שלום :)

דרייה

New member
מה זה ....אור גנוז..?

כמו שמך...שיש גם ישוב שכזה... מהו האור הגנוז באם נחברו לאני העליון שלנו.. מאחר וקיים אני פיזי כאן ועכשיו..יש גם ממולו אני גבוה יותר בספרות שאנו מגדירים כרוחני..כל אחד והחיבור שלו.. אפשר להגדיר זאת גם כהתקדשות ולא רק במובן הדתי.. אור לכל..

דונלד

New member
עצמי גבוה

קשה לי קצת לענות. ישנן דעות שונות, היכן בדיוק מתחיל העצמי הגבוה. פחות או יותר בצ'אקרה ה 7,8. כמו שאתה יכול להיות מחובר לרגש או להגיון ולפעול בזמן מסוים מהם, כך אפשר להתחבר למשהו יותר פנימי ועמוק. יש שקוראים לו אינטואיציה. אינטואיציה היא רק אחד מהאכויות הגבוהות שקיימות בעצמי בגבוה. אולי אפשר לומר שהוא החלק הרוחני (הכוונה לאלוהי) שהכי קרוב אלינו. מקווה שהבנת משהו. אני לא... דונלד

דונלד

New member
ספר בנושא

ישנו ספר של האגודה התאוסופית. הכותב " א. תאוסוף ". ונדמה לי שהספר נקרא " חכמת העולמות העליונים ". יש שם הרבה ידע אזוטרי, וגם בנושא זה. דונלד

דרייה

New member
תאוסופיה או אנתרופוסופיה?

הספר שייך לרודולף שטיינר והוא מדבר על דעת עולמות עליוניים... אנתרופוסופיה=מדע הרוח... אור לכל.

דונלד

New member
אז

התלבלבתי בשם הספר. "אשנב אל חכמת הנסתר" מאת א. תאוסוף, בהוצאת האגודה התאוסופית. תודה על התיקון דונלד

freearth10

New member
אתה יכול לפרט קצת "איכויות גבוהות".

או לפחות להמליץ על איזה ספר שיכול קצת יותר להבהיר את התמונה. תודה, מאיה

דונלד

New member
ספר כבר יש

איכויות גבוהות כמו אינטואיציה, או ברמה גבוהה ושלמה יותר - "ידיעה ". טלפתיה- קליטה ושידור. ריפוי- עצמי וחיצוני. ועוד מלן ת'לפים. ובהם גם עידון של התכונות הקיימות. יותר סבלנות,חמלה, אהבה.... דונלד

האני הגבוהה שלנו הוא...../images/Emo22.gif

היא בעצם: הנשמה העליונה שלנו. היא ההדרכה שלנו היא החלק היצירתי שבנו... הנשמה שלנו מתחלקת לשליש שנמצא כאן ועכשיו בתוך גופנו ושני שליש שנמצא בעולמות מעלה. לפני שאנו רצים לנסות להתחבר אל האני הגבוהה שלנו אל נשמתנו העליונה אנו מחויבים ללמוד להתחבר לאני הפנימי שלנו פה ועכשיו. פורום מודעות פנימית הוא אחד מהכלים להתחברות שכזו. הוא אחד מהגרויים שמושך את האדם לרצות לצאת אל המסע אל נבכי הנשמה שלו- מן גירוי שכזה. בסופו של דבר הכל כאן הוא ענין של בשלות ובחירה. מכוון שבעולם הרוח אין תבניות חומר ואין יכולת להגדיר מטרות כי כל מטרה הופכת לעוד עשר שכמותה וכל עשר מכפיל עצמו בעשר עד אין סוף ככה קשה לי לאמר לך וגם אסור לי לומר מה היא התכלית ומה הוא היעוד שבחרה נשמתך העליונה. בכל אופן כל צעד מתחיל מהבסיס של הבית ולא מהגג. כל דבר שרוצים ללמוד חיב להעשות בהדרגה שלב אחרי שלב בצורה נכונה מדויקת ועם ההדרכה הנכונה. נכון שחלק מהחומרים נמצא בספרים, יחד עם זאת ספרים אינם מדייקים, ואתה עלול ללמוד טעויות. רק הנשמה שלך יכולה להיות בסוף התהליך המורה האמיתי שלך. אם אתה "דף חלק" בנושא: מצא לך מורה רוחני בשר ודם בתור שלב ראשון. מורה שאתה יכול לסמוך עליו אחד בעל ידע אחד שיודע מה הוא עושה ולא מתקרה שרלטן וצא למסע. רמז ראשון: נשמה = נשימה. למד להיות מודע לקצב הנשימה שלך, למד לחוש את הדופק שבגופך ולמדוד אותו, הקשב לקצב פעימות הלב שלך ומדוד אותם... בהצלחה

freearth10

New member
מורה רוחני

במה נמדד מורה רוחני. מהם הכלים שלי לבדוק האם מורה רוחני מתאים לי או לא? האם סיפורים על מורים כאלה או אחרים? איך אדע אם מורה שרלטן או לא? אני לא מכירה מורים רוחניים אבל אני מכירה הרבה אנשים שהאירו את דרכי כל פעם מזוית אחרת. ואני מאמינה שאין מי שמכיר אותי טוב יותר ממני ורק הדרך בה אני הולכת היא הדרך הכי מתאימה לי גם אם זו לא הדרך הקצרה.

על מורים רוחניים

אני מאמינה שהמורה הרוחני הכי טוב שלי הוא אני עצמי. (וככה זה, כך אני מאמינה, אצל כל אחד אחר). יחד עם זאת, מורים רוחניים אחרים, אפשר למצוא, ואנחנו אמנם מוצאים במשך כל ימי חיינו: זה יכול להיות חבר/ה לספסל הלימודים, זה יכול להיות הורה, מורה (אמיתי) בבית ספר, או אפילו אדם נחמד שרק פגשנו ברחוב באקראי. את המורים הרוחניים, כמו גם את מה שנלמד מהם, רק אנחנו בוחרים.

freearth10

New member
המורה הגדול ביותר שלי../images/Emo107.gif

הכלב שלי הוא המורה הרוחני הגדול ביותר שלי. הוא לימד אותי מהי פרידה. הוא לימד אותי איך אפשר להביע דברים גם בלי לדבר. הוא לימד אותי מהי זיקנה. מהי אצילות. מהי אחריות. זה נשמע מצחיק. אבל הכלב הזה בשנת חייו האחרונה באמת לימד אותי המון. מאיה

../images/Emo45.gif כולנו מורים ותלמידים

אני המורה הרוחני של עצמי , רק אני יכול לדעת מהי הדרך הטובה ביותר בשבילי. מכל אדם אפשר ללמוד , אך לדעתי לשים אדם אחד מעל כולם ולקרוא לו המורה הרוחני זה פשוט ללכת אחרי גורו ולא ללכת בדרך האישית שלי. כשאדם מוגדר כ"המורה הרוחני" ב-הא הידיעה זה יוצר מצב שאנשים מסתכלים מלמטה למעלה , ולא בגובה העיניים , ולבסוף גם מחשיבים את דעת המורה יותר מאשר את דעתם שלהם. חשוב להקשיב לאנשים אחרים , אבל לא להיות תלוי באדם אחד להתפתחות רוחנית.

emeraldstone

New member
הולכת שולל

ברצוני לחלוק על דעתם של הקודמים שכתבו על כך שאנחנו המורה הרוחני של עצמנו. על כך שאנחנו צריכים להקשיב לתחושות הבטן שלנו. הסיבה היא בדיוק מה שדובר בתחילת השרשיר. האני הגבוה. מורה רוחני זאת סתם מילה. כל אחד יכול להכתיר את עצמו בתואר זה. אך במסורות העתיקות מורה רוחני אמיתי נחשב לאדם שהשיג את היכולת לפעול מתוך האני האמיתי שלו. אותו חלק הקשור לרצון האוניברסלי. אדם שהגיע להארה. אנחנו, האנשים הרגילים, איננו פועלים מתוך העצמי הגבוה. אנחנו פועלים מתוך האגו. אנו פועלים מתוך יהירות, גאווה, קנאה, פחדים, ושאר רגשות שליליים. מטרתו של אדם היא להגיע לפעולה מתוך האני הגבוה, אך האני הנמוך שלו יוצר לו כל מיני רגשות של קנאה או נחיתות ולכן אינו מוכן לקבל על עצמו להיות תחת הדרכתו של מורה. האגו שונא לשרת. הוא רואה זאת כדבר בזוי. לאגו שלנו נעים עם רעיונות כמו "אני המורה האמיתי שלי", "כל אחד הוא המורה הרוחני". למעשה רעיונות אלו הם נכונים כאשר מבינים אותם נכונה. אני באמת המורה הרוחני של עצמי כאשר אני מחובר לאני הגבוה. כל דבר מלמד אותי אם אני מבין את השפה בה מדבר אלי העולם. אך אנחנו איננו במקום זה עדיין, והאגו שלנו לוקח את הרעיונות הללו שהם נוחים לו ונעימים לו ומפרש אותם כרצונו. אנחנו מעט מאוד חווים אינטואיציה. מה שאנו קוראים לו תחושת בטן אינו אינטואיציה. זוהי הרבה פעמים הרגשה סובייקטיבית פשוטה שנובעת מהחינוך שקיבלתי. למשל יצא לי לפגוש אדם שמראהו החיצוני יצר אצלי הרגשה שזהו אדם נורא שחצן. ההרגשה הזאת, שהיתה סובייקטיבית לחלוטין, התפוגגה מיד ברגע שדיברתי איתו והסתכלתי לו בתוך העיניים. באופן אישי לא נתקלתי במורים שרלטנים בכוונה תחילה, אלא באנשים עם הרבה כוונות טובות אשר לא הגיעו לדרגה בה הם השתחררו מהאגו, אבל החליטו להיות מורים רוחניים. אכן זה לא פשוט לדעת עם מורה רוחני הוא מתאים או לא. גם כל מורה פועל בדרכים שונות בהתאם למשימה שלו. למעשה כדי לדעת מאמת מהי דרגתו של האדם שמולנו עלינו להיות הרבה יותר מפותחים. מה שאני יכול לומר לגבי מציאת מורה זה שקודם כל צריך לתת ללימוד שאנו מקבלים, זמן. אח"כ אם יש תוצאות אז כבר זה יותר חשוב מהאדם שמלמד אותי. דבר שני הוא שמורה אמיתי הוא לא תמיד אדם נעים ונוח. מתוך האהבה שלו אלינו הוא תמיד יציב לנו אתגרים וישים אותנו במצבים לא הכי נוחים, כאלו שהאגו שונא, על מנת להתעלות מעליו. טוענים שאדם כזה הוא אדם אשר לא רוצה כסף. אך את זה יש להבין נכון. הוא אינו רוצה את הכסף בשביל עצמו. אין לו צורך בוילה ובמכוניות. אך ייתכן מאוד והוא ידרוש כסף מפני שהכסף יוצר אצל האדם התחייבות כלפי עבודת ההתפתחות ומשמש לו ככוח שיגרום לו לא להשבר כבר במכשולים הראשונים. ומעבר לכך יכול להיות מאוד מעניין לשאול אותו.

עניין של בחירה

"אך במסורות העתיקות מורה רוחני אמיתי נחשב לאדם שהשיג את היכולת לפעול מתוך האני האמיתי שלו..." הדגש שלי כאן הוא על המילה "עתיקות" זהו עידן חדש , מצב שבו לא היינו מעולם! החוקים השתנו! כל אדם יכול להתחבר ישירות אל המקור זה לא אומר שזה לא חשוב ללמוד מאנשים אחרים , אך יש הבדל בין ללמוד אצל מישהו , ולהיות תלוי במישהו בשביל להתחבר אל המקור. אתה לא צריך שום מתווך בינך לבין האלוהים... הדבר הכי חשוב - כל אחד בוחר את הדרך שלו. מה שתיארתי זה הדרך שלי , מה שאתה תיארת זה הדרך שלך. שנינו צודקים! כל אחד רשאי לבחור איך ללמוד ,בין אם זה מורה אחד או כמה או ללמוד מהחיים. אולי השיעור שלך הוא לסמוך על אדם אחד שיראה לך את הדרך שלך , אולי השיעור שלי הוא לעבור הרבה כאלה עד שהבנתי שרק אני יכול להוביל את עצמי...

freearth10

New member
אינטואיציה

כמה פעמים קרה לי שנסעתי לאיזשהו מקום, טעיתי בדרך אותה אני מכירה טוב כל כך כמה פעמים וכשהגעתי למקום התברר שסתם נסעתי - לא הצלחתי לעשות מה שרציתי. היום אני כבר יודעת - אם יש לי תחושת בטן שכזאת - אין טעם להגיע. כמה פעמים קרה לי שחשבתי על מישהו ולא עוברת שניה והבן אדם מתקשר וזה אדם שלא נוהג להתקשר אלי. כמה פעמים קרה לי שאני חושבת על משהו שהייתי רוצה להגיד למישהו ולא אומרת לו זאת והוא עושה בדיוק את מה שרציתי. אז איך מפרשים מקרים שכאלה. אגו זה דבר חשוב. ללא אגו אין לך כוח שיפוט, אתה מטיל את כל האחריות על מישהו אחר, כי הוא זה שמבין ואתה אפס. נכון שיותר מידי מכל דבר - גם מאגו - זה יכול רק לעצור את התהליך. יש בכל אחד מאיתנו את היכולת להפתח. יכולת זו לא ניתנה רק ליחידי סגולה. עלינו להשיל הרבה מאוד קליפות כדי להגיע ליכולת הזאת אבל היא זמינה לכולנו. תאוריות על יחידי סגולה הן הרסניות. אני הייתי נזהרת מהעצמת כוחו של אדם אחד. מורה רוחני בעיני הוא לא זה שמשפיל אחרים אלא זה שנותן לאחרים את האפשרות ללכת בדרך בה חוא בוחר ולהאיר את סופה. מאיה

מסכימה איתך אמרלדסטון../images/Emo24.gif

אוי האגו הזה... מתי נעבור את השלב? מתי נצליח להסיר אותו מדרכנו? לכל מורה תפקיד אחר, כמו שלכל אחד יעוד אחר... נשאלת השאלה עד כמה נשמתנו פתוחה ובשלה ללמידה?... אני מקבלת בכל לב את העובדה שהמורה הרוחני הוא לא אדם נעים ונח. הוא יוצר לנו מצבים קשים ואנחנו צריכים ללמוד להתמודד בתוכם ולעשות את העבודה הנפשית רוחנית שעלינו לעשות. לא עשינו אין כל סיבה להאשים את המורה בחוסר ההצלחה שלנו. האחריות היא עלינו בלבד. זמן או כמה שזמן חומרי הוא גורם משפיע. אני היתי מתרגמת את עניין הזמן לפתוח כלי שקוראים לו כלי הסבלנות. תהליכים לא קורים פה ועכשיו. תהליכים קורים בדרך...לאורכה ועד סופה אם יש כזה דבר סוף??? לדעתי האישית לא יתכן מצב שאדם יטפל באדם ללא תמורה כי אז תוצר חסימה ולא תהיה זרימה אנרגטית. התמורה מתבטאת בעיננו החומריות ככסף. אם נתיחס לכסף כאנרגיה זורמת יהיה לנו יותר קל לקבל את העניין. בכל אופן על מנת שתהיה קבלה חייבת להיות נתינה.

freearth10

New member
ומי אמר שקבלה חייבת להיות כספית?

אני מתנדבת באחד המוסדות הציבוריים. מה שאני מקבלת חזרה הוא הרבה מעבר למה שכל סכום של כסף יכול לתת. זה לא נכון שנתינה יכולה להיות רק כספית או שוות כסף. ממש לא.

מסכימה איתך../images/Emo24.gif

אין שום פסול בלקבל כל דבר, זה לא חיב להיות כסף. יחד עם זאת המטפל צריך לקנות לחם במכולת?... גם הכהנים והלויים שעבדו בבית המקדש לשם שמיים שולמו בצורה כזו שיהיה להם מה לאכול ומה לשתות. עניני התרומות הזבחים המנחות השלמים וכו'... אם את מסוגלת להיות מטפלת ולהצליח לשרוד בעולם החומר ללא תגמול כספי אשרייך... אם יש לך עבודה נוספת וההתנדבות היא לשם הנאת הנשמה אז אין שום פסול בעניין. לדעתי האישית בלבד מטפל בשל הוא אחד שהחליט להקדיש את כל חייו לעולם העזרה לאנשים ולכן מחייבת אותו המציאות לגבות תשלום ברווח כדי שיוכל להמשיך לשרוד בעבודתו וביעודו. יכול להיות שכרגע אנחנו התקופת ההתנסות תקופת האימון תקופת ההתנדבות וזה בסדר. בהצלחה בדרך

niva99

New member
../images/Emo127.gifאומרים כשהתלמיד מוכן המורה כבר

יגיע...

למעלה