שלום!

DuStOfAnGeLs

New member
נאצים... חיכיתי שמישהו יעלה את הנוש

א... הנאצים, הסתמכו על תרבות הגוף והיופי. זאת טעות מספר אחת שלהם. הם לא השתמשו במספיק שכל, מה שגם הם לא רצו "חברה מושלמת" אלא- "חברה מטומטמת", בגלל כל היופי שהיה להם, לא נשאר מקום לשכל. מה שגם- החברה שלהם לא שותפה בעיניינים. ולא, אני לא תומכת בהם. והיו להם יותר מידי איסורים- הם לא הקפידו על להשאיר לאנשים את ההחלטות שלהם לעצמם.

למבדה

New member
הנה, הועלה

'נאצים', כמובן, זה ביטוי. אני לא חושבת שאת מאמינה באידיאולוגיה הנאצית. גם היוונים מסתמכים על תרבות הגוף- נפש בריאה בגוף בריא. בואו נתאבק ונתעמל. האידיליה היוונית היא לשלב בין השניים. גם את רוצה חברה מטומטמת עם איסורים. את מדברת על חברה שבה אנשים נבחנים ע"פ מידת האינטלגנציה שלהם! כמו שציינו פה לפניי, חוכמה ותבונה הם לא מושגים שניתן לכמת, וניתן לבחון אותם רק ע"י הכרות מעמיקה עם אדם. וכמובן שגם אז זה נשאר בגדר תובנה אישית שלך. הנה, תום30 מאמין בתורתו של קאנט, ואני מכירה אנשים שחושבים שקאנט הוא אדיוט גמור. אובייקטיבית, חוכמה לא ניתן לבדוק (לא אינטילגנציה, אלא אותה תבונה חמקמקה). כמו כן, בחברה אידיאלית חיים כולם בשלום ואחווה. אין איסור להיות טיפש או תמים. אגב, מה רע בחברה יפה? כולנו מתבססים על יופי, כריזמה ותכונות שונות שטחיות וחיצוניות שלא קשורות לאופי של אדם, כשאנחנו בוחנים אותו וקובעים לגביו קביעות שונות ומשונות.

Sound20

New member
את לא יודעת אז אל תדברי

עד עכשיו לא היה לי מושג על מה את מדברת בנוגע לשטן והספר שקראת אבל בנוגע לנאצים כדאי שתשתקי! האידיאולוגיה הנאצית מעניינת אותי מאוד אני קורא המון בנוגע עלייה וחוקר המון עלייה האידיאולוגיה שלהם כלל וכלל לא התבססה על גוף ונפש נאצי יכל להיות כל ארי לא משנה גם הוא היה נראה כמו צרעה נכון שהם האמינו בטיפוח הגוף אבל זה לא היה באידיאולוגיה שלהם.. האידיאולוגיה שלהם הייתה אידיאולוגיה שדגלה בלחימה למניעת התנוונות הנפש והגוף ולכן השמירה על גזרה וה"יופי" זה דבר נחוץ ע"פ דעתם! האידיאולוגיה הנאצית מפותחת מאוד ואותו היטלר יימח שמו היה גאון צבאי וגאון מבחינה פוליטית אך גם מטורף ורוצח! אז בבקשה אל תכתבי דברים כשאין לך מושג על מה את מדברת! תודה!

DuStOfAnGeLs

New member
לא אמרתי

שאני תומכת בהם, לא אמרתי שהיטלר היה אידיוט. כן, הוא היה גאון. אבל לי יש השקפה מה שנקרא "שונה" בנושא. אני יכולה לשבת איתך שעות ולהסביר לך למה הנאצים לא שולטים היום. אני מבינה שזה עצבן אותך מאוד, אבל אתה באמת חושב שמילים כגון "את לא יודעת אז תישתקי" זה דרך יפה לתקן מישהו? אמרתי רק חלק מהאידיאולוגיה שלהם- עובדה שהיו יהודים יפים מאוד שנישארו בחיים כי ככה הנאצים החליטו. רק הבאתי דוגמה. יכולת פשוט להגיד... "רציתי לתקן" או משהו. גם הם האמינו בשלמות, אבל ניסיתי להסביר ל"למבדה" במה שונה האידיאולוגיה הנאצית מהשטניסטית.

גם אתה לא מי יודע מה מומחה

"הגאון הצבאי והפוליטי" שלך גרם רק סבל, שלא היה כמוהו, לארצו ולעמו. גם לארצות אחרות ולעמים אחרים. משונה לקרוא לזה "גאונות". נחמד שהאידאולוגיה הנאצית מאוד מעניינת אותך. אולי זה תמיד מעניין כשמישהו חושב שהוא "יותר עליון" מאחרים, ומכנה את זה "אידאולוגיה".

לא הבנתי את כוונתך, ואבקש לדייק:

לי אישית אין אידאולוגיה, לפיה אני "עליון" על מישהו אחר. אני גם לא חושב עצמי "עליון" על מישהו אחר. כל אדם חושב, שכאשר ישנם חילוקי דעות בינו לבין אחרים, הצודק זה הוא. מי לא? אולי בתחומים מסויימים יש לי קצת יותר ידע מאשר למישהו מסויים אחר. ובתחומים אחרים להיפך. עכשיו הסבירי בבקשה, מה "כמו שמאלנים"? מעניין, מדוע פריצ'ר כה נגעל מהדחייה שלי מהאידאולוגיה הנאצית ומ"גאונותו" של היטלר? זה מהחום?

preacher

New member
אני נגעל

מזה שמישהו כותב שהנושא של הנאצים מאוד מעניין אותו והוא קרא עליו הרבה, ואתה מבין מזה איכשהו שהוא אוהד את הנאצים - או לפחות זה מה שאתה רומז, בצורה די מגעילה, בהודעה שלך.

ובכן טעיתָ.

לי היה לי ואין לי שמץ של רמז לכך, שהמתעניין בתורה הנאצית אוהד במידה כלשהי את התורה הזאת. אפילו לא חשבתי על משהו כזה. הערתי לבן אדם על שני דברים, והתכוונתי לפּשָט. הרי אינני מבין הומור: 1. דחיתי מכל וכל את "גאונותו" של היטלר. הן כמדינאי, הן כאיש צבא. 2. בנוגע ל"אידאולוגיה" הנאצית. א. אולי לא היבעתי זאת, אבל השתמע איכשהו מדברי, לגלוג מסויים על בחישתם של אנשים בכלל בדברים שאותי דוחים. זה יכול להיות, למשל, סרטים עם אלימות, עם הרבה דם. זה לא אומר שהמכורים לז'אנר הזה הם אלימים או צמאי דם. אבל מתעניינים. ואני, סובייקטיבית לחלוטין, קצת מלגלג על זה. בכל אופן לא כתבתי על כך בהודעתי הקודמת, ובכל אופן זה המקסימום שהיה יכול להיות נרמז בה בין השורות. ב. היבעתי, ולא פעם ראשונה, את התנגדותי להענקת מימד מעמיק כלשהו ל"אידאולוגיה נאצית". אולי פשוט אינני מבין נכון את המילה "אידאולוגיה", אבל נדמה לי שזה אמור להיות משהו "פילוסופי", מעמיק, "רעיוני". ומה הרעיון של תורת הגזע? או, כללית, של "עליונות" מישהו אחד על פני מישהו אחר? מה "העומק" פה? עד כמה שאני מבין, זה סתם אגואיזם פרימיטיבי ביותר, ותו לא. אינסטינקט כף היד. לכן, מה יכול להיות פה מעניין? אני מתכוון, מבחינה תאורטית. דבר אחר, למשל, זה ההיסטוריה של התפתחות תנועות פשיסטיות באירופה בפרט ובגרמניה בפרט. זה התעניינות בהיסטוריה או משהו כזה, ולא ב"אידאולוגיה הנאצית". מקווה שהסברתי את עצמי די בפירוט ודי בבירור, ושעם שכוך חום היום יקל להבין את דברי גם אם לא נוסחו בבהירות המירבית.

למבדה

New member
נו,תמיד אני צריכה להבהיר עצמי

אני לא חושבת שאתה מחזיק באידיאולוגיה נאצית כלשהי כמו שאני לא חושבת שהשטניסטית מחזיקה באחת. אלו הם רק ביטויים. האמת שהערה אליך הייתה בדיחה... ובפעם השלישית, הערה לעצמי: תפסיקי עם זה! הם לא צוחקים! פשוט, כבר הגדרת את עצמך פה באחת ההודעות שלך "שמאלני קיצוני" (אני מניחה שגם ה'הקיצוני' היה סוג של בדיחה), ושמאלנים (טוב, השמאלנים שמלמדים אותי) כן רואים עצמכם כמופת של נאורות ותבונה... סטייל אדם עליון
(רואה? עוד בדיחה!... אני ממש המצחיקולה של הפורום)

מה לעשות, קשה לי להבין כזה

הומור, כמו של אלה שהציגו את רבין במדי אס-אס בגלל שרצה לעשות שלום, ואח"כ רצחו אותו. לוּ היה לפחות כמו הסיפור הבא מילקוט הכזבים. ניסן העצוב חלם לעבוד בקרן הקיימת. פעם הגיע לבסיס איזה בוס חשוב מהקרן הקיימת, וניסן חיפש הזדמנות לגשת אליו. כאשר הזדמנות כזאת הגיעה, וניסן התקרב אל הבוס מהקרן הקיימת, מיהרו לגשת גם החבר'ה ושאלו את ניסן בקול רם: ניסן, מדוע אתה אוהב להשחית עצים צעירים? שתי הערות-שאלות (בלי הומור): 1. מי לא חושב עצמו יותר חכם מאחרים? מישהו כאן אפילו נתן הגדרה כזאת של האידאולוגה של הימין (כמשקל נגד להגדרת אינסטינקט כף היד שהבאתי אני): זה החכמים והאחראים. 2. רמת ההשכלה (וההכנסה) הממוצעת בקרב מצביעי השמאל אכן גבוהה יותר, וזה, בממוצע כמובן, משפיע גם על מידת נכונותו של אדם לנתח דברים, לקרוא יותר, לשאוב מידע מיותר ערוצים. אני מודה, שאני מעריך את אנשי הימין כפרימיטיבים יותר. אפשר לקרוא לזה "התנשאות" או "סנוביזם", אבל לא "גזענות" (או משהו מקביל), כי אינני דורש לעצמי מיליגרם של זכויות יתר. ואגב, זה לא מדוייק. לא כל אנשי הימין לדעתי פרימיטיבים. ישנם "האידאולוגים" שפשוט לא אכפת להם מהדם שנשפך, בשני הצדדים. אלה אנשים עם חישוב קר, שהכוח יענה על הכל. כדוגמת הדוד הגדול העושה בכל העולם כרצונו. והם פשוט מצפצפים על המחיר. ובנוגע "לשמאלנים שמלמדים אותך". אם נשכח לרגע את ההתנשאות והסנוביזם שלהם, במה, לדעתך, הם טועים או אינם צודקים עניינית? והבהרה נוספת בעניין התנשאות וסנוביזם: כאשר אני רואה מולי אדם חסר השכלה לחלוטין, אני יכול להעריך, למשל, את המיומנות שלו בעבודתו בדיוק, בלי הגזמה, באותה מידה כמו את עבודת המדען או הסופר, או את השקפת עולמו, אם היא נראית לי, גבוה לעין שיעור מהשקפת עולמם של פרופסורים אם השקפתם מגעילה אותי.

neko

New member
סתם הדחפות קטנה:

לדעתי, זה לא שאנשים חכמים הולכים לשמאל, אלא שפשוט כל הטפשים והבורים הולכים לימין אוטומטית. האנשים החכמים מתפלגים בין הימין לשמאל בצורה יחסית סימטרית (ובגלל זה הימין הרבה יותר חזק - יש הרבה יותר טפשים מחכמים בארץ הזו)

למבדה

New member
זה נחמד.

אנא קרא את התגובה שלי לטלמון וענה לי על השאלה ששאלתי אותו: מאיפה זה נובע, לעזאזל?

neko

New member
שוב לדעתי,

אדם שלא יודע כלום, האינסטינקט הראשוני שלו יהיה "לי מגיע", ולא "טוב, בואו ננתח את הבעיה ונראה איך אפשר לצאת כולנו ברווח". חוצמזה, הימין (בייחוד הליכוד) במוצהר הולך על תדמית של "מפלגת העם", יעני מפלגת העמחא. שוב, אני לא חושב שרוב הימניים טיפשים, אלא שרוב הטיפשים ימניים, וזה הבדל גדול.

למבדה

New member
אדם שלא יודע כלום?

האם כדי 'לדעת משהו' אני צריכה לאסוף תארים + לקרוא את 'מלחמה ושלום'? כי ככה נתפסים השמאלנים וככה הם מציגים את עצמם, פחות או יותר. האליטה. איחס. בכלל, אנשים שכן יודעים דבר בטוחים ש"דעתי תמיד צודקת.תמידתמידתמיד" למה השמאלנים תמיד צודקים, בשונה מהאחרים שפשוט אטומים ולא מוכנים להקשיב? אה, מה רע ב'מפלגת העם'?

האם לדעתך עדיף

מי שלא קרא, מי שאינו יודע? אספסוף גאה? מדוע ש"העם" לא יקרא ולא ידע ולא יהיה "אליטה"? מי זה "העם"? חמש שקל ואני יגיד? זה האידאל שלך?

למבדה

New member
לא נורא, זה יבוא עם הגיל ../images/Emo13.gif

אבל זה לא הומור כזה... אני יודעת שאנשים טוענים שכשקוראים לאנשים 'נאצים' ועוד כינויים שלקוחים מאותה תק', זה גורם לזילות השואה, אבל אני לא מסכימה איתם, ולכן אני כן משתמשת בזה כמטבע לשון, ואני חושבת שהכוונה שלי די ברורה. כמו בתגובה שלי לשטניסטית (אה, איזו מילה כיפית! שטניסטיתשטניסית). 1.אני לא באה בטענות אליך כי אתה חושב שאתה חכם ממני או ממישהו אחר. ממש לא. כל אחד מאמין שהוא מחזיק באמת ובצדק, אין לי בעיה עם זה (אבל זה כי כולכם טועים... כמו שאמרו גדולים ממני: יש שני פתרונות לכל בעיה: הפתרון השגוי, והפתרון שלי). 2. ה"אני מודה, שאני מעריך את אנשי הימין כפרימיטיבים יותר." זהו, הוכחת את הטענה שלי. ואני גם לא רואה את זה כגזענות (איפה הגזע?), אבל זה כן, כמו שאמרתי, שאנשים שנוטים לכיוון השמאלי רואים עצמם הרבה פעמים כאנשים נאורים ונבונים יותר. מאיפה זה נובע? 3. האם השאלה שלך מתייחסת ללמה אני חושבת שהשמאל טועה מבחינה פוליטית?

תשובות.

3. התייחסי ל"פשט" של השאלה, כלשונה. האם הבנתי נכון: בא מישהו, "שמאלני", ומנסה להסביר לך משהו כמו לילדה קטנה, ומעצבנת אותך עצם הנימה המתנשאת שלו, ולכן את דוחה מראש את דבריו, מבלי להיכנס בכלל לתוכנם. ניחשתי? 2. יש לנו מלחמה כרוכה בהרג הדדי עם הפלסטינים. שני ישראלים מתווכחים ביניהם. אחד אומר: תראה, על מנת להבין מה קורה פה, צריך להבין גם איך נראים הדברים מהצד השני: אתה נמצא תחת כיבוש של חיילים זרים, היורים לעתים ללא אבחנה, ההורסים את ביתך, המונעים ממך לעבד את שדותיך ולמסוק את זיתיך. מתעללים בך מתנחלים שבאו לגזול את אדמותיך, ושלטון הכיבוש הזר אינו נוקף אצבע להגן על קניינך הפרטי מפניהם, ואף מגרש אותך מבתיך ומפוצץ אותם. הם, הפלסטינים, גם רואים שהדיבורים שלנו על "מדינה פלסטינית" ועל "הפסקת הכיבוש" מלווים למעשה בהגברת הדיכוי, בחיסולים שעיתויים מצביע ללא ספק על כוונת הסלמה ולא רגיעה, בבניית גדר בעומק השטחים המפרידה את הפלסטינים משדותיהם, והתוואי שלה מצביע על הכוונה האמיתית שלנו להעניק להם מדינה זעירונת המורכבת מאיים זעירים תוך השארת רוב ההתנחלויות בידינו. הם גם רואים היטב את ההצגה של שרון ובוש עם המאחזים ה"לא חוקיים", ומבינים שלשאר המאחזים וההתנחלויות אנו מקנים סטטוס של "חוקיים". ואז השני אומר לו: כל הפלסטינים אותו דבר. כל מה שהם רוצים זה רק להשמיד אותנו, בלי כל קשר לכיבוש. בכלל לא אכפת להם מהכיבוש, אין שם שום דיכוי. וחוץ מזה השטחים האלה הם שלנו. אלוהים הבטיח לנו. ואסור לקרוע את העם. ואסור לעשות טרנספר ליהודים. מה אתה רוצה שהמתנחלות יעשו הפלה? הערבים מבינים רק כוח, לכן אסור לתת להם מדינה. מיהם בכלל? שיסעו לירדן ויקימו שם מדינה. נעזוב את "נבונים" יותר, אבל "נאורים" יותר, לדעתי, ללא ספק. מי שחושב שהאחר אדם כמוהו, לדעתי יותר נאור ממי שמעמיד עצמו מעל אחרים. אינך מסכימה?

למבדה

New member
הופ, הם יורים גם בסוסים

1.לא, לא ניחשת. 2. למה אתה חי בא"י? הרי אתה כאן מתוקף 'זכותך ההסטורית', כלומר- בגלל הכתוב ספר התנ"ך. האם הטעונים שלך לא מהווים ירייה ברגל? למה חברון מחוץ לתחומנו אבל ת"א היא שלנו? אתה עושה הכללות בדיוק כמו שאתה טוען שהימין עושה. המתנחלים רעים, החיילים רעים (" כיבוש של חיילים זרים, היורים לעתים ללא אבחנה, ההורסים את ביתך, המונעים ממך לעבד את שדותיך ולמסוק את זיתיך. מתעללים בך מתנחלים שבאו לגזול את אדמותיך")... אתה לא מתייחס אל טענות הימין ברצינות, אבל מצפה שאליך דווקא כן יתייחסו.

למעלה