שלום

Rivendell

New member
אני מתחילה להרגיש לא בסדר...

אני דווקא השתגעתי גם על "נשים קטנות" וגם על "האסופית" והמשכיה. לצידן אהבתי גם את תום סויאר ואת "השביעיה הסודית". אני מקווה שזה לא עושה ממני מושמושית, כי אני לא. אני חושבת שאין טעם לחלק ז'אנרים ספרותיים לפי מגדר. זה עניין של טעם. אני מכירה מספיק בנות שאוהבות מד"ב וספרי הרפתקאות ומספיק בנים שאהבו את "נשים קטנות". היה על זה, אגב, פרק משעשע יחסית ב"חברים".

Boojie

New member
זהו את מושמושית וזהו!

ואל תנסי להכחיש!
האמת, היה "ספר בנות" אחד שאהבתי, וזה "בית קטן בערבה". אבל זהו, בערך. תמיד מצאתי אותם נורא משעממים.

שלום

אני תלמידת כיתה ח. אני צריכה לקרוא ספר בשביל בצפר- לא ארוך מידי, כי יש לי פחות מחודש ואין לי את הספר עדיין (או רעיון לספר). הספר צריך להיות בן יותר ממאה עמודים ולא פשוט מידי. אשמח להמלצות. תודה

Rivendell

New member
יווווו, "בית קטן בערבה" ../images/Emo13.gif

הוצאת מרגנית האלה, שיבורכו. כמה ספרים נהדרים. אגב, זה מזכיר לי בסוגיה המגדרית - "צ'רלי והשוקולדה", של אותה הוצאה, הנה ספר נטול שיוך מגדרי לחלוטין. אני לא חושבת שיש למישהו בעיה לקרוא אותו בין אם הוא גבר או אישה (שלא לדבר על בן כמה
- זה ספר לכל גיל). מה עם "מר אל כאן אנה"? ספר לבנות או לבנים? או נטול?

lady_anne

New member
אוי איזה ספר מקסים...

פשוט נפלא. עוד אחד מהספרים שקוראים כאשר חיוך חצי עצוב נסוך על הפנים, תוך נסיון לקרוא לאט כדי שלא יגמר כל כך מהר. בדיוק זו התחושה שהיתה לי כשסיימתי לקרוא אתמול - מהר מדי, מיותר לציין - את "דרומית לגבול, מערבית לשמש". שניהם ספרי פנתיאון.

~מזילה דמעה~

מר אל כאן אנה...איזה ספר...~מתמוגגת~ אבל נורא מדכא
ואני לא חושבת שקראתי אי פעם בחיים שלי ספר נעורים שסיימתי. אני אומנם רק בת 12, אבל אני סולדת מכל סוג של קיטצ' מעצבן וילדותי

הייזל

New member
מוזר אבל יש לי שאלה

כל ספר לא פשוט מדי ומעל 100 עמודים יתאים? באמת? מה עם "טרזן מלך הקופים"? או אולי "ישמעאל"? או אולי "החטא ועונשו"? הספר "המורדים"? "תחנת הוקסביל"? אולי "תחנת פל"? מה לגבי "ספר שירי הלבן"? האם צבע הכריכה משנה? או אולי הגובה של הספר? נראה לך שכל הספרים הם אותו הדבר, או שלפי מספר העמודים נקבע הקושי של הספר? איך אני אמורה(או כל אחד אחר בעצם) לתת לך המלצה אך ורק לפי הנתונים האלו? את חושבת שאנשים קוראים ספרים לפי העובי שלה? "רגע הספר הזה בן 70 עמוד אז אני לא אקרא אותו אבל זה בן ה 90 עמוד חייב להיות מקסים אז אני אקח אותו? ככה זה עובד לדעתך? זאת לא התקפה, אני באמת מנסה להבין למה בני נוער חושבים שאם יתנו לנו תולעי ספרים מדופלמות נתונים כל כך פשטניים ניתן להם מיד רשימה ארוכה של ספרים מוצלחים ומופלאים אחד אחד? אני מהססת האם להמליץ לך על הספר הזה. אני אישית מאד אהבתי אותו ולא הייתי רוצה לשמוע מישהו קוטל אותו רק בגלל שהוא קטן פיסית. "פרנסואה העזובי" מאת ג'ורג' סאנד. ספר נהדר עם אווירה קסומה כל כך שאני מפחדת לקרוא שוב ולגלות שלא כך הוא.

תשובה

1.ביקשתי המלצות- ספרים שאהבתם שאהבתם שאולי גם אני אהנה מהם. אם יש ספר שמישהו, או מספר אנשים אוהבים ונותנים לו ביקורות מהממות אותו אז יש סיכוי די גדול שהוא יהיה ספר טוב גם לטעמי. 2.אמרתי מאה עמודים כי המורה לא מרשה לנו פחות. תודה על ההמלצה. לעוד מישהו יש המלצות?

lady_anne

New member
כדאי שתתני מושג על הספרים שאת

כן אוהבת, תה צמחים, כדי שנוכל להמליץ לך על ספרים בסגנון דומה. יעזור אם תפרטי לגבי ספרות מקור או מתורגמת, וז'אנר מועדף.

טוב

אני לא רוצה ספרים בסגנון ספרי הנעורים של סמדר שיר, לדוגמא. אני לא רוצה משהו פסיכולוגי. לא איכפת לי אם הספר מתורגם או לא, אין לי סופר מועדף. קראתי את נשים קטנות, וקצת חבל לי שלסיפור אין עלילה רציפה, אלא כל פרק מספר משהו אחר. הייתי רוצה ספר שמושך להמשיך לקרוא בו, מתוך מתח, סקרנות, או פשוט כי הוא ספר טוב. אני מקווה שזה מספיק מפורט, ותודה מראש

lady_anne

New member
ממש מתחתינו יש דיון על "עפיפונים"

של רומן גארי, ודומני שהוא יכול להתאים לקריטריונים שהצבת.

כן... כן.... "עפיפונים" של גארי

אם את רוצה משהו נחמד וכיפי שממש קשה לעצור לקרוא - "יש ילדים זיגזג" או "ספר הדקדוק הפנימי" או "מישהו לרוץ איתו" של גרוסמן כן, אני אוהבת את גרוסמן עוד ספר מקסים במיוחד - "וולפי ואופי השטרודלים, מצטערת אבל שכחתי את שם המחבר.

הספרים של דוד גרוסמן../images/Emo70.gif

חובה לכל יצור היש ביכולתו לקרוא! אני קראתי "יש ילדים זגזג" ו"מישהו לרוץ איתו" וממש ממש ממש נהנתי! לא יכולתי להוריד את היידים שלי מהם לרגע! יש ילדים זגזג קצת משעמם בהתחלה, אבל הוא נעשה מצויין ואף נפלא בהמשך. זה מאוד מאוד מומלץ! כילדה בכיתה ז'..אני חושבת שאת תהני מזה. אבל תמיד יש את הקלאסיקות (למשל נשים קטנות) כמו: "ג'יין אייר" "הרוזן ממונטה קריסטו" "הקסם השחור (black beuty)" גם "האלכימאי" ו"ההוביט" מומלצים..אם אפשר לקרוא להם קלאסיקות (בעיניי הם כאלו לפחות). לא משנה מה תבחרי- אני רק מקווה שתהני! -טל-

Boojie

New member
"גשר (*של*) ציפורים", בארי יוגארט.

ספר מקסים, מקסים, מקסים, שנתנו אותו מתנה כבר להמון אנשים, וכל אחד מהם כבר הספיק לתת אותו מתנה לעוד אנשים... מעין אגדה סינית, לגמרי לא קונבנציונלית, שכוללת הומור ציני ומושחז לצד ראייה רכה וחביבה של בני אדם. משעשע, מרתק, מגניב. ביקורת עליו אפשר לקרוא כאן. ובקרוב יוצא הספר השני בסדרה, "סיפור האבן" (הספרים עומדים בפני עצמם, הם פשוט מספרים על אותן דמויות), שבקרוב אפשר יהיה לקרוא פרק ראשון ממנו. כשיהיה, אני אודיע. אה, כן, וה"של" למעלה זה כי משום מה, בעריכה החליטו להשמיט משמו של הספר הזה את המילה "של", בלי שום סיבה טובה, אז כמחאה אנחנו מתעקשים להוסיף אותו בכל פעם שאפשר...

למעלה