שלום

שלום

האמת, התלבטתי אם בכלל להציץ בפורום הזה אחרי הטראומה שהוא גרם לי ולעוד משתתפים בעבר הלא רחוק. אבל הרצון שיהיה פורום רציני על סוסים, שיחזיק חובבים ורוכבים ברמות שונות לצד אנשי מקצוע הכניע אותי. אני כן מעוניינת שתהיה לי במה לשאול, לקרוא, לכתוב, לראות מה חדש, להתעדכן, לעדכן, להתעניין... בלי זיוני השכל מסביב. אז הנה אני כאן, הייתי כאן כל הזמן, ועכשיו מקווה להתחלה טובה יותר. אחרי שיחה עם אסף (פיירבלייד) החלטתי שבכל זאת כדאי לנסות. אני מקווה מאוד שבעתיד, אנשים נוספים ישתחררו מה"אנטי" שלהם ויחזרו לשורותינו. עד אז - ננסה לעשות כאן משהו שיראה טוב מבפנים ומבחוץ. הפורום החדש מיועד בדיוק לדברים שמקומם לא כאן, אבל כולם מוזמנים לכאן לשרשר בנושאים הרלוונטיים. אני מתעסקת רק ברכיבה מערבית, כך שתחום הידע שלי ברכיבה אנגלית הוא בסיסי למדי. אבל אני בטוחה ששני הסגנונות יוכלו לשכון בפורום אחד בלי לשלוח ברקים זה לזה כמו שהיה בעבר, כי בסופו של דבר "רכיבה" זה פשוט לשבת על סוס ולפזז אל עבר השקיעה. לסיום - איזושהי תהייה. מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי "תסמונת" ברכיבה - אני מפחדת לדרוש. סוג של חרדה שגורמת לי לפחד לבקש, להעביד קשה, להלחיץ... פחד שהסוס ישנא את העבודה שלו בגלל דרישה מוגזמת. מצד שני, אי אפשר לשחרר כל לחץ ולתת לסוס "לנוח בעבודה". זה מחסום פסיכולוגי עבורי. זה גורם לי לעמוד על הגבול שבין קבלת תוצאות מושלמות לבין רכיבה של טירון. איך לדעתכם אפשר לשבור את הנקודה הזאת שמבדילה בין היסוס לביטחון בעבודה?

shadow the 1th

New member
גם אני מהמתלבטים ../images/Emo150.gif

גם אני התלבטתי אם לחזור או לא... חזרתי בתקווה לעתיד מעניין יותר
בקיצור בן 17 רוכב 8 ומשהו שנים ווסטרן בתמונה אני על שיידס - סטליון ערבי הסוס הכי מדהים שיש!

ORIKA

New member
תגובה לאנרכיסטית...

הפחד שלך לבקש מהסוס מעבר ליכולתו מובן בהחלט. רוכבים רבים דורשים עוד ועוד ברכיבה עד לנקודה שהסוס אינו יכול עוד מה שמביא להתנגדות מצד הסוס ולעבודה לא נכונה- כך שכל העבודה הקשה בעצם נהרסה. אז איך יודעים כמה עוד אפר לדרוש? ומתי צריך להפסיק? בעיקר כאשר יש לך סוס קבוע אם הזמן את לומדת את יכולתו ומכירה את רמת הרכיבה שלו. בהתחלה תדרשי דברים בסיסיים לחלוטין(מעברים,קצב קבוע וכו') ובכל רכיבה תנסי קצת לעלות את הרמה. בכל פעם לדרוש מהסוס טיפה יותר. ברגע שזה יעשה בהדרגתיות אין לסוס שום סיבה להתנגד(במידה כמובן שאת דורשת זאת באופן הנכון)- להיפך, הוא צריך לקבל זאת ואת צריכה להתעקש על כך ובכך את תעלי לו את הרמה. זו בעצם עבודה שנבנית בהדרגתיות ואת היחידה שיכולה לבנות אותה. את צריכה להרגיש מתי הסוס שלך מוכן לקבל עבודה ברמה גבוהה יותר ואם את אומרת שכל רכיבה ניחנת בהצלחה, אז לפי דעתי זה בדיוק הזמן לדרוש קצת יותר. בהצלחה

אנרכיסטית שלום,

קודם כל ברוכה השבה. עכשיו; לפי מה שהבנתי, את מפחדת לדרוש מהסוס, זאת אומרת במקום לבקש ממנו שוב ושוב את מוותרת (אם הבנתי אל נכון, נא להעיר לי). גם יל היה את הדבר הזה, בעצם זה נובע מפחד שלסוס יהיה רע, אבל, כיוון שזה לא סוס שרק את רוכבת עליו (וגם עם כן- סתם הריסת סוס) רוכבים אחרים |הגדש
סגדש| ידרשו מהסוס יותר. כמובן, כשאת מוותרת לסוס, את מלמדת אותו שהוא יכול לא לתת "כבוד" לרוכבים. גם לי קורה את אותו הדבר, פשוט צריך להבין שסוסים כמה שיעבדו איתם יותר על רמה גבוה, על דברים ובלי לוותר, כך הם יתרגלו לזה יותר ואולי אפילו יאהבו את זה. אגב: אם למישהו יש התנגדות שאני אכתוב כאן... נא לפנות אלי.

נכון

את צודקת, על הסוסים שלנו רוכבים הרבה אנשים וגם ילדים קטנים. הסוסים למדו שרוכבים "נחנחים" לא דורשים מהם להתאמץ והם יכולים לחפף. מקובל, זה אפילו מחוכם. מה שלא אהבתי זה את עניין ה"ויתור". זה לא שאני מוותרת לסוס, אפשר לקרוא לזה מרחמת. אולי אפילו פחד מהתנגדות. יש אינספור דוגמאות לכך - היה לנו סוס אחד, ברק, קווטר שחור. הוא היה קשה במתג ורוכבים מתחילים התקשו להשתלט עליו. הוא ידע לבצע ספינים מדהימים במהירות גבוהה, אבל כשמישהו שלא הבהיר לו שהוא חייב לעשות את הספין רכב עליו - הוא עשה סתם ספין מנוחנח. כך זה רוב הסוסים. זאת ועוד, כשאני רוכבת על סוסות בהיריון למשל, הרבה יותר קשה לי להפעיל עליהן לחץ מאשר עם סוסים זכרים בוגרים, שכשאני רוכבת עליהם אני מרגישה הרבה יותר נוח להיות אגרסיבית במידת הצורך.

ובכן

הכוונה שלי לא הייתה לבקש מהסוס מעבר ליכולתו, הרי זה דבר בל ייעשה. הכוונה היא לדרוש מהסוס להתאמץ, מה שנקרא, לתת עבודה ראויה לשמה. שיעבוד, שיעבוד חזק. אפשר להמשיל את זה לשיעורי ספורט בבית הספר - המורה מבקשת משהו מהתלמידות, כולן מבצעות את זה אבל בד"כ לא מתאמצות ומגיעות לתוצאות המיטביות שלהן. במקרה כזה, אני רוצה שהסוס ייתן לי את העבודה הכי טובה שהוא יכול. סוסים מאומנים היטב, כאלה שרואים בתחרויות פלז'ר לדוגמא בארה"ב ולפעמים אפילו כאן בארץ, נותנים את העבודה הטובה שלהם בלי שהרוכב יתאמץ. לצערי אני עדיין לא רוכבת על סוסים מנצחי פלז'ר מארצות הברית, אלה על סוסים נחמדים לא פחות אבל בדרגת אימון פחותה. מה שאומר, הם יודעים לבצע את כל התרגילים בלי בעיה - אבל לא יעבדו "חזק" (הכי טוב שהם יכולים) אלא אם כן אדרוש זאת ע"י הפעלת לחץ. כמו שאמרתי, יש לי בעיה - פשוט לא נוח לי להפעיל את הלחץ הזה, להעביד את הסוס. אז ככה, במקום לרכב ולהגיע לתוצאות המבוקשות, לתת צ'ופר לסוס ולגמור את האימון בכי טוב, אני צריכה להמשיך שוב ושוב בתרגולת כי עדיין לא השגתי את המטרה. מקווה שהסברתי את עצמי טוב עד עכשיו. בקשר לטיפים שנתת לי - אין ספק שזוהי עבודה נכונה - להעלות את הרמה בהדרגה, אבל זה לא הטיפ הנכון למצב שאני נמצאת בו. זה טוב כאשר מאמנים סוס או כאשר רוכבים על סוס חדש שלא מכירים את היכולות שלו, אבל אני מדברת על סוסים שאני פוגשת קבוע, הם סוסי רכיבה ורוכבים עליהם מידי יום רוכבים ברמות שונות, והם לא מבצעים את העבודה בשלמות אלא אם כן "מכריחים" אותם ודוחפים אותם לקצה. אני לא פותחת ויכוח על האם זה הומני ונכון לדחוף סוס לקצה, כלל לא מעניין אותי להתווכח על זה - שכל אחד יחזיק בדעה שלו בעניין. אני פותחת דיון בנושא המגבלה הפסיכולוגית שלי לעשות זאת.

ORIKA

New member
טוב...אז ככה:

אחרי שהסברת את המצב אני מבינה שהסוסים שאת רוכבת עליהם כבר מסוגלים לבצע תרגילים ברמות גבוהות אך זה דורש להכריח אותם לזה. יכול להיות שבגלל שרוכבים עליהם הרבה אנשים ברמות שונות זה יוצר אצלם בלבול ובכך מביא אותם למצב שהם פשוט לא יתאמצו אלא אם כן יכריחו אותם. גם אני כשאני עולה על טאורה(הפוני החמוד שאני רוכבת עליו) בהתחלה אני קצת נאבקת איתו מכיוון שרוב הזמן הוא עובד עם ילדים שלא דורשים ממנו להיכנס למסגרת. אז אני מסבירה לו(יותר נכון-מכריחה אותו) להיכנס לעבודה נכונה וכאשר הוא מבין מה שאינ דורשת ממנו הוא מפסיק את ההתנגדות. אז אם זאת הבעיה- תנסי קצת להתעקש עם הסוסים ותראי אם אחרי כמה דקות הם מפסיקים להתנגד. זו בעיה נפוצה לסוסי בית ספר.

++

מניחה שזה נכון, הבעיה מתחילה כשרוכבים על הסוס רוכבים ברמות שונות. כנראה זה בעיה שאצטרך להתגבר עליה, עדינות הנפש הזאת. גם אני דואגת להחזיר את הסוס למסגרת, אבל סוסים שוברים אותה שוב ושוב וצריך להכניס אותם בחזרה, וצריך להפעיל מינונים מדויקים של כוח כדי שהם יבינו איפה הם צריכים להיות....

אבו-דני

New member
סוס בעבודה,האם יצטרף לפרץ לשביתה?

--- סוס בקאונטר מייל ועוד מייל ועוד מייל...הסוס עייף איך אני יודע? לסוס יש שפה הוא מוריד את הראש לעבר הקרקע אומר לי "אני עייף" כל מה שהרוכב צריך לעשות זה לשבת אחורה ולהודיע בקול די!!! ולשחרר את המושכות טיפה...הסוס יורד לטרוט ואחר כך הליכה.. אין צורך לפתח חרדה, רק רגישות לסוסית דהיינו לשפה. בהצלחה

מסכימה בהחלט

חשוב לקלוט את הסוס, אבל במקרה שהסוס אינו עייף אלא מחפף, מה שיקרה בעבודה במנז' אני מניחה ולא בטיולי שטח כמו שאתה עורך... מה היית עושה אז?

אבו-דני

New member
במנז'?

--- נסי לעשות ריצה במסלול סביב סביב יהיה לך מעניין? לעומת ריצה בתוך פרדסים/מטעים, מעבר נחלים קטנים, עצירה במעיין לטרון, ונוף שמתחלף לו כל הזמן... מה תעדיפי והיכן יהיה לך חשק להמשיך הלאה? מה שכיף לך כיף לסוס

אורלי 7

New member
איזה כייף פה!

סוף סוף מדברים לעיניין. ולבעייתך, אני חושבת שכל רוכב עם קצת ניסיון לומד להכיר את הסוס שלו. כוונתי היא שתתחילי לסמוך על חושייך. אני רכבתי בעיקר דרסאג' (ב') וקפיצות (ג') והרבה פעמים כשהייתי מתחילה אימון אפילו בתוך עונת התחרויות האינטנסיבית הרגשתי מהסוס שלי (וקשה לי להסביר איך) שהוא עייף או סתם לא הכי בא לו היום והייתי משנה תוכניות ועוברת לאימון קל בהרבה מהמתוכנן. אין לכם מושג כמה זה היה עוזר. למחרת הסוס היה עובד הרבה יותר בשמחה ובמרץ. מה שאני מנסה להגיד זה שתרגישו את הסוס ואל תינעלו על תוכנית עבודה מסוימת.

ראפלס

New member
../images/Emo50.gifרעיון בשבילך../images/Emo42.gif

אפילו שניים. 1.תזכירי לעצמך שגם את קמה כל בוקר לעבודה לימודים או מה שלא יהיה ובתמורה את מקבלת משכורת או שההורים דואגים לך אם את בגיל הנכון, ככה גם הסוס תמורת הטיפול האוהב(והרבה) שהוא מקבל ככה הוא יכול לתת לך חצי שעה, שעה של עבודה ביום.(תזכרי את כל הלילות ללא שינה כשהסוס חולה או לקום להאכיל בשבת בבוקר וכד') 2.כמו שאמרת בעצמך כשאת לא לוחצת מספיק על הסוס,אני הייתי קוראת לזה מסבירה לו מספיק ברור,משך הרכיבה מתארך ואפילו בהרבה מה שמביא ליותר עומס פיזי ומנטלי על הסוס.לכן רכיבה ברורה ומדויקת גם אם קצת יותר לוחצת עדיפה על רכיבה ארוכה,מבלבלת ומתישה,בעיקר אם את לא שוכחת חיזוקים חיוביים מתי שאפשר וכמובן גזר בסוף. תזכרי גם שהסוס פיזית הרבה יותר חזק מבנאדם וגם הרבה פחות מרחם על עצמו. בהצלחה

למעלה