שלום..

שלום..

שלו שמי אדם ואני בן 18, עוד מעט מתגייס...ואבא שלי הולך לעבור לבודפשט לשנתיים...רציתי לשאול, בהנחה שאתם יודעים, האם זה נכון שהצבא נותן חופשות מיוחדות כדי שאני אוכל ליסוע אליו??? ואם כן, מה בדיוק הסידורים שאי אצריך לעשות כדי לקבל את הפריוולגיה הזאת???

Sparker

New member
נפלת טוב...

במקרה אני מומחה לא קטן לעניין הנ"ל... מניסיון לצערי. החוקים בצה"ל (הכל נכון לשנת 2001) מאפשרים לך לטוס לבקר קרוב משפחה מדרגה ראשונה אותו לא ראית (או לא תראה) במשך שישה חודשים. אני מבין שלאחרונה נעשו שינויים וכעת אפשר לטוס לחו"ל גם במסגרת רגילה, ככה שיכול להיות שהנוהל הראשון שונה. בכל מקרה, כבר בבקו"ם (ואם לא אז בטירונות או ביחידה שלך) תפגוש במש"קית ת"ש שתעזור לך להגשים את מה שפעם היה חלומו של כל חייל - לטוס לחו"ל והפז"מ דופק... עבדך הנאמן היה קורבן לזובורים רבים מספור עקב נסיעתו לספרד ערב המילניום בעוד שאר עם ישראל נשא עיניו אל עזריאלי
. אולי יתמזל מזלך ותמצא בפורום סדירים מש"קית ת"ש בשרות פעיל...
בכל מקרה...

mikledet

New member
מספיק אחד?

גם אני הייתי חייל בודד - אבל זה היה די מזמן ולכן אני לא בטוח במה שאני אומר, אבל כמה שלי זכור, לטוס לחו"ל לביקור כפי שאתה כתבת היה אפשרי רק אם שני ההורים שהו מחוץ לארץ (כפי שהיה המקרה שלי)... ואכן - אין כמו לטוס לאירופה אחרי שנה וחצי של קורסים בצבא על חשבון הפז"מ...

Nathi

New member
מקווה שזה יעזור:

1. עליך לאשר את היותך חייל בודד-דבר שלוקח הרבה זמן. ברגע שאתה מגיע לבסיס טירונות פנה למשקי"ת ת"ש (בד"כ היא פונה אליך ראשונה)והתחל בתהליך. 2.ניתן לצאת לחו"ל רק חצי שנה לאחר עזיבתו של האב.(נכון לעכשיו אני חושבת שהיציאה לכולם היא מדרגת רב"ט, כי עכשיו מתירים לכולם לצאת לחו"ל). 3.מיוחדת ניתן לנצל אך ורק בחו"ל(אם אני זוכרת נכון זה 10 ימים). בתור חייל בודד אתה זכאי ליום חופש בחודש, הקרוי "יום סידורים" שאינך יכול לצבור, אבל ניתן להוסיף למיוחדת. 4.ע"מ לצאת לחו"ל-ראשית- ליידע את המפקד הישיר, שיחתום על היציאה לרגילה-או למיוחדת..לאחר מכן לפנות למשקי"ת ת"ש שתעביר את הבקשה לשלישות הראשית, כשבידיך כבר התאריכים המדויקים, (שכבר התוודע אליהם המפקד), שתוכל לצאת ובעיקר -לחזור בשקט- לגבולות ישראל. כל השאר זה פרטים קטנים יותר שכבר יסבירו לך..:) אני הייתי מחכה ל"בואה" של הרגילה ואז לוקחת יציאה לחו"ל שכוללת=מיוחדת+יום סידורים+רגילה+אם התאפשר -סופ"ש שלא הייתי עושה שבת בסבב.. בהצלחה.

Sparker

New member
לא לא לא לא לא

דבר ראשון הוא לא יוכל לקבל מעמד חייל בודד כי הוא לא. למרות שהוא לא ציין אמא, יצאתי מתוך נקודת הנחה שיש לו משפחה קרובה בארץ. התהליך ממש ממש ממש לא לוקח הרבה זמן. מיוחדת היא 30 יום

Nathi

New member
אהה

נכון 30 יום, זה אני שחילקתי את זה ל3, ולא זכרתי. מתנצלת. הוא יכול להוכיח שאבא שלו בחו"ל ורק אז יקבל זכות להשתמש במיוחדת, (לאחר 6 חודשים)תחת איזושהי הגדרה בודד, או סמי בודד, מה שזה לא יהיה. אפילו אם זה לא תקף על שני ההורים, יש עדיין סוג של מעמד שינתן לו.

Nathi

New member
אוו ו..

הזמן לאישרור מעמד "חייל בודד" עבורי ארך 3 חודשים כמעט. תלוי בשלישות הראשית..אבל בעיקר במשקי"ת..

Sparker

New member
לגבע הסמי בודד...

לא בטוח במאה אחוז, אבל אם יש לו אמא בישראל אז הוא לא מוגדר כחייל בודד אלא רק כמישהו שיש לו קרוב משפחה מדרגה ראשונה בחו"ל (בדיוק כמו אח/אחות) ואז הוא זכאי רק ליציאה אחרי חצי שנה, ללא כל הזכויות האחרות (תלושים בפסח, יום סידורים וכו') בכל מקרה, לחייל בודד 100%, או אפילו לי שהוגדרתי "בודד בן יורדים"
, ניתנת ה"הטבה" של 30 יום בשנה, בלי קשר לזמן שעבר מאז עזיבת המשפחה. היציאה שלי למילניום הייתה חודשיים+ אחרי שהוכרתי כבודד ופחות מ-4 מאז שהוריי עזבו... יכול להיות שאלו הטבות שונות מכיוון שבתקופה זו כבר הייתי קצין... אז הכל בעירבון מוגבל.

תודה רבה...

זה באמת עוזר לדעת שאני אוכל באמת לצאת לחו"ל בזמן השירות...ואגב, אמא שלי חיה בארץ...רק אבא שלי עוזב, עם משפחתו (הם התגרשו לפני שנים). טוב אני לא יודע למה אני כל כך לחוץ מהעניין, אני מניח שהכל ייסתדר כבר...

למעלה