שלום

קוסטה ריקה

לאחר מלחמת אזרחים שנערכה ב-1947, ובמהלכה נהרגו כ-20,000 אזרחים, נכתבה במדינה חוקה חדשה, לפיה לא יכונן צבא במדינה. ההחלטה נעשתה במהלך לחימה ממשית בכל מרכז אמריקה ובארצות בגובלות עם קוסטה ריקה. קוסטה ריקה המשיכה בדרך זו לאורך כל שנות ההפיכות הסוציאליסטיות שעברה שכנתה מצפון - ניקרגואה. שם, מלחמות אזרחים המשיכו לתוך שנות השמונים, תוך התערבות אמריקאית דרך הונדורס (איראן קונטרה גייט), ואל-סאלוודור/גואטמאלה. מדרום - מלחמות וכיבושים בפנמה (תוך השפעות קולומביאניות וכמובן - הפיכת נורייגה, סוכן הסי.אי.איי המורד, לשליט פנמה, וכניסת ארה"ב לתעלה ב-1989). לאורך כל השנים, האיומים על קוסטה ריקה היו רבים ואמיתיים. המדינה המשיכה לעמוד בהחלטתה ולא להקים צבא בשנית, למרות שלא היתה לה אף מעצמה מגבה (כגון אנגליה באותו הזמן - בבליז, או ארה"ב לישראל של ימינו).

limorily

New member
שכחתי את יוסי

שכחתי בהודעה הקודמת את יוסי שריד. מצטערת. את יוסי שריד אני מעריכה מאוד בשל פעולותיו כשר החינוך. מנסיוני של 11.5 שנים הוא היה השר חינוך הכי טוב שלנו ואני מעריכה אותו על עצם היותו בן אדם, פשוט כך. לימורילי

Alexco

New member
הוא היה שר טוב אבל -

הוא עלה למרצ בכמה מנדטים להערכתי... אני מעריך אותו, אבל בטח אין לו בלעדיות על ההערכה שלי, ובמידה ויחליף אותו מישהו חיובי (אני לא מתכוון להיכנס לזה כרגע) אז זה יעשה רק טוב למרצ בפרט ולמדינה בכלל.

Uranium

New member
צודק ב-100%

הוא עשה גם הרבה פשלות בהנהגת הדרך של מרצ וזה עלה לו בכמה מנדטים, הוא נטש מבחינה תקשורתית את התחום החברתי, ובמיוחד הוא לא היה בממשלה, לא ציפיתי שהוא ישב בממשלה, אבל בגלל שהוא היה באופוזיציה עם מרצ ראו יותר דיבורים מפעילויות וזה באמת מה שעלה לו בכמה מנדטים. ועוד משהו... היא ההצטרפות של יוסי ביילין שלדעתי האיש הזה רק רוצה כיסא בכנסת, וכבר שמעתי על הרבה אנשים שהתחילו להתלבט אם להצביע מרצ בגלל שיוסי ביילין הוכנס לרשימה של מרצ, וארבע מנדטים זה לא צחוק (לפחות במרצ, לעומת הליכוד).

Alexco

New member
יותר דיבורים מפעיליות?

דווקא באופוזיציה מרצ העבירה את מרבית החוקים החשובים שלה...

Carl Freeborne

New member
עלה לו בכמה מנדטים../images/Emo35.gif

אמרת שהפשלות של יוסי שריד עלו לו בכמה מנדטים. הם עלו לנו בכמה מנדטים

הגינגי

New member
קודם כל כדאי לך להצטרף

את מצפה שאנחנו נגיד לך לא להצטרף????? דבר שני באמת כדאי לך להצטרף כי ככה תכירי את הגוונים הרבים שיש למרצ שהם לא רק יוסי שריד ותוכלי לדבר עם הרבה ח"כים וביניהם גם יוסי שריד. בנוסף יהיה לך נורא כיף ויש לך סניף ליד הבית אז באמת שאין סיבה לא להצטרף או להצביע עבודה.

Carl Freeborne

New member
וכמו שנאמר:

"באמת אין סיבה להצביע עבודה" סתם, זו לא דעתי, אבל הייתי חייב לכתוב את זה בתגובה למשפט האחרון של אבישי.

limorily

New member
רגע רגע../images/Emo70.gif

זה לא שאני מעריכה רק את פרס ושריד אבל אותם אני הכי מעריכה. בנוגע ליוסי ביילין, הוא סתם רודף כיסא! זה לא שהדיעות שלו הם באמת מרצ! חוץ מזה אני לא יודעת אם הסניף ישאר פתוח כי היה פעם סניף והוא נסגר מטעמי תקציב ונפתח אחד רק לזמן הבחירות ואני לא יודעת אם הוא ישאר פתוח....מקווה שכן...... פרס אומנם פישל המון אבל על אוסלו אין מה להתווכח!!! ויוסי אומנם דיבר הרבה אבל הוא גם העביר הרבה חוקים סוציאלים!!!! לימורילי

Alexco

New member
פרס הרבה יותר "רודף כסא" מביילין

ביילין עזב למרצ כי הוא הבין שהעבודה השתנתה לחלוטין והפכה למפלגת מרכז שרבים מחבריה ניציים, ולכן היא לא התאימה לו יותר. זאת בניגוד לפרס, שרק מנסה למשוך אותה יותר מרכז-ימינה. ואל תשכחי שגם לביילין רזומה מכובדת. אולי בטווח הקצר זאת הייתה שגיאה, אבל אני מאמין שזה ישתלם בטווח הארוך. איזה "הרבה חוקים סוציאליים" העביר יוסי שריד? את רוב החוקים הסוציאליים במרצ העבירו אילן גילאון, נעמי חזן, רן כהן ומוסי רז. אני מעריך את שריד - אבל הוא בהחלט לא האדם שאני 'הכי' מעריך. שלא לדבר על פרס....

limorily

New member
גם שריד גם פרס וביילין גם

ההשגים של שריד הם בלתי מעורערים בעיקר בתחום החברתי חינוכי אך זה לא מנוגד להשגים של פרס כסמל. לפני אלף שנה הוא הביא את רעיון הכור שלעצמו זה דבר גדול כתרומה לתדמית חזקה ומתקדמת של ארצנו הקטנטונת (במימדים גאוגרפים) רק לחשוב שהאיש הזה יותר משישים שנה מעורב בעשייה הפוליטית בכל התחומים מעורר כבוד ופליאה בכל העולם אל תשכח שאת פרס אוהבים ומכבדים את פרס יותר מבארצו שלו וידוע מה שרואים משם לא רואים מכאן. בקשר לביילין אפשר להגיד הרבה דברים אפילו שהוא עדיין פודל. אבל הוא עוד יגדל. דבר אחד חשוב שאפשר להגיד עליו שהוא יציב בדעותיו. אני מוכנה לסלוח על הזיג זג שהוא עשה (אם כי לעבור מעבודה למרצ זה לא מי יודע מה צעד רחוק, ולא לשכוח שגם שריד עבר מהעבודה למרצ) בקיצור ימים יגידו והלוואי שיגידו נכון... לימורילי

Uranium

New member
שטויות של ביילין...../images/Emo6.gif

ביילין אומר שחבריו למפלגת העבודה נהיו ניציים והדעות שלו..... ובלה בלה בלה.... הוא אמר את כל הזבל הזה בתור סיבה לעבור, הסיבה שהוא הייתה לא אחרת מזה שהמקום שקיבל ברשימת העבודה לכנסת ה-16 היה לא ריאלי כל כך גם שאם הוא היה בליכוד באותו מספר ברשימה הייתי בספק אם הוא היה נכנס (אבל אם הוא היה מצטרף לליכוד זה היה טוב כי אז היו בורחים להם כמה מנדטים), ובגלל שהוא נבחר למקום לא ריאלי הוא עבר למרצ שהבטיחו לו מקום יותר ריאלי. ככה זה ביילין קופף אחרי כולם ורודף אחרי כיסא מסכן בכנסת (לא נתפלא אם הוא עושה את זה בגלל הכסף, כמו רוב חברי הכנסת, חוץ ממרצ כמובן).

Alexco

New member
זה לא טוב

כי המנדטים האלה היו עוברים לליברמן..

Alexco

New member
ועכשיו תגובה עניינית

קודם כל - אני לא חושב שחסר לביילין כנסת... אם הוא היה משקיע את הזמן שהוא משקיע בפוליטיקה בעשיית כסף הוא היה משתכר הרבה יותר ככה שהטענה הזאת היא אחת מהמגוחכות ביותר ששמעתי מעודי. דבר שני - להזכירך כשביילין עבר הסקרים לא היו משהו עבור מרצ והמקום שלו לא היה נחשב ריאלי. דבר שלישי - העבודה באמת נטשה את מחנה השמאל, ולביילין לא היה מה לחפש שם.

למעלה