שלום!

rain girl

New member
שלום!

אני חדשה פה ואני רק מתחילה ללמוד לתאוריה עכשיו (כן בגילי המתקדם 19)
כולם אומרים שזה קל אבל לי קשה להבין אולי תוכלו לעזור לי ולפרט קצת על הכלל הזה? * האותות הניתנים על-ידי רמזור, למעט אור צהוב מהבהב, יהיו עדיפים על כל תמרור הקובע מתן זכות קדימה. תודה רבה
ואולי אופיע פה לעיתים קרובות (אם אף אחד לא מתנגד )

yogm16

New member
סדר הקדימויות

טוב אז ככה יש סדר שלפיו מתנהגים על הכביש 1. שוטר 2. רמזור 3. תמרור 4. חוקי התנועה עכשיו מה הכוונה, עם יש שוטר בצומת אז הוא מבטל כל דבר אחר משמע אם השוטר מסמן לך לנסוע אתה נוסע גם אם יש אור אדום ברמזור. לאחר מכן הרמזור, לדוגמה אם יש תמרור עצור בצומת אך יש אור ירוק ברמזור אז הזכות היא שלך ויש להתעלם מהרמזור. מקווה שעזרתי לך.

רק דבר אחד חשוב!

כל עוד השוטר עומד בצומת ומכוון את התנועה אז צריך לציית...אבל במקרה שבו נגיד: ניידת עומדת מאחורי מכונית בצומת וברמקול קוראת לה לנסוע באור אדום- אסור בשום אופן לציית לה!!!!... תזכרו

Superdror

New member
אור צהוב מהבהב

מקביל לרמזור לא פעיל (עבורך). כלומר, באם את מגיעה לצומת ופוגשת ברמזור בו האור הצהוב מהבהב - התעלמי מהרמזור והתייחסי לתמרורים, כלומר, אם האור הצהוב מהבהב ויש לך תמרור עצור --> את עוצרת.

נצל"ש!!!!! בקשר לתיאוריה!!!../images/Emo41.gif

אני עשיתי תיאוריה, לפני כמה ימים, מהב"ס, ככה שמי שנכשל לא משלם... לא יודע איך זה עובד. בקיצור לא ממש התכוננתי, בגלל הקטע שלא משלמים, אז לא היה לי אכפת, נכשלתי. ולפי דעתי לא עברתי את המגבלה של הטעויות, אבל זה לא השאלה. אני בטוח שטעיתי בשאלה של תמרורים, (תמרור 131), עכשיו יש אנשים שאמרו לי שאם אנ טועה בכל שאלת תמרורים שהיא, אז ישר אני נכשל... זה נכון? מישהו יודע על דבר כזה... ואם זה לא נכון, יש מצב שאני מערער או שבגלל שזה דרך הב"ס אז אי אפשר?

shuson

New member
זה לא נכון

לפי מה שאני יודעת אני גם עשיתי בביצפר.. מותר לטעות ב4 טעויות !!! מעבר לזה אתה נכשל... אני עברתי דרך ביצפר.....

driver2b

New member
מספר שגיאות מירבי בתיאוריה

השמועה לפיה שגיאה בתמרורים = כשלון בבחינה - אינה נכונה, כפי שנמסר ממשרד התחבורה. כמו כן לא קיים הליך מסודר של ערעור על תוצאות בחינת התיאוריה, גם למי שנבחן במשרד הרישוי. מספר תלמידים שלנו שניסו - לא הצליחו לערער.

87מרסדס

New member
בכל ביה"ס עושים תאוריות?

אם כן, כיצד אני נגשת אל זה? כלומר, שנה שלמה לא למדתי ולכן אני נמצאת בכיתה אחת מתחת למה שהייתי אמורה להיות כך שאני מתקדמת מאלה שיחד איתי בשנה. האם אני אמרוה לגשת מיוזמתי למזרכירה או לגורם אחר בכדי לברר על תאוריה או לחכות? מפני שאם אחכה שיגיעו אלי, יגיעו אלי שנה לאחר המועד בו הגעתי לגיל המתאים ואני מקווה שעד אז כבר יהיה לי רשיון...

rain girl

New member
אנשים

אז מה נכון? אני הסקתי לאחר כמה רגעי מחשבה מהחוק הזה שאם יש תמרור צהוב מהבהב אז אני אמורה להתעלם מהתמרור ולציית לו האם זה נכון או לא?

Superdror

New member
אני אסביר את העניין שוב....

רמזור צהוב מהבהב משול לרמזור לא פעיל. בעת שהרמזור שלך מהבהב בצהוב, הרמזורים של הבאים מכיוונים אחרים אל תוך גם מהבהבים בצהוב... ועל כן הם לא מורים לאף אחד אם לנסוע או לעצור - לכן אנחנו אמורים להתייחס לתמרורים. לדוגמא: במידה והרמזור מהבהב בצהוב ויש תמרור "תן זכות קדימה", אנחנו נאט ואף נעצור אם יהיה הצורך, ניתן את הזכות לרכבים האחרים בצומת ורק כאשר יתאפשר לנו להמשיך בנסיעתנו, אנו נעשה זאת. דרור.

be_roo

New member
../images/Emo45.gif ותוספת להמחשה

בפעם הבאה שאתה עובר בצומת מרומזר תסתכל טוב על עמודי הרמזורים, על חלקם מצויים תמרורי עצור וזכות קדימה. רוב הנהגים בכלל לא מודעים להם. כאמור, התמרורים נמצאים שם למקרה שהרמזור יתקלקל, עד אז נוהגים לפי הוראת הרמזור. כאשר הוא אינו פועל (כבוי או מהבהב בצהוב) פועלים על פי הוראת התמרורים הנ"ל.

למעלה