שלום

yoelnd

New member
נו באמת......

שלום! שאלה סתמית מאוד! יש כל כך הרבה שאלות לשאול לפני שמחזקים כבד: למי? ילד, מבוגר, גבר, אישה, גיל, בעיות רפואיות, נוטל תרופות, עושה פ"ג, והרשימהארוכה...... המלצתי לפנות למטפל ורק אז לבצע בהנחיה מתאימה. רק בריאות!

נכון, לפנות למטפל אבל...

נכון, צריך לפנות למטפל אבל ידוע שיש מאכלים שמכבידים על הכבד אז לפחות עד שילך למטפל אפשר לומר לו שלחמים מכבידים על הכבד וכן אלכוהול ואולי גם מאכלים מטוגנים וגם מוצרי חלב וגם אכילה לפני השינה מכבידה על הכבד וגם תרופות כימיות (בעניין הלחם לא סתם היהודים נמנעים מלחם בתקופת פסח כי זו התקופה שהכבד סובל במיוחד , הרי הרפואה הסינית מקבילה ליהדות בכמה דברים) אז תלך למטפל אבל בינתיים תקל על הכבד מעומס של מה שרשמתי לעיל. ושתרגיש טוב ושתהיה בריא.

וגם

לאכול הרבה ירוקים בעיקר עליים ( פטרוזיליה , תרד, רוקט וכד'), לשתות הרבה מים על המון לימון. והכי חשוב לא לאגור כאסים בבטן - שה משפיע מאוד על הכבד.. מעבר לכך מצטרפת ל 2 ידידי - גש למטפל שיאבחן את מקור בעית הכבד..

שאלה ליעל

את המיים עם הלימון שהמלצת לשתות אפשר גם עם סוכר ?(לפחות שיהיה טעים וימתיק את החוויה) או שמומלץ ללא סוכר? או שעל כבד סוכר לא מכביד? (אני שואלת זאת בגלל שגם אני עכשיו נמנעת ממאכלים שמכבידים על הכבד ואת הלימונדה אני שותה עם סוכר
) תודה, רויטל.

נ.ב.

אתמול עשיתי בפורום חיפוש על נושא הכבד ולא מצאתי.... וגם במאמרים של הפורום לא מצאתי אז . אם מישהוא ממשתתפי הפורום יכול להוסיף פנינים בנושא הכבד אני אודה לו

הכבד.../images/Emo141.gif

היי רויטל. הכבד איבר שמסנן רעלים ושולח את חומרי המזון לכל הגוף.הוא מפרק ומאחסן בתוכו סוכרים,שומנים,ויטמינים,וממלא תפקיד בקרישת-דם,ובייצור הורמוני-המין.מיצי-המרה שהכבד מייצר מסייעים בספיגת שומנים, מיצי-המרה משמשים להמסת-השומנים במעיים,סימנים מוקדמים לרמה גבוהה של רעלים בכבד הם חיורון או צהבת,אובדן תיאבון.בחילה הקאות,בעיות עיכול-כרוניות,ונקודות-על העור.הכבד מסוגל לרפא את עצמו עד נקודה מסוימת,הכבד הוא הבלוטה הכבדה ביותר שבגוף,משקלו הממוצע הוא קילו וחצי.הוא נמצא מתחת לסרעפת ,שאליה הוא מחובר,וממלא את כל כיפת-הסרעפת שבמחצית הימנית וקצת מן המחצית השמאלית.הכבד מפקח על הטחול ומורה לו את כמות הדם שעליו לייצר,הכבד אחראי שהדם יזין את הרקמות, הכבד מייצג גדילה,צמיחה,חיים-חדשים,אביב,הכבד מייצג אנרגיה, הכבד מעדיף את הטעם החמוץ אך במידה.עודף חמיצות יפגע בכבד,מעט מליחות טובה לכבד עקב עידוד והזנה,באמצעות הכליות.רגש הזעם קשור לכבד,הוא משפיע ומושפע מהכבד,הכבד שולט בגידים,הוא מראה את עצמו בצפורניים,הוא נפתח לעיניים. ניקוי-הכבד:דיאן-שטיין, , ניקוי-כבד.צמחי-מרפא.תמצית של גדילן הינה נוגדת חימצון ומשקמת את רקמות הכבד.גם שן-הארי עם אספסת,ושן-הארי עם אצות-ים מנקים את הכבד.עלי-פטל מנתה,עלי-תות,חומעה,אכילאה,מרווה,אזוב,רוזמרין,תלתן-אדום,או אזובית,אפשר להכין תמצית-חזקה מאבגר ומדרדר יחד,ולשתות שתי-כפות,פעמיים ,שלוש,ביום.תה פטרוזליה מרחיק חסימות מהכבד,פטל או תות טובים נגד גודש בכבד.שורש ערבז ושורש צנון-שחור ממריצים את פעולת הכבד ומשפרים את התיאבון ואת העיכול.אבגר טוב נגד צהבת .רצוי לאכול במשך כמה ימים תפוחים,ופירות הדר. השמנים האתריים שיעזרו לניקוי הכבד.בבונג-קמומיל.לימון,לימונית,אשכולית,לבנדר,מליסה,נרולי. הביטוי הגבוה ביותר של הכבד, מבחינה פסיכולוגית הוא החמלה, עם האדם בהרמוניה הוא יהי במוטיבציה,מאורגן ונע בקלילות וזורם . ובדיסהרמוני ,האדם יהיה מתוח,נוטה לכעוס ולזעום,ולהיות מתוסכל,כפייתי,ומדחיק רגשות. ניקוי-על-ידי-תמציות-פרחים. תמציות של אלמנדה צהובה או ורד "תג-הזהב"מרחיקות מהכבד רעלים-ומזהמים.תמציות של נימפיאה,יסמיןאו דטורה לבנה טובה נגד רעילות,ולריפוי כולל.תמצית שן-הארי מחזקת ומשקמת את רקמות הכבד,ותמצית ורד מדליון מרפאת את המחלה מבחינה רגשית. ברכה "החוש-השמיני"

חמוץ הוא הטעם של הכבד ..

ולכן עדיף כמה שפחות סוכר , לעומת זאת את יכולה להוסיף נענע שלטעמי מעשיר מאוד את הלימונדה..

רפי עשת

New member
אתה מזכיר לי את מורי הדרך, שבמקום

לייעץ על בחירת מסלול מתאים, קובעים בנחרצות שאי אפשר בלי מורה-דרך.

bestofhealth

New member
מזון לכבד

הירקות הבאים עוזרים בניקוי וחיזוק הכבד: סלק אספרגוס - נחשב לאחד הירקות הכי בריאים. נטורופטים ורופאים הוליסטיים רבים מחשיבים אותו כירק מספר 1 למניעה ורפוי מחלות כרוניות כולל סרטן. ברוקולי ונבטי ברוקולי. צנוניות בצל ובצל ירוק ירקות ירוקים מרים כמו עולש ושן הארי לימון - טוב לכבד ונחשב לבסיסי בגוך אך רע מאד לסידן השיניים. אם צורכים כמות יחסית גדולה לצרכים טיפוליים מומלץ לשתות מנאד (כמו שתייני היין הספרדיים) שמחזיקים על הכתף ויוצר שפריץ דק ישירות לחיך תוך עקיפת השיניים בצמחים אזכיר רק כמה כמו:גדילן מצוי - MILK THISTLE, RUHUBAR, BURDOCK, ASTRAGALUS כמובן שלצורך התאמה אישית של דיאטה , צמחי מרפא וכו' יש לפנות קודם למטפל.

yoelnd

New member
עיתון הנטורופתיה האחרון....

שיוצא מטעם האגודה הישראלית לנטורופתיה עוסק כולו בנושא הכבד! המעונינים יוכלו לפנות לאגודה ולקבל (אינני יודע אם בתשלום סמלי או כל סידור אחר....). טלפון: 6344396 03 לאיריס. בהצלחה!

ולא סתם..

יש שם כמה כתבות מעניינות של חברי הפרורום... אם מישהו מכם מוכן לשלוח לי את החומר ואפרסמו פה - זה יהיה אחלה..

למעלה