שלום

יקירי - אתה יודגע שאני יודע את אשר

אני אומר אם אינך מאמין הינך ראשי לברר בעצמך לי אין מה לברר עבור עצמי......

מטרניך

New member
אתה מתכוון כמובן לחבר הקבינט

הפלסטיני חסן עספור. בהקשר לכך כדאי לקרוא את 'היום שבו מת השלום' מאת ארי שביט, הארץ 14.09.01, http:/www.7th-day.co.il/mehumot/hayom.htm.

yeshgvul

New member
עוד גילוי אמריקה. ברור שהאינתיפאדה

לא פרצה סתם. כשהלך והתברר שהתהליך המדיני לא יוביל לשום מקום התחילו ההכנות לעימות. בשני הצדדים. התנזים התכונן לירות בחיילים ובמתנחלים , ובצה"ל התכוננו לירות בחמושים פלסטינים ובילדים פלסטינים. מה שצריך להטריד אותך הוא שבצד הפלסטיני האחראים להכנות האלה היו האנשם שתמכו בכל מאודם באוסלו, אנשי פתח פנים, כמו ברגותי, שהכירו הכי טוב את ישראל. האם האמינו בהסכם כי היו בטוחים שהוא מבוא להסדר על בסיס 242 וסיום הכיבוש. במקום זה הם קיבלו התנחלויות, מחסומים ואפרטהייד ושלטון פנימי כושל, בראשות החברים מתוניס שישבו במסעדות כשהם ישבו בכלא הישראלי. מילא שחושבים על ערפאת שיש לו איזו מזימה זדונית להשמיד את ישראל, שהוא מוציא לפועל לפי תכנית , אבל גם החברה האלה כ"כ מטומטמים ? הם תמכו באוסלו בכוונה כדי לצאת למלחמה עם קצת רובים מול ה כ-16 והטנקים של המעצמה הכי חזקה במזרח התיכון ?

chatul

New member
אתה באמת מאמין במה שאתה כותב?

צה"ל התכונן לירות בילדים פלסטינים? ומה באשר לתנזים,הפת"ח,החמאס? הם התכוננו לירות בחיילים ובמתנחלים (לגיטימי לדעתך לירות באזרחים?) ובמקרה עלו על טרמפ לת"א שבמקרה הייתה בו חגורת נפץ ובטעות התפוצצו? אגב, הקצת רובים האלו וכמה גרמים של חומר נפץ הם אלו שגורמים לזה שזו מלחמה שלא ניתן להכריע בכח בלבד לדעתי(למרות דרישותיו של הימין), אם המלחמה הזאת הייתה מול צבא היא הייתה קלה יותר, אולי חשבו גם על זה?

yeshgvul

New member
למה? חלקת על משהו ?

אם כבר, הסכמת לחלק מהדברים או שמת בפי דברים אחרים. הבהרות: 1. לא לגיטימי לרצוח מתנחלים. לא לגיטימי להפעיל עוצמת אש קטלנית כלפי מפגינים, שרובם בלתי חמושים. לא לגיטימי לירות פגז טנק על ילד או זקן "לפי הנהלים", רק כי הוא נמצא באזור אסור מסביב להתנחלות. 2. היה בקיא בכרונולוגיה של האינתיפאדה הזו ! בדוק מתי החלו פיגועי ההתאבדות, ואיזה ארגון החל בהם. זה לא קרה מייד בתחילת האינתיפאדה. חזרתם של פיגועי ההתאבדות היתה אחת התוצאות של יציאת המצב משליטה. לזה גרם גם ההרג ההמוני של מאות אזרחים פלסטינים כבר בימים הראשונים של האינתיפאדה, שהדהים את הציבור הפלסטיני, ועורר דרישה לנקמה (נקמה עיוורת באזרחים ישראלים היא פשע). 3. ברור שאתה צודק שאת המלחמה הזו לא ניתן להכריע בכוח. כי טרור כלפי אזרחים ישראלים אי אפשר למנוע וכי מלחמה לדיכוי אוכלוסייה שלמה בשטחים לא יכולה להצליח רק ע"י מטוסים וטנקים. אז מה דעתך שלך, האם אנשי פתח פנים הלכו את כל הדרך עם אוסלו רק כדי לפתוח במלחמה הזו, שגורמת לציבור שלהם אסון נורא, העיקר להרוג כמה ישראלים?

להזכירך ברגותי הוא מפקד התנזים.....

האם ידוע לך מתי הוקם ארגון זה , מה מטרותיו וכיצד הוגדר ע"י ארה"ב ?

yeshgvul

New member
וברגותי אימץ את אוסלו בשתי ידיים!

והגן עליו לעומת המתנגדים הלא מעטים שטענו שהפלסטינים מכרו את עצמם בזול במקום לדרוש הסדר עפ"י 242 וגבולות 67. סלח לי אם הגדרות ארה"ב לא מטרידות אותי במיוחד. אם כבר, עדיף שתביא את הגדרות ישראל. ואצל ישראל כל פלסטיני חמוש, ולפעמים גם לא חמוש, הוא טרוריסט, לעומת ישראלי חמוש בהגנה או באצ"ל, שהוא לוחם חרות. יתכן שתגלה שברגותי אשם בהפרות זכויות אדם באינתיפאדה הזו (אם כי משפט הראווה שמתקיים כאן עכשיו איינו אמין בעיניי) , אבל זה לא פוטר אותך מלהסביר לי את התנהלותו ב- 10 השנים האחרונות. לשיטתך, מדובר באדם בלי שום מדיניות ברורה, כאילו מה שמניע אותו בחייו זה להרוג כמה שיותר יהודים.

יקירי נסה להשיב על השאלות ששאלתי או

יקירי נסה להשיב על השאלות ששאלתי אותך ותקבל תשובה... הן הרמז לתשובה מתי הוקם הארגון ולצורכי מה? אני יודע שהגדרת ארה"ב לא מענינת אותך אבל זה היה נותן לך רמז נוסף.... החלטה 242 להזכירך..... אומרת נסיגה משטחים ולא מכולם בהכרח....... אם עקרון זה מקובל עליך הרי ש97 או אפילו 80אחוז זה יפה מאוד!! מה אתה מצפה ל110אחוז?! בגלל אתה מגוחכ ודוקא בגלל שהנך טוען ש242 מקובל עליך..... כדאי גם לזכור ש242 השטחים אמורים לעבור לחזקת ירדן..... זה מקובל עליך?

yeshgvul

New member
אתה צודק לגבי 242 ...

למעשה יש גם מי שטוען שמאחר שסיני הוא 95% מהשטחים האלה, ישראל מילאה את כל התחיבויותיה בהסכם עם מצרים. מין הומור כזה של יצחק שמיר :) עכשיו לגבי התנזים : התנזים אורגן מחדש בשנת 99. באינתיפאדה הראשונה הוא היה הגוף המתאם של הפעילות בשטחים. אני משוכנע שהתנזים מוגדר ע"י ארה"ב כארגון טרור, אבל מנחש שההגדרה ניתנה רק לאחר 11.9.01 ... , אשמח לקבל משוב על התשובות.

yeshgvul

New member
הצעה לניסוח

וראי מפות בחתימה שלי למטה. אם את צריכה הבהרה, שלחי לי מסר. המו"מ בין ברק לערפאת נוהל ללא הכנה מוקדמת וללא אפשרות לגשר על הפערים. ברק הציע מדינה פלסטינית על כ- 80% מהשטחים, שלמעשה מחולקת ל- 3 מובלעות בגדה, ומוקפת כולה בשליטה ישראלית, כולל הבקעה. התנחלויות משיחיות בלב השטחים כמו עפרה, שילה וקדומים אמורות היו להישאר בשליטת ישראל. ערפאת גילה חוסר גמישות בולט בשאלת הר הבית.לעניין הפליטים לא הגיעו. ברק וקלינטון ביצעו זובור לערפאת והטילו עליו את האחריות לדחיית הסדר שאף פלסטיני לא יקבל. ברק הציג את הצעתו כאולטימטום וסירב להמשיך במו"מ. האלימות פרצה מתוך המבוי הסתום הזה, כשהפלסטינים החלו בהפגנות המוניות ובירי וצה"ל הפעיל כלפיהם כוח עצום ללא הבחנה מספקת. בגלל הקונצנזוס הכוזב שיצר ברק על העדר פארטנר , עלה לשלטון אריאל שרון, שדוגל בדיכוי ברוטלי של הפלסטינים ובכפיית הסדר כניעה עליהם במסווה של "מדינה עצמאית" . בגלל הקונצנזוס הכוזב הזה, מתפוצצים ישראלים באוטובוסים כצאן לטבח בלי לצפות מממשלתם ליותר, וחיילים הורגים ילדים פלסטינים, מרעיבים אוכלוסיות שלמות ומתים בעצמם לשווא. זה לא עבד בדרום אפריקה. זה לא יעבוד גם כאן.

איפכא מיoתברא

נעים לפגוש אותך שוב, זוכר אותי? הפריחה מהנוע''ל?
בכל אופן תודה לכם, תאמת- האמת קצת אכזבה אותי... הזזתם אותי קצת ימינה אבל מה לעשות לא קל להיות שמאלני
אני אמשיך לקרוא את החומר ואם אתקל בניסוחים יותר מחשידים אולי אפנה אליכם נתראה בשמחות!

זובור כזה כל אחדג יהיה מוכן לקבל...

הטענה ידועה אבל גם אם נצא בהנחה שהיא נכונה הארם לא עדיף לאמצ הצעות מפליגות לכת אלו כאשקר ברור מאליו שכל הצעות האחרות יהיו פחותות ממנה? אפרופו היום ישנם לא מעטים ברשות הטוענים שזו היתה טעות לא לקבל ההצעות כשיש הזדמנות החוכמה היא לחטוף אותה בשתי ידיים הבעיה כלל לא נמצאת שם היא נמצאת עמוק הרבה שנים אחורה כאשק עראפת במשך כל שנות שלטונו ברשות לא הכין את עמו לפיוס אלא למלחמה ואת עצמו אין הוא רואה כמביא שלום ופשרה אלא הכובש את ישראל מחדש

yeshgvul

New member
אני שואל אותך את אותו הדבר

האם לא עדיף היה לגנרל ברק לגלות מעט יותר צניעות ולוותר על סדרת הלאווים שלו ? כל ישראלי אמור לחטוף בשתי ידיים הסדר שלום, גם אם צריך לפנות את קדומים, עפרה, קרית ארבע ואת ההתנחלויות בבקעה.

Deathatred

New member
לא

ואולי גם הפלשתינים יכלו להתפשר? כאשר רק צד אחד מוותר זה לא משא ומתן. הויתורים לפלשתינים רק הגדילו את התאבון שלהם ולא הביאו לשום ויתור או פשרה מצידם. הפלשתינים לא ויתרו על כלום - אז למה שברק יוותר? שיתנו לו סיבה טובה לוותר, ולא - "אם לא תוותר נרצח יהודים" זו ממש לא דרך לגיטימית להשיג ויתורים מישראל.

yeshgvul

New member
תודה לך, "ישראל אחת"

רק הם אשמים. רק הם אחראים. שרק הם יוותרו.

אתה מגוכך

רק הם יותרו?! ישראל היחידה שנותנת והם שוקלים אם הנתינה מספיקה להם....... ואתה צודק הפשע נגד האנושות שבוצע נגד ישראל הוא כמובן אשמתה!! אין לו עליתי על זה לפני זה חוצ מזה שקטונתי לעומת דטהרד למרות גילו הצעיר

yeshgvul

New member
מגוחך ?

מגוחך הוא מי שתובע מהצד השני לוותר כמובן מאליו. אני מציע ששני הצדדים יתחילו מהחלטות בינלאומיות (242) ויתפשרו שניהם סביבן. תחליט באיזו קבוצה אתה.

החלטה 242 להזכירך.....

החלטה 242 להזכירך..... אומרת נסיגה משטחים ולא מכולם בהכרח....... אם עקרון זה מקובל עליך הרי ש97 או אפילו 80אחוז זה יפה מאוד!! מה אתה מצפה ל110אחוז?! בגלל אתה מגוחכ ודוקא בגלל שהנך טוען ש242 מקובל עליך..... כדאי גם לזכור ש242 השטחים אמורים לעבור לחזקת ירדן..... זה מקובל עליך?

למעלה