שלום

יוֹאב

New member
שלום

אולי יש לכם רעיונות מאיפה אני יכול לקחת רעיונות לפעילויות של יום השואה בשביל חניכים בתנועת נוער? תודה

hadasbaril

New member
ב

ברוך הבא.נשמחו אם תספר יות פרטים על עצמך. וגם לאיזה גיל הפעולה מיועדת. לא מזמן היה פה שרשור מטודות ליום השואה בלינקיה של החטב"מ יש אתרים מתאימים ופעילויות וגם הוספתי לינק

יוֹאב

New member
../images/Emo51.gif רבה

אני בן 23. זה לא ממש בשבילי. הפעולה לגילאי 13. נעזרתי בלינק שנתת לי. אז שוב תודה. אבל הלינק התחתון שצירפת שבור. אשמח אם תוכלי לתת לי שוב את הלינק הזה, אבל שלא יהיה שבור.
רבה יואב

hadasbaril

New member
זאת תוצאת חיפוש מגוגל והנה ההודעה

"נזכרתי בפעולה על יום השואה שעברתי בתור חניכה בכיתה ז', ורציתי לחלוק אותה איתכם... לתת רעיונות... אזהרה מראש- הפעולה דורשת סינג'ור של כל חדרי המועדון, מכיוון שבכל חדר מתקיים חלק אחר של הפעולה, כך שרצוי לעשות תיאום בין כל המדריכים כך שכל צוות ההדרכה יעשה את אותה פעולה... נ.ב- אם כל הקבוצות יעברו את אותה פעולה, רצוי להתאים תכנים- ילד בכיתה ד' לא יכול לעמוד באותם דברים כמו ילד בכיתה ח'. בכל אופן, זה הולך ככה...: כל חדר במועדון, הוא תחנה אחרת בה עוברים החניכים, ו"חווים" את השואה מכל מיני זוויות... הנה החדרים שאני זוכרת- *חדר כמו "ועידת ואנזה"- החניכים מהווים את ה"מועצה" שמחליטה באיזה דרך יהרגו את היהודים. המדריך שואל אותם, ומציג בפניהם את האפשרויות- גז, משאיות עם CO, ירי וכו', והם צריכים להתחשב בהכל- כמה אנשים מתים בכל פעם, כמה הדרך יעילה, כמה כל העסק עולה לגרמנים, ולבסוף להחליט. בסוף הפעילות (שאורכת כרבע שעה), המדריך מסביר לחניכים שככה בעצם החליטו איך להרוג את היהודים בשואה- הנאצים ישבו להם באיזה חדר, שתו, אכלו, ודיברו בקרירות על הדרך שבה יהרגו את היהודים. *חדר התעללות- החדר מסודר כך שיש בו שביל. בפתח החדר עומד מדריך שצועק באגרסיביות על כל ילד "את/ה יהודי/ה?" (צריך להיות רציני, אחרת העניין לא עובד. מן הסתם כל ילד יענה שכן). מפנים כל ילד יהודי למקום בחדר שאינו השביל/מדרכה, ואומרים לילדים שאסור להם לדרוך על השביל בשום מקרה. אחרי שכל הילדים נמצאים בתוך החדר, עוצרים את הפעילות, ומרשים להם לשבת בכל מקום שהם רוצים בחדר. שואלים אותם איך הם הרגישו, מה הם חושבים על זה שאסור להם לדרוך על השביל בגלל שהם יהודים וכו' וכו', ובסוף מסבירים להם שככה זה באמת היה עם היהודים בשואה. *המחבוא- בחדר מפוזרים כיסאות, כורסאות/ספות, שמיכות וכריות. מכניסים את החניכים ואומרים להם להתחבא ולהישאר בשקט. אחרי שכולם מתחבאים טוב טוב, נותנים להם לצאת, ומספרים להם שלילדים כמוהם היה קל יותר להתחבא בשואה. הם היו קטנים ונכנסו לכל מיני מקומות בלתי אפשריים. עם זאת, לילדים קטנים היה קשה יותר, בגלל הצורך שלהם בפריטים כמו הבובה, הדובי, אמא וכו'. יש הרבה קטעי עדות, אגב, בנושא הזה. הרבה מאוד מהם מספרים על הקושי של האמהות עם תינוקות שהתחילו לבכות במחבוא. אני ממש לא זוכרת, אבל היו עוד חדרים, ובסוף הפעולה לוקחים אותם לחדר גדול, שבו מפוזרות המון תמונות, ואומרים לכל ילד לבחור תמונה ולהסביר למה הוא בחר דווקא אותה, מה רואים בה, מה היא מבטאת וכו'. עושים מין שיחת סיכום כזאת, אפשר להקריא בה קטע עדות או משהו כזה... הפעולה הזאת קשה, ואולי חלק מכם יגיד שהיא לא מתאימה לילדים כי היא קשה מדי, אבל הכל תלוי בהתאמת התכנים שתעשו. אישית, יצאתי מהפעולה הזאת בהלם. היא השפיעה מאוד גם על הילדים הכי לא קשובים והכי "מופרעים" בקבוצה שלי, ונתנה לכולנו הרבה דברים לחשוב עליהם. היא אולי קשה, אבל היא טובה בעיני, וממחישה את המצב לדעתי הרבה יותר טוב מסתם חדר זיכרון (שמנסיון- החניכים עוברים ומסתכלים סתם על התמונות ויוצאים. אין להם שום התרשמות מהנושא, הכל זה רק תמונות בשבילם... אמנם כולם דואגים לומר כמה הכל נורא, אבל בתכל'ס- הן לא ממש משפיעות). כמה שהם יראו סרטים על שינדלר ואנה פרנק, הידע שלהם עדיין מוגבל, ואתם בתור מדריכים (שרובכם כבר למד על האנטישמיות והשואה, וחלקכם נסע לפולין), יכולים להראות להם צדדים שהם עדיין לא הכירו בשואה, ולעזור להם להבין את הכל טוב יותר... מקווה שעזרתי איכשהו ניצן" זה מניצן,שקיבלה תגובות חויביות.קראתי בכרטיסך האישי שזה לגילאי 13 בערך,אני צודקת? והלינק-תוצאת חיפוש בגוגל: פעילויות ליום השואה. לדעתי התוצאה השניה. בהצלחה.ואני אשמח אם תציג כאן רעיונות שכבר קיבלת ממקומות אחרים (רבים מאוד ממה שראתי)

מאיושית

New member
יואב../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

מה אתה עושה פה
עוף לי מיד מהפורום
(למי שלא יודע יואבי מנהל איתי את פורום שלמה ארצי, ואני ממש לא מבינה מה יש לו לעשות עם פעולה לילדים בני 13) |אייקון של מעיין חושבת מה יש ליואב לעזאזל לעשות עם פעולה לילדים בני 13|

למעלה