שלום

גלוין

New member
שלום

שלום, אני רק מתחיל במשחקי תפקידים, ולא ממש מכיר כל דבר ועדיין מסתבך עם כמה דברים... אבל אני מחפש קבוצת d&d מהדורה ראשונה באיזור מודיעין.

DDN

New member
ברוך הבא

אם אתה עכשיו מתחיל, אז תתחיל כבר עם מו"ד מהדורה שלישית, שהספר לשחקן שלו כבר יצא בעברית. אל תתחיל עם שיטות מיושנות. זה כמו שלא היית קונה היום מחשב עם חלונות 3.11

Soul Cake Duck

New member
ברוך הבא

אם אתה באמת רוצה לשחק מו"ד מהדורה ראשונה, זו זכותך המלאה. אישית, אני חושב שהוא לוקה בחסר לעומת המהדורה השלישית (שרק ספר השחקן שלה יצא בעברית עד כה, וכל השאר זמינים רק באנגלית) ומוד"מ מהדורה שניה (יצא בעברית כבר מזמן). קח בחשבון גם שלא הרבה אנשים משחקים מו"ד מהדורה ראשונה, כך שעשוי להיות קשה להקים קבוצה חדשה. ודני, המחשב הכי יקר לי הוא 486 עם חלונות 3.11, אז בלי להעליב. לא מניח שמישהו מעוניין לקנות כזה, נכון?

shadowfax

New member
לפני חודש היתה פה מישהי גם כן

ממודיעין אתה יכול לחפש את השם ותנסה ליצור קשר איתה. על כל מקרה, אני יודע שישנם שחקנים במודיעין רק צריך לחפש אותם, המלצה שלי נסה את הגילדה. אה, ובאמת חבל להתחיל מהמהדורה הראשונה

גלוין

New member
תבינו...

אין לי את הספר של מהדורה שלישית, רק את מהדורה ראשונה הצלחתי להשיג, אז זה מה שאני יכול לשחק, אבל הייתי שמח לשחק מהדורה שלישית.

המעבר ממהדורה 1 ל-3

אם אתה רוצה, אז ניתןלרכוש את ספרי המהדורה השלישית בארץ, באנגלית ו/או בעברית, ללא כל מאמץ. כאן, בעברית : www.silverstars.co.il וכאן, בחנות הפונדק, באנגלית : www.pundak.co.il תהנה !

הלדין

New member
איפה?

זה עדיין לא הגיע לסטימצקי. וזה לא נמצא ברשימות שלהם.

ניתן לרכוש כאן :

כאן : כוכבי כסף הוצאה לאור - www.silverstars.co.il או בפריק ת"א, פריק הרצליה, וקיטרו בקניון חיפה. הספר לא זמין ברשתות הגדולות, כרגע. בברכה, כוכבי כסף הוצאה לאור

ברוך הבא

לדעתי יותר טוב מהדורה שלישית או שניה לפחות, ונראה לי שגם יותר קל להשיג כאלו אבל זה לאט משנה כל עוד אתה עושה עבודת קודש של משחקי תפקידים.

שכחתי את הנימוסין שלי ../images/Emo163.gif

שלום
מה נשמע ? סוף סוף מישהו שמשחק מהדורה ראשונה כמוני
(רק לצורך הווידוי.. מדובר ב D&D מהדורה ראשונה ? (שניה לדייקנים שביננו) או aD&D מהדורה ראשונה ?

לצורכי דיוק

אם המדובר בחוברות הצבעוניות או באוגדן החוקים הלבן הרי שאתה משחק בD&D מהדורה שניה (למי שהעיר לי על זה.. שיזכיר לי מהי המהדורה הראשונה בבקשה) בכל מקרה נא להתעלם מכל מוכרי המהדורה השלישית.. המהדורה הראשונה היא הדרך הנכונה.. ייפ ייפ הורי אני לא לבד יותר

shadowfax

New member
אי אפשר להשוות בכלל

ליכולת הטיפשית והקטנה שהוספה בAD&D וניקראת "הפרדת מקצועות מגזע" זה השינוי היחידי והגדול ביותר. ובין הAD&D וD&D למהדורה השלישית יש שינויי מכניים שמפשטים את כל השיטה וכן ניהול כישורים מעולה (בD&D מקור הרי אין כישורים מה שמגביל את איכות יצירת הדמות)

למעשה

מדובר במהדורה שלישית. המהדורה הראשונה באמת הייתה קופסה לבנה של הרחבה למשחק מיניאטורות - יכולת להיות רק לוחם, קוסם או כוהן, והייתה הפרדה בין דמות לגזע. השנייה הייתה חוברת כחולה, שנועדה לשמש גרסא-לייט למתחילים של מבוכים ודרקונים מורחב מהמהדורה הראשונה, שהיה פשוט ארגון של כל מה שהוסיפו לקופסה הלבנה בחוברות עזר ומאמרים ב"דרגון" בתוך ספרים בכריכה קשה. הקופסאות הצבעוניות שאנחנו מכירים הופיעו אחרי זה, והקונספט שם השתנה - המשחק ייעד את עצמו לצעירים ולמתחילים, עם הפשטות בכללים ונסיון להסביר וללמד מהו המשחק, שהיה די חסר במהדורות הקודמות (גם של מוד"מ). השלב הבא היה הכללת כל הערכות של מו"ד בספר לבן גדול, והוצאת ערכת קופסא לימודית חדשה למתחילים ("ערכת הבסיס החדשה" או משהו כזה) - זה נעשה בערך במקביל ליציאת המהדורה השנייה של מוד"מ. המהדורה השלישית החדשה, היא מהדורה שלישית של מו"דמ, אבל חזרה להשתמש בשם מו"ד - לאחר שבמשך כל תקופת הקופסאות הצבעוניות היה מדובר במשחקים די נפרדים. אם סופרים את כל המהדורות השונות יחדיו, הרי שמדובר למעשה במהדורה שישית או שביעית.

פששש

כל מה שאמרתי ברמה הכללית, מופיע שם בצורה דקדקנית נורא - כולל הבדלים בין הדפסות שונות ושינויים בכריכות.

גלוין

New member
יש לי חוברת אדומה באנגלית

יש שני חוברות אדומות, מדריך לשחקן, ומדריך לשליט המבוך, ורק לבני אדם יש הפרדה בין גזעים למקצועות

למעלה