שלום

coolel

New member
שלום

עברתי בין אתרים שמוכרים שאללים לIRC יש תעבורה, יש מקום, ויש מספר משתמשים. האם יש קשר בין מקום או בין תעבורה למספר משתמשים? מה חשיבותו של המקום? למה אני צריך מקום? ומה זה SERVICES. הבנתי שזה CHANSERV ו NICKSERV ומה עוד יש? מזה BNC? מזה EGGDROP? איזה SERVICES כדאי לי להזמין אם אני רוצה שרת "נורמלי"? למישהו יש המלצה על חברת שאללים? אני יודע שיש הרבה שאלות ותודה למי שעונה...

Mr Boggy Man

New member
תשובות

א. חשיבות של מקום זה מקשר בין מהירות. כאשר אתה מנסה להתחבר למקום שיותר קרוב אילך, אתה תעבור פחות מחשבים, וככה מהירות החיבור יהיה קטן יותר. מן הסתם להתחבר למחשב באמריקה יהיה יותר איטי מלהתחבר למחשב בישראל. זה עניין של delay. ב. services הם שירותים. זה לא קשור לניקסרב או צ'אנסרב, אלה לשירותים שהחברה נותנת לך. כשהם נותנים לך שרת IRC, אתה מצפה מהם שיהיה גם services שקשורים לirc, כמו ניקסרב וצ'אנסרב וכולי. ג. BNC זה שרת שנותן לך להתחבר לאינטרנט דרכו בלי תלויות של פרוקסי. בזמן שפרוקסי עובד על פורט, BNC ייתן לך להתחבר מהכל להכל. ובכללית אתה תגלוש כרגיל רק שהאייפי שלך יהיה כמו של שרת הBNC ולא של המחשב שלך. הייתרון בזה, זה שאתה יכול להסוות את האייפי שלך. למה זה טוב? קצת אבטחה, וגם אם יש שרתים שמבקשים ממך להיות באיזור מסויים ואתה לא נמצא בו אז תוכל להתשתמש בBNC שנמצא באיזור. תוכל גם להתחבר מהעבודה אם תרצה, במקרה והבוס מונע ממך להתחבר לאינטרנט או לאייארסי או כל דבר אחר. ד. Eggdrop הוא בוט irc משוכלל ומאוד פופלארי שנועד לעבוד 24\7. ה. אם אתה רוצה שרת נורמלי, לך ולחברים שלך, כדאי לך להזמין חבילה בסיסית (רוב החברות נותנות את השירותים שלהם בחבילות) שתיתן לך irc services and irc server, ואפשרות להתקין כמה שטויות על המחשב עם הגבלה של 100 משתמשים. חברת שאללים ישראלית www.spd.co.il

havlaz

New member
כמו כל דבר

גם התוכנה של הIRCD תופסת מקום.. הלוג שהיא מייצרת, קבצי הקימפול וכו'.. 50 מגה יספיק להרצת IRCD, לסרביסס זה כבר תלוי בגודל הדאטה בייס שלך.. מכוון שסרביסס דורש יותר מקום, הוא מפיק יותר לוגים, יש לו דאטהבייסים רבים.. אבל לשרת קטן אני מאמין יספיק גם 100 מגה.

havlaz

New member
לא בדיוק

BNC לא תמיד יאפשר להתחמק מפיירוואלים.. תלוי איך מוגדר הפיירוואל.. אם הוא חוסם רק את פורט 6667 והBNC עובד על פורט שונה מכך, אז יש סיכוי.. אבל אם הפיירוואל חוסם קולקטיבית, לא תצליח גם עם BNC כי לא תוכל להתחבר אליו. אל תשכח שלהתחבר לBNC זה כמו להתחבר לשרת IRC

coolel

New member
איזה קו צריך כדי להריץ שרת IRC קטן

? כמה אנשים יוכלו להתחבר לIRC שפועל על קו עולה של 128?

לא מעל 20, לדעתי. ../images/Emo16.gif

אבל במידה ועל הקו עוברים עוד נתונים (אם למשל אתה גולש באינטרנט, והשרת על המחשב שלך), זה עלול ליצור לאגים גדולים. ובמידה ומתקיפים את השרת, זה עלול להיות הרסני במיוחד. (או במילים אחרות- יותר פשוט יהיה להאקרים להתקיף שרת בחיבור קטן מאשר בחיבור גדול.)
ניר

פIלי

New member
אל תצחק

ה"האקר" הישראלי המצוי עושה DDoS על שרתים כי העיפו אותו מערוץ פוקימון או משהו כזה. כמו כן, ה"האקר" הישראלי המצוי לא עבר כיתה ח'.

למעלה