שלום

popo h

New member
שלום

יש לי בעיה, והעניין הוא כזה: לפני שבועיים התחלתי לקחת גלולות נגד הריון, ללא ידיעת ההומאופטית שלי. ידעתי שאם אני אשאל אותה היא פשוט לא תסכים... אז עשיתי דבר די טיפשי (אני מודה) והתחלתי לקחת מאחורי גבה. עכשיו יש לי ממש הרגשה שזה מנטרל את ההשפעה ההומאופטית שאיזנה אותי כל כך יפה במהלך תקופה ארוכה. אני רק רוצה לציין שהגלולות הן כדי להשיג איזון הורמונלי, (ההומאופטית טענה שהרמדי יעזור לי גם בזה, אבל לא היה שום שיפור בתחום ההורמונלי, רק בתחום של ההרגשה הכללית). פשוט נמאס לי מהמחזורים האיומים ומשיעור היתר, והחלטתי לקחת את הגלולות בלי לחשוב הלאה. אז מה אני עושה עכשיו? אני לא יכולה לספר להומאופטית, כי זה להודות שבעצם קצת שיקרתי לה... יכול להיות שהגלולות לא באמת מנטרלות את ההשפעה ההומאופטית ואני רק מדמיינת? ואם זה כן מנטרל - מה לעשות??? מאוד חשוב לי לקבל תשובה, אם אפשר... תודה רבה!

mig1

New member
מאוד חשוב

שתגידי הכל להומאופטית שלך מכוון שאי התאמה בין גלולות לתרופות הומאופטיות יכולה לגרום נזק. נוסף לכך אני ממליץ להמשיך טיפול הומאופטי כי השפעה שלו לא באה מיידית וצריכים סבלנות כדי להגיע לתוצאות. חוץ מזה אם את רןצא את יכולה לבדוק אפשרות לטפל בבעיות הורמונליות ע"י צמחי מרפא או ארומתרפיה בהצלחה

SideKick

New member
עוד לא מאוחר...

גם אם בחרת לעשות זאת מאחורי גבה של ההומיאופתית, ספרי לה עכשיו. סביר להניח שהיא תשנה את תכנית הטיפול שלך, שכן מצבך השתנה. לחיות בשקר זה דבר מאוד לא נכון, במיוחד כשהאדם שאת משקרת לו זה בדיוק האדם שאמור לעזור לך. אל תפחדי ממה יהיה אם... הרימי אליה טלפון כבר מחר בבוקר וספרי.

אדומה2

New member
POPO

יתכן מאוד והמטפלת שלך לא הבינה עד כמה המחזורים ושיעור היתר היוו לך מטרד. יכול להיות שהיה מקום לשלב בין כמה דברים. אבל אני לא יודעת ומכירה הומאופתיה עד כדי כך, כדי לדעת אם זה בכלל אפשרי. אין ספק אבל שעכשיו, אם תספרי לך לה שאת לוקחת גלולות, היא תבין את המצוקה, שכן בחרת לקחת את הגלולות ובחרת לא לספר לה על כך. אני לא מרגישה שזה שקר, אני מרגישה את המצוקה ואת הרצון שהבעיות יפתרו. אבל ברפואה משלימה, בגלל ההתיחסות השלמה לגוף ולנפש, אין תרופות פלא. יש דרך להקל על סימפטומים, אבל זה רק זמני, כי הם יכולים לחזור. הטיפול הוא בעיקרו דרך שאת עוברת עם עצמך והמטפלת שלך- בעיניי- תפקידה להיות שם עבורך ולעזור לך כמיטב יכולתה. כן, לכל אחד הדיציפלינה שלו והדרך הטיפולית בה הוא מאמין. האם זו הדיציפלינה הטובה עבורך? אמרת שהרמדי הנוכחית דווקא עובדת. האם היו רמדי (מה הרבים של רמדי בעצם, בעברית??) בעברכן המשותף שלא עבדו? הטיפול הוא שלך, יש עזרה והדרכה, אבל בסופו של דבר את מחליטה את ההחלטות. ספרי למטפלת שלך על מנת למנוע נזקים שבין השילובים של גלולות והומאופתיה (אם הם קיימים), ותסבירי למטפלת שלך שאין הדבר מצביע על דבר פרט לעובדה שהדברים שמפריעים לך מציקים לך מאוד והיה לך חשוב לעשות את שעשית. ואולי נטילת היוזמה הזו, זה חלק ממה שהרמדי אמורה לעשות? אני לא יודעת. אבל בתור מטפלת, אני יודעת שהייתי רוצה לדעת שמטופלים שלי יכולים לבוא ולומר לי דברים, ואם מה שמפחיד אותם זה איך שאני אגיב, אולי אני צריכה לעשות בדק בית ואולי אני והמטופלים שלי צריכים לשבת ולבחון בצוותא את יחסינו. אבל חשוב לדבר על הדברים- תמיד, גם כשיש דברים שפחות נעים לשמוע או לומר.

יחסים עם מטפל

POPO שלום עוד נקודה למחשבה היא מדוע חשבת שההומאופתית "לא תסכים", זה נראה לי משהו שלא שייך ליחסי מטפל מטופל. בתפיסה שלי, תפקיד המטפל הוא לידע, להמליץ, ולהוסיף עומק נוסף לבחירותיו של המטופל. הדגש, תמיד, הוא על בחירתו של המטופל, והתאמת הטיפול לבחירה זו. האם את מרגישה שאת צריכה לרצות את ההומאופתית שלך? מדוע את חוששת מתגובתה? יש מטפלים רבים, בעלי גישות טיפוליות רבות. חלק מהמטפלים גמישים יותר, ונותנים כבוד ומקום לחייו ולבחירותיו של המטופל, מבלי לשפוט אותן. המטפל יכול להסביר לך שבחירה של טיפול תרופתי מסויים או תזונה, או דרך חיים מסויימת יכולים להשפיע על מהלך הטיפול בדרך זו או אחרת, ואת תקחי זאת לתשומת ליבך. המטפל בפירוש אינו מחליט עבורך מה לעשות, ומטפל שמתיימר לעשות זאת, או טיפול שבמסגרתו את חשה שכך מתנהלים הדברים, הוא טיפול שכדאי לבדוק אותו לעומק. בברכה שרון

popo h

New member
לפני שאחליט מה לעשות...

קודם כל תודה רבה לכם!
קצת הסברים: זה נכון שיש כמה פנים בעייתיים בקשר עם המטפלת, אבל בסך הכל היא עזרה לי מאוד, ואני לא רוצה לקלקל את הקשר איתה, לכן אני מתלבטת מה לעשות. להומאופטית שלי דעות מוצקות בקשר לרפואה הקונבנציונלית - בעבר דיברתי איתה על הרצון לקחת גלולות, (זה היה כבר לפני כמה שנים), והיא אמרה שגלולות זה נורא אגרסיבי, שזה יעשה לי רק רע, ושבשום אופן לא. היא אמרה שהרמדי אמור לאזן אותי בכל התחומים, ולפתור את כל הבעיות. אני לוקחת את הרמדי הנוכחי כבר יותר מחצי שנה, (אולי אפילו שנה) וזה באמת עזר בצורה משמעותית, אבל רק בתחום של האנרגיה וההרגשה הכללית. גם לפי בדיקת הדם שעשיתי אין שיפור באיזון ההורמונלי, אז החלטתי שהגיע הזמן לנסות גלולות. אני יודעת שאם הייתי משתפת את המטפלת בהחלטה, היא הייתה רואה את זה כחוסר אמון בה כמטפלת, והקשר איתה היה נפגם. (דווקא כן יש לי הערכה אליה, ואני מרגישה שהיא קלעה בול עם הרמדי הנוכחי כדי לפתור בעיה ספציפית של חולשות, אני רק לא בטוחה שזה באמת יעזור בכל התחומים). קיוויתי שהגלולות לא יפגעו בהשפעה של הרמדי... האם זה בכלל אפשרי לשלב רפואה קונבנציונלית והומאופטית?

SideKick

New member
את רק צריכה לזכור...

שלפעמים הבעיות שלנו הן עמוקות ומושרשות ולוקח זמן עד שרואים. העובדה שאת מספרת שהרמדי שיפרה באופן משמעותי את ההרגשה הכללית, זה סימן שהיא עובדת. חבל שאת לא מספיק סבלנית, שכן לפעמים לוקח זמן לתקן שגיאות שעשינו על פני משך חיים שלם. אני עדיין חושבת שעליך לשתף את ההומיאופתית, ולו משום שסביר להניח שאת צריכה להחליף עכשיו רמדי. תסמכי על המטפלת שלך שהיא תדע להתמודד עם החדשות שאת עומדת לספר לה מבלי להיפגע. ואם לא, זאת לא בעיה שלך, אלא שלה.

freearth10

New member
דעתה של המטפלת

ברור לגמרי, שבמצב האופטימלי כל מטפל ישאף שהמטופל שלו ישנה את אורח חייו ואת מערכת אמונותיו. אין לי ספק שאת הערכה שלך למטפלת היא הצליחה לחוש אין לי גם ספק שמה שעשית זה לא מה שהיא היתה רוצה שתעשי. אך בין הרצוי והמצוי נמצא המטופל והדרך היחידותית לו להגיע, לאן שהוא כרגע מסוגל להגיע. והמטפלת תדע כבר לקחת אותך מהמצב בו את נמצאת היום קדימה לעבר שינוי נוסף. פתיחות ביחסים זה דבר מאוד חשוב במערכת היחסים הזאת (ולא רק בזאת) ומאחר שמדובר כאן במטפלת שכן הצליחה לקרא את המפה והיא בטח הצליחה גם לקרא את מה שהיא לא כל כך אהבה לקרא, אני הייתי חוזרת אליה ומספרת לה על מה שקרה. בכל דרך המובילה אל הפסגה יש עליות וירידות וכל זמן שהכיוון הוא בכל זאת לכיוון העולה, אין טעם לבחור בדרך אחרת. טעויות כולנו עושים. אנחנו גם אלה שמשלמים עליהם. מקווה שיהיה לך את האומץ לחזור אליה. אני גם לא חושבת שהיא תקח את זה כפגיעה אישית בה ואולי גם לה יש משהו ללמוד מההתנסות הזאת.

את לא הראשונה ולא האחרונה

שלום POPO H! אני יכולה להבטיח לך שאת לא הראשונה ולא האחרונה שבאה אל המטפל ו"מתוודה" על אי דיוק בקיום הסברי והוראות המטפל. לא פעם ןלא פעמיים מתוודים המטופלים ששתו קפה ואכלו שוקולד, למשל, בזמן הטיפול ההומאופתי, מה שלא רצוי, ולקחו תרופות קונבנציונאליות וכו' וכו'. מנסיון זה קורה, ולא מעט, ותמיד כשנטופל "מתוודה" זה מעלה חיוך של חיבה על פני. כי כולנו אנושיים, וכולנו רוצים לנסות דברים וזה בסדר גמור. אין לך מה לחשוש מגילוי האמת למטפלת שלך. אני בטוחה שהיא תבין אותך ותנסה להסביר לך שוב את עמדתה בנושא. בהצלחה.

popo h

New member
תודה רבה לכל הכותבים... ../images/Emo140.gif

באמת פורום נהדר, תודה! כנראה שאני באמת אדבר עם המטפלת, מקווה שהיא תבין....

למעלה