מה לעשות, קשה לי להבין כזה
הומור, כמו של אלה שהציגו את רבין במדי אס-אס בגלל שרצה לעשות שלום, ואח"כ רצחו אותו. לוּ היה לפחות כמו הסיפור הבא מילקוט הכזבים. ניסן העצוב חלם לעבוד בקרן הקיימת. פעם הגיע לבסיס איזה בוס חשוב מהקרן הקיימת, וניסן חיפש הזדמנות לגשת אליו. כאשר הזדמנות כזאת הגיעה, וניסן התקרב אל הבוס מהקרן הקיימת, מיהרו לגשת גם החבר'ה ושאלו את ניסן בקול רם: ניסן, מדוע אתה אוהב להשחית עצים צעירים? שתי הערות-שאלות (בלי הומור): 1. מי לא חושב עצמו יותר חכם מאחרים? מישהו כאן אפילו נתן הגדרה כזאת של האידאולוגה של הימין (כמשקל נגד להגדרת אינסטינקט כף היד שהבאתי אני): זה החכמים והאחראים. 2. רמת ההשכלה (וההכנסה) הממוצעת בקרב מצביעי השמאל אכן גבוהה יותר, וזה, בממוצע כמובן, משפיע גם על מידת נכונותו של אדם לנתח דברים, לקרוא יותר, לשאוב מידע מיותר ערוצים. אני מודה, שאני מעריך את אנשי הימין כפרימיטיבים יותר. אפשר לקרוא לזה "התנשאות" או "סנוביזם", אבל לא "גזענות" (או משהו מקביל), כי אינני דורש לעצמי מיליגרם של זכויות יתר. ואגב, זה לא מדוייק. לא כל אנשי הימין לדעתי פרימיטיבים. ישנם "האידאולוגים" שפשוט לא אכפת להם מהדם שנשפך, בשני הצדדים. אלה אנשים עם חישוב קר, שהכוח יענה על הכל. כדוגמת הדוד הגדול העושה בכל העולם כרצונו. והם פשוט מצפצפים על המחיר. ובנוגע "לשמאלנים שמלמדים אותך". אם נשכח לרגע את ההתנשאות והסנוביזם שלהם, במה, לדעתך, הם טועים או אינם צודקים עניינית? והבהרה נוספת בעניין התנשאות וסנוביזם: כאשר אני רואה מולי אדם חסר השכלה לחלוטין, אני יכול להעריך, למשל, את המיומנות שלו בעבודתו בדיוק, בלי הגזמה, באותה מידה כמו את עבודת המדען או הסופר, או את השקפת עולמו, אם היא נראית לי, גבוה לעין שיעור מהשקפת עולמם של פרופסורים אם השקפתם מגעילה אותי.