שלום

BlackLabeL

New member
שלום

מישהו יכול לתת לי שתי סיבות עקיפות למרד הגדול וסיבה אחת ישירה? יש לי הרבה סיבות אבל לא נראה לי שזה מסודר טוב, ויש לי ממש קצת על כל גורם... המורה שלי אמרה שבגורם ישיר הכי טוב לכתוב על קיסריה, ועל זה אין לי כלום...

BlackLabeL

New member
../images/Emo105.gif

אני אחזור עוד שעה, ובקצב הזה ההודעה בטח תהיה בעמוד 4... בבקשה תענו לי....

אמממ

בלייקלבל, החלטתי לצרף את הסיכומים שלי על תקופה ראשונה בהם יש את כל התשובות. *מי שיחליט להתשמש בשלבי המרד הגדול שלי, שיש בהם הרבה מידע לא חשוב. *מי שיחליט להשתמש בסיכומים שלי, שיכין את עצמו לשגיאות הדפסה.

BlackLabeL

New member
וואו, תודה רבה!

זה מאוד עזר לי!! יש אולי איזה אתר עם חומר טוב על תקופה 3? אני צריך הכל חוץ מהמלחמה עצמה (הגדודים, הסכמים, 14 הנק' של ווילסון...).

yaldonet2

New member
אתר עם סיכומים להסטוריה

www.sikumim.co.il יש שם סיכומים על כל התקופות.

BlackLabeL

New member
../images/Emo51.gif רבה, ושאלה אחרונה (מבטיח)

איפה אפשר למצוא מבחני בגרות משנים קודמות?

guy6666

New member
תשובה:

אני לא יודע איפה את יכולה למצוא קישור למבחני בגרות, אבל אני אתן לך קישור שבו יש תשובות של מבחני בגרות משנים קודמות (את השאלות את יכול להבין לבד מהתשובות).

ewi

New member
גורם ישיר- סכסוך קיסריה

קיסריה הייתה עיר מעורבת של יהודים ונוכרים. היהודים טענו שהעיר צריכה להיות יהודית היות וקיסריה היא העיר של הורדוס והוא היה יהודי. הנוכרים טענו שהעיר צריכה להיות נוכרית מכיוון שהורדוס רצה שהיא תהיה נוכרית, למרות שהיה יהודי. עד מהרה היו התנגשויות אלימות רבות בין היהודים לנוכרים. מדי פעם התערב השלטון הרומאי וכלא אנשים מסוימים בבית סוהר, אבל זה לא הפסיק את המהומות. בסופו של דבר, משנתחלף הקיסר, הוא פסק לטובת הנוכרים בסכסוך. עד מהרה הנוכרים החלו לחסום את דרכם של היהודים לבית הכנסת והיהודים עזבו את קיסריה. זה הגביר את ההתמרמרות אצל היהודים והם רצו לפרוףץ במרד. מקווה שעזרתי :)

למעלה