שלום

יוֹאב

New member
שלום

אולי יש לכם רעיונות מאיפה אני יכול לקחת רעיונות לפעילויות של יום השואה בשביל חניכים בתנועת נוער? תודה

אם אתה רוצה אני גם יכולה להעלות

לפה את הפעולה שאנחנו כתבנו, שזה מתאים לכיתות ו'-ח'... נועה.

אז ככה:

עד היום ליפני שעתיים חשבתי שעשינו פעולה ממש על רמה!!! אבל המרכזים הצעירים קצת הורידו לנו את הביטחון... אז אני אכתוב את הפעולה הישנה ואת זו המשופרת... םעולת יום השואה - בהתחלה כמו תמיד מדליקים נר כל אחד מדבר מה שעל הלב שלו והמדריך מחרטט קצת, אח"כ יש תמונות גם מזוויעות מהמחנות וגם שמחות של השיחרור על הקיר וכל אחד בוחר תמונה ומספר למה (ועכשיו לחלק הטוב) שמים במרכז דלי ענק מלא אורז, המדריך אומר לחניכים לקחת אורז ליד, הם לוקחים הווא שואל: "זה הרבבה" הם יענו "לא" אז המדריך אומר "קחו עוד" וככה עד שהם אומרים "כן" וכשהן אומרים אז המדריך ככה עוזב אז זה ואומר - "אם זה הרבה, ויש פה בערך 100,000 גרגירים תחשבו כמה הרבה זה 6,000,000 ואל גרגירים אלא אנשים, ולכל איש יש נשמה, ויש שם, ויש בית, ויש משפחה... ויש את אותו הדבר עם לצייר קווים על דף... ואח"כ מחלקים פתקים ואומרים לחנכים ליכתוב עליהם כל מה שיקר להם: אבא אימא אופניים חדשות וכאלה... כשהם מסיימים אתם לוקחים וקורעים להם, או אפילו שורפים את הפתקים, ואז כולם ייתעצבנו לאללה ותגידי להם - "רואים? זה מה שעשו בשואה, לקחו חיים שלמים של ילד קטן שיש לו אבא ואמא שחשובים לו, וחברים, ואופניים חדשות ובלי לחשוב ביכלל לקחו הכל ושרפו..." ואז תבקש סליחה שלא ייקחו את זה קשה. ויש כמובן את החדר הלם ואת הטקס של השכב"ג... (סליחה שחלק כתוב בנקבה...) הפעולה המשופרת - מספרים לחניכים שאני מאוד מאוד שונאת צבע אדום, וכמה אנשים מעצבנים עברו בשבט ודווקא תלו םתקים אדומים (אני מכינה מראש פתקים אדומים), ואומרת להם באו תעזרו לי ונלך נוריד את כל הדברים האדומים שאנחנו רואים ונישרוף אותם... והם ככה יעשו את זה בשיא ההיתלהבות וכשמסיימים תגיד להם: רואים כמה שקל להסיט אתכם? מה גם אתם שונאים אדום? אני בטוח שלא! אבל אם מישהו אומר משהו שניראה לאחרים מלהיב וכו' וכו' קל לו מאוד ליגרור אחריו עוד אנשים.... ואח"כ מתחלקים לקבוצות שקבוצה אחת יותר גדולה מהשנייה, נניח 8 ילדים ו4 ילדים. ונותנים להם כל מיני משימות, לא משנה מה... ליכתוב שיר, לבנות אלונקה, להשיג הכי הרבה פריטים שמתחילים באות כלשהי. אבל לקבוצה הגדולה לתת הכל חופשי ועל הקטנה להטיל הגבלות כמו - אסור לכם לדבר ביניכם, יש לכם X זמן למשימה, קושרים להם את הידיים וכאלו... והם ייתעצבנו אבל יבצעו את המשימות ויפסידו כמובן. ואז תסבירו להם שבדיוק ככה היו היהודים, שהם היו המעט, שהטילו עליהם איסורים שונים ומשונים ותחרטט להם ככל העולה על רוחך
כתבנו עוד משהו, אבל מאוחר כבר....
המוח לא עובד... אז בהזדמנות... ואני מקווה שעזרתי! נועה.

למעלה