שלום!

tamarfts

New member
שלום!

אני בת 17, והתחלתי היום להדריך בקייטנה. הילדים חמודים למדי, אין בעיות מיוחדות עד עכשיו (טפו, טפו..) הילדים בני שש, ואני פשוט לא יודעת מה לעשות במקרה שילד או ילדה באים אליי ומתלוננים שילד אחר הרביץ\קילל אותם. אני יודעת שחייבים לטפל בזה כדי לחנך אותם שאסור להשתמש באלימות, פיזית או מילולי. הבעיה היא שאני לא יודעת איך לדבר עם הילד שהשתמש באלימות נגד ילד אחר, אני לא רוצה לצעוק עליו, כי אז אני משדרת בדיוק ההפך ממה שאני מנסה להעביר להם. מצד שני, אם אני לא אתייחס לזה ברצינות הראויה, המקרים ימשיכו (בד"כ התלונות הן על ילדים מסויימים, לרוב אחד הבנים). אשמח אם תייעצו לי כיצד לנהוג! תודה רבה, תמר.

לאה_מ

New member
תמר שלום ../images/Emo39.gif

ראשית רציתי לומר שאני מאד שמחה לראות שהמדריכים בקיטנות מגלים כזו רמה של חשיבה והעמקה בדברים האלה.
על ההרהורים ועל הנכונות להתפתח. אני מציעה לך לנקוט בכמה כיוונים - האחד, את הילדים ה"מועדים" (במיוחד אותו בן, שלדבריך, רוב התלונות על אלימות מופנות כלפיו) תשמרי קרוב אליך. תני להם משימות מיוחדות, תטילי עליהם אחריות, ובגדול - תדאגי שיהיו עסוקים (ולא משועממים, וכך הם יטו פחות להסתבך במריבות). הכיוון השני הוא החלטה על מדיניות ברורה לגבי איסור השימוש באלימות - אני מציעה לך לכנס את הילדים לשיחה בנושא ולהבהיר להם שהשימוש באלימות מכל סוג הוא אסור. את יכולה לומר להם, שאם מישהו משתמש כלפיהם באלימות מכל סוג שהוא, הם מתבקשים לדווח לך או למישהו מהמדריכים, ולא להחזיר. את השיחה הזו אפשר לנהל כהמשך לפעילות בנושא אי אלימות. אני אנסה לחשוב עבורך על רעיון לפעילות כזו. הכיוון השלישי הוא טיפול בסכסוכים אלימים שכבר נוצרו - אני לא יודעת עד כמה את תדרשי לזה אם תיישמי את שני הכיוונים הראשונים - לדעתי בגיל שש הילדים לא מאד אלימים. אבל אם כבר נוצר סכסוך אלים - את מאד צודקת באבחנה שלך שצעקות משרתות בדיוק את ההיפך ממה שאת מנסה להעביר - זו באמת שיטה לא מוצלחת, וגם לא יעילה במיוחד. מה שכדאי לעשות הוא להפריד, תוך חזרה על הכללים שקבעתם לגבי איסור שימוש באלימות בקבוצה. אם יש לך זמן לזה, את יכולה לנסות לראות על מה הסכסוך ולבקש מהם לחפש פתרון לא אלים. הילדים יודעים לעשות את זה, הם רק צריכים לפעמים שיזכירו להם. במקרים קיצוניים את יכולה לשוחח עם ההורים, כדי להשיג שיתוף פעולה שלהם. בהצלחה, ומאד נשמח לשמוע עדכונים.

tamarfts

New member
תודה!

.. על התגובה, עזרת לי! עברתי לקבוצה שבה אני מסייעת לגננת מוסמכת, אז זה יותר קל.. תודה רבה בכל אופן!

למעלה