שלום

barakww

New member
שלום

אני מאד מתלבט מה לגדל ההתלבטות היא בין ארה כחולה זהובה לבין ג'אקו כמו כן אני כבר גידלתי בעבר תוכים וצברתי מספיק ניסיון כדי ''לעלות רמה'' ולעבור לתוכים אלה אז על מה אתם ממליצים?

OMRI666

New member
מה הדרישות שלך מהתוכי...

אלה תוכים שונים לגמרי... אני אישית מעדיף ארה, לדרישות שלי(אם היה לי התנאים), היא הרבה(אבל) הרבה יותר מתאימה.

רואי

New member
תלוי גם מה אתה מוכן להעניק

אם יש לך זמן ובא לך להיות צמוד לתוכי ולשחק איתו - ארה תתאים, אך הארה דורשת תשומת לב רבה מאוד, אם לא תהיה לידה היא עלולה לצעוק הרבה ואף להתחיל למרוט בנוסף יש לדאוג לה לכלוב גדול.. הג'קאו לעומת זאת צנוע יותר, הוא לא דורש תשומת לב כמו הארה, הוא יותר קומפקטי ומדבר טוב יותר..אבל לא תמיד ידידותיכמו הארה.. בכל מקרה בהצלחה בבחירה!

היי ברק !!!

בתור אחד שיש לו ארה והיה ג'אקו (בעצם יש) !! אני יכול לספר לך ש.. ארה זה ציפור שצריכה 200 אחוז צומת לב, חיבים למצוא לו המון התעסקיות ומשחקים ...וחוץ משזה צומת לב ועוד.. ועוד ... מצורפת תמונה של שמיים (התוכי) וגם 2 קבצי דיבור !!!

barakww

New member
אני מוכן להשקיע

אני מוכן להשקיע המון צומת לב לתוכי ומה שחשוב לי יותר מיכולת דיבור זה שהתוכי יהיה חברותי וייקשר אליי אני נוטה יותר לכוון הארה אבל אני עוד לא שלם עם זה

אז קדימה !!

אם תשקיע בארה צעירה לא תהיה שום בעיה .. הוא יהיה חברותי בצורה מדהימה

OMRI666

New member
אם לא אכפת לך מהדיבור, אין לך מה

לחפש בג'אקו... מבחינת תשומת-לב, שניהם מאוד תובעניים(ההפרש בין כמות התשומת-לב הנדרשת בניהם הוא נמוך) וכל הבעיות שרואי תאר אצל ארות מוזנחות, יופיעו גם אצל ג'אקו ואפילו בצורה יותר קיצונית. אז תשומת-לב, זה לא ממש שיקול בין שני אלה גם ככה...

רואי

New member
מסכים חלקית

הג'אקו גם יכול למרוט עצמו אבל עדיין- הוא לא יצעק.. וכשארה צועקת...היא צועקת...

barakww

New member
זה לא שלא אכפת לי מהדיבור

זה כן אכפת לי שהוא ידבר פשוט הארה יותר חברותי חוצמזה אני מתלבט אם בכלל לקנות תוכי או לקנות אקווריום מים מלוחים שעולה בערך אותו סכום. אני מוכן להשקיע את כל זמני הפנוי באחד מהתחביבים האלה ואני מאד מתלבט במה להשקיע? מה אתם אומרים (ובבקשה בלי המשפט ''תעשה מה שאתה רוצה'')

רואי

New member
זה 2 דברים שונים

באקווריום אתה משקיע רק בהתחלה- קונה דגים, אביזרים וכו' לעומת זאת אם אתה קונה תוכי -אתה צריך להשקיע בו כל הזמן! זה הבדל משמעותי וכדאי שתחשוב טוב לפני שאתה מחליט!

SpecialNight

New member
טעות

אתה לא מתאר לעצמך איזה סיפור זה לנקות אקוואריום.... להוציא תדגים עם רשת כל שבוע עם כל הלכלוך והחרא שלהם...להוציא את כל האבנים והמסנן מים ולהרים את האקוואריום הכבד ולרוקן את המים... תאמין לי...שזה פרוייקט וזה עבודה מגעילה מאוד.

רואי

New member
להוציא כל שבוע את הדגים???

מי מנקה אקווריום כל שבוע? מי מחליף מים כל שבוע? קצת הגזמת...

hoolon

New member
אם אתה גבר אל תקנה גוזל, תקנה בוגר

יש הרבה מאוד תוכים שגידלו אותם מגיל 0 וחברותיים מאוד, אבל רוצים לזרוק אותם כי נמאס מהם ואין להם זמן. אותם תוכים יסבלו מאוד אם הם יוזנחו, ויש להם יותר אהבה לתת מהגוזלים. לך על בוגר (גם שנה וחצי נחשב בוגר מבחינתי)

SpecialNight

New member
כמו שפה דורשים

שיטפלו בתוכים בצורה הכי טובה אז גם בדגים ככה מטפלים...ו...לא כל כך הגזמתי

bigjack

New member
אני יעשה לך סדר

אקווריום לאחר שבוע שבועיים נהפך להיות כמו תמונה בסלון. מאד יפה אבל עדיין תמונה ללא כל קשר. ולעומת זאת תוכי מאולף\מוחתם זה חבר לחיים זה בעל חיים שיהיה קשור אליך וישמח כשתחזור הביתה ויתגעגע כשתצא. אז ההחלטה בכל זאת רק שלך רק עם יותר נתונים. אני התחלתי עם אקווריום 1.5 מטר כשזה היה נדיר בארץ בזמנו לפני כעשרים וחמש שנה, ועם כל האהבה שלי לזה ברגע שהתחלתי עם התוכים הדגים נדחקו הצידה וכיום יש לי רק בריכת דגים בחצר שלא דורשת הרבה טיפול.

avidadon

New member
אתה יכול לחתוך אותו לקבצים קטנים?

בבקשה... זה מה זה יפה לשמוע את זה...

למעלה