הטמפרטורה בהרים, ואין את זה בהרים, וזה די שונה מאילת. מה שעשיתי, שאלתי לגבי מזג האוויר בפורום מזג אויר בתפוז, תנסה אותם, אולי להם תהיה תשובה בשבילך.

ronelalala

New member
זה בסדר שלחתי לאגודת הטבעונים

הספרדית מכתב ובתקווה לתשובה מהירה :)) ואני בפורום צמחוטבעונות, אין להם מושג, חוץ מאיך לומר "אני אוהב חיות ולכן אני לא אוכל אותן" בספרדית כלום... :)))

Eldad H

New member
כדאי לשים לב בחו"ל גם ליין אדום

יש מדינות שמכניסים שומן חזיר לתוך יין אדום. לצערי בספרד הכל סובב סביב בשר, כיאה למדינות דוברות ספרדית וצר לי לאכזב אותך, אבל כדאי לך להתכונן מראש לבעיתיות בתחום הקולינרי. באזורי התיירים (ברצלונה, קוסטה ברווה, אליקנטה וכו') לא אמורה להיות בעיה של מסעדות צמחוניות. ב1999 חיפשתי במדריד מסעדה צמחונית ולא מצאתי, אולי מאז פתחו.

ronelalala

New member
דווקא מסעדות זה לא בעיה

היות ויש לי רשימה של מסעדות צמחוניות וטבעוניות, אם תרצה אתן לך את האתר שבו יש את הרשימה. הבעיה היא עם האוכל סופרמרקט, ויין דווקא לא הולך להיות כזאת בעיה כי אני יודע איך להגיד לא אוכל חזיר. :)

Eldad H

New member
יש דמיון בין ספרדית לאנגלית

מבחינת שמות של עצמים (למשל רכיבים באוכל) קיים דמיון בשמות ולכן אל תהסס בסופרמרקט לנסות ולבדוק את רשימת הרכיבים, למרות שעם החוקים של האיחוד האירופי בטח יש גם הכל באנגלית...

kogawa

New member
../images/Emo8.gif אני מבין שאתה מתכוון

לדמיון המפתיע בין: קארנה למיט (בשר) לאטה למילק (חלב) וואבוס לאגס (ביצים) וורדוראס לווג'טבלס (ירקות) (סתם בצחוק.. )

Eldad H

New member
אני בטוח שכשכתבת את זה

גם סיננת כמה וכמה מלים שכן דומות לאנגלית...

Eldad H

New member
אתר עם מסעדות צמחוניות ../images/Emo35.gif

בבקשה תן לי לינקים לאתרים של רשימות עם מסעדות צמחוניות בעולם. אם יש לך גם לא רק בספרד זה יהיה מצויין...

ashmash

New member
פורום צמחונות וטבעונות בתפוז

אני משוכנע שיהיו שם אנשים שיעזרו לך. לי המליצו שם על מסעדות צמחוניות בדרא"פ (דבר שלא נזקקתי לו בסופו של דבר, כי צמחונים יכולים להסתדר בכל מסעדה, פשוט לא אוכלים בשר, בניגוד לטבעונים שהם קצת יותר בררנים).

למעלה