הולכת שולל
ברצוני לחלוק על דעתם של הקודמים שכתבו על כך שאנחנו המורה הרוחני של עצמנו. על כך שאנחנו צריכים להקשיב לתחושות הבטן שלנו. הסיבה היא בדיוק מה שדובר בתחילת השרשיר. האני הגבוה. מורה רוחני זאת סתם מילה. כל אחד יכול להכתיר את עצמו בתואר זה. אך במסורות העתיקות מורה רוחני אמיתי נחשב לאדם שהשיג את היכולת לפעול מתוך האני האמיתי שלו. אותו חלק הקשור לרצון האוניברסלי. אדם שהגיע להארה. אנחנו, האנשים הרגילים, איננו פועלים מתוך העצמי הגבוה. אנחנו פועלים מתוך האגו. אנו פועלים מתוך יהירות, גאווה, קנאה, פחדים, ושאר רגשות שליליים. מטרתו של אדם היא להגיע לפעולה מתוך האני הגבוה, אך האני הנמוך שלו יוצר לו כל מיני רגשות של קנאה או נחיתות ולכן אינו מוכן לקבל על עצמו להיות תחת הדרכתו של מורה. האגו שונא לשרת. הוא רואה זאת כדבר בזוי. לאגו שלנו נעים עם רעיונות כמו "אני המורה האמיתי שלי", "כל אחד הוא המורה הרוחני". למעשה רעיונות אלו הם נכונים כאשר מבינים אותם נכונה. אני באמת המורה הרוחני של עצמי כאשר אני מחובר לאני הגבוה. כל דבר מלמד אותי אם אני מבין את השפה בה מדבר אלי העולם. אך אנחנו איננו במקום זה עדיין, והאגו שלנו לוקח את הרעיונות הללו שהם נוחים לו ונעימים לו ומפרש אותם כרצונו. אנחנו מעט מאוד חווים אינטואיציה. מה שאנו קוראים לו תחושת בטן אינו אינטואיציה. זוהי הרבה פעמים הרגשה סובייקטיבית פשוטה שנובעת מהחינוך שקיבלתי. למשל יצא לי לפגוש אדם שמראהו החיצוני יצר אצלי הרגשה שזהו אדם נורא שחצן. ההרגשה הזאת, שהיתה סובייקטיבית לחלוטין, התפוגגה מיד ברגע שדיברתי איתו והסתכלתי לו בתוך העיניים. באופן אישי לא נתקלתי במורים שרלטנים בכוונה תחילה, אלא באנשים עם הרבה כוונות טובות אשר לא הגיעו לדרגה בה הם השתחררו מהאגו, אבל החליטו להיות מורים רוחניים. אכן זה לא פשוט לדעת עם מורה רוחני הוא מתאים או לא. גם כל מורה פועל בדרכים שונות בהתאם למשימה שלו. למעשה כדי לדעת מאמת מהי דרגתו של האדם שמולנו עלינו להיות הרבה יותר מפותחים. מה שאני יכול לומר לגבי מציאת מורה זה שקודם כל צריך לתת ללימוד שאנו מקבלים, זמן. אח"כ אם יש תוצאות אז כבר זה יותר חשוב מהאדם שמלמד אותי. דבר שני הוא שמורה אמיתי הוא לא תמיד אדם נעים ונוח. מתוך האהבה שלו אלינו הוא תמיד יציב לנו אתגרים וישים אותנו במצבים לא הכי נוחים, כאלו שהאגו שונא, על מנת להתעלות מעליו. טוענים שאדם כזה הוא אדם אשר לא רוצה כסף. אך את זה יש להבין נכון. הוא אינו רוצה את הכסף בשביל עצמו. אין לו צורך בוילה ובמכוניות. אך ייתכן מאוד והוא ידרוש כסף מפני שהכסף יוצר אצל האדם התחייבות כלפי עבודת ההתפתחות ומשמש לו ככוח שיגרום לו לא להשבר כבר במכשולים הראשונים. ומעבר לכך יכול להיות מאוד מעניין לשאול אותו.