שלום

infatuation

New member
שלום

לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל לא ממש הצלחתי למצוא פורום חלומות.. יש לי כבר חודש וחצי רשיון נהיגה, אני בת 17 וכמה חודשים. ובימים האחרונים, או יותר נכון בלילות האחרונים, אני כל הזמן חולמת שאני נוהגת.. ושקורה משהו רע. כל פעם משהו אחר. ואני מתחילה כבר לפחד לנהוג.. לא שלפני זה ממש אהבתי לנהוג. אבל עכשיו אני ממש מפחדת מזה. ועוד מעט יגמר לי המלווה ואני לא מסוגלת לחשוב על עצמי נוהגת בלי אבא לידי.. (לא אמא כי היא מלחיצה אותי כשאני נוהגת איתה). איך אני מפסיקה את זה? מה אני עושה עם זה?

תראי,

זה שלא תהיי חייבת במלווה אין אומר כי לא יוכלו "ללוות" אותך. לא אמורים ללוות אותך במשך שנה? יש לך עוד הרבה זמן...

infatuation

New member
החובה של המלווה היא חודשיים

כמובן שאני לא חייבת לנהוג לבד אחרי החודשיים האלה.. אבל מדי פעם אני אצטרך.. וגם לא לבד אני פשוט פוחדת..

שלום לך...

היי שמי שבי, ואני בן 19 וחצי. אני גם שלשום עברתי טסט ראשון, וגם אותי מזהירים תמיד, ומלחיצים אותי וכו'... אבל אני יודע שאני נוהג בסדר, ואם אני נזהר כמה שאני יכול לא יקרה לי כלום. את צריכה קודם כל לשכוח מהגישה הרעה והשלילית הזאת שיש לך.. את צריכה לנסות לשכוח כמה שיותר מהחלומות האלו ולהתעלם מהם כי הם רק משפיעים עלייך יותר ויותר לרעה, וחבל! עוד דבר: לדעתי אם את עדיין לא כ"כ בטוחה בנהיגה שלך עם מלווה ו/או לבד, מומלץ שתקחי עוד כמה שיעורי נהיגה לריענון (מה שאני מתכוון לעשות במהלך החודשיים האלו, כי אין לי בדיוק מלווה), וזה יוכל להעלות לך קצת את הביטחון. אם את מרגישה שנהגת טוב, אז בסוף השיעור תקחי את אבא שלך כמלווה ותנהגי באותה צורה שנהגת בשיעור, אולי אפילו תנסעי לאותם המקומות שהיית בו בשיעור, אולי תנסעי למקומות שקטים יחסית כדי לשפר את הנהיגה, לצבור יותר ביטחון, תנהגי באיזה מקום שקט ממכוניות, מאנשים, ככה שאין סיכוי שיוכל לקרות שם משהו חלילה כמובן, ככה שאת יודעת שלא תוכלי ליהפגע או לפגוע באף-אחד, וגם אחרי החודשיים מלווה תנהגי שם עם אבא שלך (באותו מקום שקט) ולאחר מכן תנהגי קצת לבד כדי להתרגל, ובואי נגיד שזה יהיה השיעור הראשוני שלך. מקווה שעזרתי, שמחתי לעזור
מזל-טוב ומברוק
שיהיה לך בהצלחה, ו... תמחקי את החלומות הרעות האלו, זה סתם חלום לא קשור לחיים, זה סתם כנראה פחד שמחדירים לנו הנהגים החדשים והצעירים יותר מידי שכביש זה הדבר הכי מסוכן, ושניזהר, ואז אנחנו מוטרדים מזה, וחושבים על זה תמיד, וזה מגיע למצבים שאנחנו אפילו חולמים על זה ונלחצים מזה. אשמח להתעדכן בשינויים. שבוע טוב
שבי.

גרא.

New member
infatuation,מעבר לחלומות על משהוא

רע, הקורה לך שעה שאת נוהגת.חשוב להבין, מה את מרגישה במציאות, כשאת נוהגת,ומלווה לידך.האם גם אז,תוך כדי, המחשבות הללו,שמקורן בחלומותייך מטרידות אותך? או שנהיגתך טובה, אחראית ובוגרת??

infatuation

New member
ההורים שלי אומרים שאני נוהגת טוב

כשאמא שלי יושבת לידי בזמן הנהיגה אני לחוצה.. כי היא נותנת הוראות ומעירה על כל דבר קטן ש"עוד לא עשיתי". כשאבא יושב לידי, הוא לא אומר כלום. ואני רגועה יותר. אבל רוב הפעמים יוצא שאני נוהגת עם אמא שלי. לא יודעת אם כל זה קשור לחלומות שלי.. הם לא הטרידו אותי בזמן נהיגה כי מאז שהתחלתי לחלום לא יצא לי לנהוג ממש. ואני מאוד אחראית בנהיגה. זהו.. תודה.

גרא.

New member
כמעט כל נהג חדש, המתעתד להתחיל

לנהוג בעצמו בכביש עם מלווה, קל וחומר בלעדיו,משקשק מעט, חושש וחסר בטחון..זוהי תגובה טבעית..ועלייך להתייחס אליה ככזאת,לא מעבר לכך.העובדה שאת חולמת על נהיגתך בלילה, וכאילו משהוא רע קורה לך בחלום, משקפת אכן את החששות האמיתיים שלך בנהיגה היומיומית,מאחר ותלמיד בחלום, מעבר לכל האלמנטים בו, שמקורם בלא מודע,תמיד מופיעים בו בצורה סמוייה או גלוייה, שרידי רגשות, מחשבות, התנהגות, התנסויות של היום הקודם..כך יתכן שחלומותייך אכן משקפים את חששותייך הטבעיים מהנהיגה..סביר להניח, שככל שתרכשי נסיון מעשי,בעיקר כשאביך יושב על ידך,כך תוטרדי פחות ופחות מהחלומות הללו,ואחרים,בנושאים אחרים יתפסו את מקומם..

Adi zmanit

New member
עצה פשוטה ביותר:

אל תנהגי עם אימא שלך! אל תנהגי עם מי שמלחיץ אותך! אני הוצאתי רישיון, ואחרי זה המלווה שלי היה אבא שלי, שכל הזמן הלחיץ וצרח עלי, ובגלל זה אני בכלל הפסקתי לנהוג ולא נהגתי 5 שנים! בכלל! אחרי זה עברתי לגור בחו"ל וכבר לא הייתה לי ברירה, אז בעזרת פסיכולוג התחלתי לנהוג ועכשיו אני נוהגת לבד וטפו טפו טפו, הכל בסדר! אחותי הקטנה ממני ראתה איך אבא השפיע עלי, ניסתה לנהוג איתו כמה פעמים והחליטה שהיא לא תנהג איתו או שהיא לא תנהג בכלל! היא למדה לנהוג עם אנשים אחרים והיום היא יודעת לנהוג כל דבר שזז - אוטומטי או לא והיא פשוט מלכת הכביש! וזה רק בגלל שהיא הייתה חכמה ולא נהגה עם האבא המלחיץ שלנו! אז פשוט תשתדלי שאו שאבא ילווה אותך, או שאל תנהגי בכלל, רק אל תנהגי עם אימא שלך! מניסיון!

למעלה