שלום!

שלום!

אני עודד, בן 14. אני מקווה שמבוכים ודרקונים תופס פה. אם כן אז יש לי שאלה: אני וחבר שלי התחלנו הרפתקה שהוא המציא המבוססת על העיר "חולשחור" למי שמכיר (דרך אגב, החבר שלי הוא כמובן שליט המבוך). אני סיימתי בהצלחה את המשימה, ואני במצב טוב (אני אפרט אם יש צורך, או רצון). ובכן השאלה היא כזאת: האם אתם יכולים להציע לי כל מיני בסיסים למשימות (הכוונה היא רק לרעיון למשימה) כך שנוכל להמשיך את ההרפתקה? בתודה מראש, עודד.

שלום וברוך הבא ../images/Emo13.gif

ספר לנו קצת על המשימה שעברת.. מה אהבת בה.. מה לא אהבת בה.. מה היית רוצה שיקרה במצבים מסוימים בה.. לאט לאט נגלה מה אתה כשחקן אוהב וככה נוכל לתת תשובות יותר טובות לשאלה שלך

ננסק

New member
בהחלט. למשל,

מה היתה המשימה האחרונה? הצלת את הסאורון הזה (או איך שלא קוראים לו) מהגביש הקסום? כמו בהרפתקאה המקורית שבספר "חולשחור"? כי אם כן, יש איזה מיליון אפשריות להפתח רק מזה!

אז ככה:

אהבתי את כל המשימה, חבר שלי יודע להיות שליט מבוך טוב מאוד. אני בן מחצית-נוכל נייטרלי תוהו. ובכן המשימה הייתה כזו: להיות שומר ראש של סוחר ושמו ארבורוס זוק, וללוות אותו לגבעות אבן הירח בכדי להשלים עסקה חשובה, ולדווח עליה לאחים קומבסי. התחלתי את המשחק שבוע לפני היציאה למסע, כנוכל בגילדת הגנבים של חולשחור. במהלך שבעת הימים היו לי כמה עניינים: גנבתי סרטן פלטינה(!) אבל לא הצלחתי לבשלו כראוי וכמעט נתפסתי ע"י המוכר. כייסתי לאיש אמיד בבר נידח חרב מורעלת, בה לא יכולתי להשתמש. על שום כך, לקחתי אותה ומכרתי אותה לאחים קומבסי, ראשי גילדת הגנבים. יותר מאוחר כאשר חזרתי לבר איים עלי האיש שאם לא אחזיר לו את החרב, ישסף את גרוני. אמרתי לו שאחזיר לו את החרב והלכתי לגילדה ושכרתי רוצחים שכירים. אחרי שהרגנו אותו מצאתי עליו חרב קצרה מהודרת, שיותר מאוחר התבררה לי כחרב של חרמיש קור-אש, הנפח הכי גדול שהיה מעולם. כישפתי אותה לנזק חומצה ומאוחר יותר יצאתי למסע. יצאתי עם עוד שני שומרי ראש, אלף סייר, טניס, ומכשף בן אדם, רייסטלין. במהלך המסע פיתחתי את קישורי הבישול שלי והכנתי מטעמים לסוחר ולשאר שומרי הראש (פעם הכנתי ראשי תיפלצים ברוטב
). עצרנו בכפר אחד לשלושה חודשים, שבהם אימן לי טניס את העורב הכי טוב בעולם: אפריט שמו, שמסוגל לאתר, לדבר את השפות אותן אני מדבר, למצוא מתכות וגם להתקיף. את החרב החלפתי בקטנה ממית'ריל עם עוצמת אש, חומצה ורעל והרבה יותר חזקה מהקודמת שלי, החרב הקצרה של חלמיש קור-אש. באותה הזדמנות, אותו האיש שנתן לי את הקטנה הכין לאפריט מקור ממית'ריל, שחיזק את ההתקפה שלו ואת מהירותו. כאשר הגענו לגבעות אבן הירח סחרנו עם מספר אורקים, שהתקיפו אותנו אחרי השלמת העיסקה. ניצחנו אותם ללא כל בעיות וחזרנו לחולשחור. עליתי רמה והרווחתי כסף וטבעת כח יפה, וכך מסתיים המסע בצרת סיפור מתומצתת בהחלט.

ננסק

New member
אני מאוד מופתע לטובה!

דבר ראשון, רואים שהשה"מ מאלתר באופן אלגנטי, ומאוד הולך לקראתך. דבר שני, זה -מעניין-. ארר, דבר שלישי, השמות "הושאלו" באלגנטיות מתוך ספר פנטזיה מפורסם, ובטח גם האישיות של הדמויות, אבל ממש לא איכפת לי- להיפך, זה אומר שאלו דמויות מעניינות, ושזה יוצא מגניב. מצויין. המשך כך. עוד רעיונות למשימות? בקש מהשה"מ שלך שיבנה פרפראזה על ההרפתקאה שמגיעה עם הספר "כישופים ומבוכים: במבוך". אני חושב שההרפתקאה מעניינת, ומאפשרת לאחר מכן להמשיך לכיוונים מעניינים נוספים.

melindo

New member
המממממ

אני חושב שחולשחור זהוי ארץ מסדרת כישוף....אבל מה זה משנה. בעקרונית קצת קשה לתת רעיון להרפתקאה יש בלי סוף ורובם הגדול מאד ממוחזרות. בדרך כלל צריך להתחיל מששלד המשימה: להחליט קודם האם אתה רוצה משימה שמבוסת על הרוג והשמד או על אחת שהיא עם יותר חשובה או אחת משולבת. לאחר שאתה את זה יש לחשוב על הקבוצה... את האמת גם לפני כבר צריך לחשוב על הקבוצה (לשמשל לקבוצה שלי יש בעיות קשות עם חידות...ואני מתכוון לקשות!!!) אז יש את הדברים הטיפקלים 1.יש שמועות על מקום מסוכן והגיבורים רוצים כסף ונק"נ 2.יש את המכשף הרשע שרוצה להשתלט על העולם הוא בנה מבוך והגיבורים באים להשמידו... וכו' וכו' אני יוסיף גם כמה רעיונות בקצרה שכבר הכנתי...אך אם אתה באמת מעוניין לשחק בהם אוליי כדאי שרק השהם שלך יקרא את זה: 1.יש איזה אי אחד כולו מכשפים ועד לרא מזמן הכל היה נורמאלי אך אז התחילה מלחמה עם מפלצות אל מתות שבאו מהים... ואז פתאום (לא באמצע הקרב) כל המכשפים התחילו לאבד שליטה על הקממים שהם עושים (וגם הידיים שלהם ניהיו סגולות זוהרות) אז המועצה של הכפר החליטה לשים אזיקי ברזל על כולם כדי למנוע אסונות. ואז הגיבורים כבר צריכים להבין לבד בדרכים שונות שככל שמתקרבים לאמצע העיר הידיים ניהיות סגולות יותר וברגע שנוגעים בים גם כן... ניתן להסיק שמה שלא גרם לזה נמצא מתחת לעיר. ואז הם צוללים ומגלים שכל האי הוא בעצם מגדל עתיק שהקוסמים העירו בו בטעות את כוחות האופל ואז פשוט צריך להוציא איזה חפץ מטומטם ואז נגמרת המשימה (אני וחברים שלי משחקים כזה סליידרס שהם עוברים מעולם לעולם) 2.הנה עוד רעיון...אחד האהובים על חברים שלי. הם מוצאים את עצמם בטירה (להזכירך זה סליידרס כזה) וברברים וסקאמים (scum( עומדים לתקוף בעוד מס' ימים. לממלכה יש כסף מועט מס' מסויים של חיילים שרובם לא מאומנים ועובדים ועם זה הם צריכים להחליט מה הם עושים... הם יכולים לאסוף ממכרות או לקרות עצים או לקחת מים מהנהר בשביל לא לבזבז כסף על זה או פשוט לקנות את המצרכים כדי לא לבזבז זמן. לאמן את החיילים איך שהם רוצים אך ככל שהחייל יהיה יותר חזק ככה יהיה פחות זמן לאמן אחרים או כף לאמן אחרים. ואז יש גם את עניין כלי הנשק שאפשר או לקנות או להכין עם המצרכים שהם לקחו מהטבע. ואז יש גם מלכודות שזה נתון לבחירת הגיבורים גם כן...אפשר לחפור תעלות לשים קוצים ושטויות. ואז לבסוף להחליט על הטקטיקה והכל... מה שכן...מאד קשה להכין א תכל הנתונים כדי שזה לא יהיה קשה מדי או קל מדי. 3.ורעיון אחרון גם אחד מהאהובים על חבריי... הגיברוים מוצאים את עצמם בבית כלא לגיבורי מלחמה (ל תשאל למה) שפעם בכמה שנים 4 אנשים שם יוצאים לחופשי (כמה מקרי שבדיוק 4??) ואז כל אחד מתפצלוהולך למסלול בעל 10 אתכרים שמאתגר אך ורק את המקצוע שלו... למשל לגנב יהיהו חדרים עם מלכודות שמופעלות על שמע או על ראיה, או הליכה על חבל. או חדר מלא בשומרים אבל יש בו המון צל (מפה אתה כבר תבין לבד מה לעשות). לעומת לוחם שמולו יעמדו בעיות כמו קפיצה עם סוס בין הרים שחייה חיסול כל החפצים בחדר במהריות אפשרית פן יקרה משהו כמו פיצוץ אדיר שישמיד את החדר וכו'... מקווה שעזרתי...

שני דברים:

1) המשימה בחולשחור היא למצוא את רוצחו של בראס, סוחר מסויים שנרצח על ידי המוות השקט ולא ברור מי שלח אותו. 2) אני מחפש משהו יותר עלילתי, עם כפרים ויערות, גם ערים לא רע. אני מחפש משהו שהוא מעבר להיות מי שאתה ולפעול רק בהתאם ליכולות שלך. אני רוצה משהו יותר הרפתקני. עם פיראטים, ברים, שווקים וקוסמים, אל-מתים וכו'... אני לא מחפש משהו כמו משחק שפשוט עולים ברמת הקושי עד שמסיימים את המשימה, אלא משהו שנמשך ויש בו אפשרויות רבות כמו במשחק תפקידים טוב.

melindo

New member
אוקיי....ננסה לכוון את עצמי

אויי אני זוכר את המשימה עם בראס....משימה גדולה...בעבר שיחקתי גם את זה קצת עשינו איזה 3 משימות. אתם משחקים את זה בסגנון של כידוף או די אן די או שיטה אחרת בכלל??? טוב אבל עכשיו לעניין... קדום כל יש עוד ספר הרחבה לחולשחור...למעשה הוא הרבה יותר טוב אבל לצערי שכחתי את שמו. ובו יש עוד 2 משימות נחמדות ובסוף הספר יש עוד המלצות על המשך להרפתקאות והצעות לא רעות בכלל עד כמה זכור לי... בכל מקרה קראתי לפני זמן די רב על רעיון נחמד...אם כי לא העלילה אלא הסביב שלו, שבו למעשה אתה מתחיל כטוב שמנסה לעזור עושה שטות ואז הטובים רודפים אחרייך ואז אתה נתקל גם ברעים האמיתיים שרודפים אחרך ואז זה מתחיל להסתבך...למשל לכהן הגדול נגנב הכתר המלכותי ע"י מלך הגנבים הגיבורים יוצאים אליהם לוקחים את הכתר ובדרך חזרה נתקלים בגניבם ובטעות שוברים את הכתבר לרסיסים. ברגע זה הכהן הגדול שולך חבורות מכל העולם כדי לחפש אותך שכן הוא חושב שפשוט גנבת אותו והגנבים רודפים אחריך כדי לנקום בך. אפשר גם להכניס קטע שהגיבורים צריכים להתחבר לגנבים כדי להינצל מהכהן ובסוף לרצוח אותו או משהו... בדוגמה הזאת אולי אין יותר מידי עלילה אך ניתן להכניס הרבה ממנה בקלות אבל זה כבר תפקיד השהם

למעלה