שלום

limorily

New member
שלום

היי אני בת 17.5 מכפ"ס ואני כבר די הרבה זמן פועלת בנוער מרצ מבלי להיות "חברה" בה. אני באמת מאמינה בדרך של מרצ וחשבתי להצטרף אבל אני מתלבטת קשות אחרי עזיבתו יוסי שריד שהוא ושמעון פרס הם האנשים היחידים שאני באמת מעריכה בפוליטיקה הישראלית. אנא עזרו לי בהתלבטות
לימורילי

Yanchu

New member
שלום לך

הייתי מציע לך להצטרף, כי לטעמי את לא צריכה להצטרף למרצ בגלל שאת מעריכה את שריד, אלא בגלל דרכה של מרצ. מלבד זה, שריד עזב רק את תפקיד היו"ר, וכרגע הוא נשאר בתנועה עצמה (בתקווה שהוא באמת ישאר!). בקשר לפרס, הוא לא ממש מרצ... לא תהססי, הצטרפי! יונתן נפתלי, ת"א

Alexco

New member
תנמקי מדוע

דווקא את שריד ופרס את מעריכה? כי אני אישית את פרס מאוד לא מעריך למרות שהוא עשה פה ושם דברים טובים ואת שריד אני מעריך כשר אבל כיו"ר וכח"כ יחסית למרצ הוא לא משהו...

limorily

New member
דווקא הם

כן אני אישית מאוד מעריכה דווקא את יוסי שריד ושמעון פרס. את פרס אני מעריכה כי הוא היחידי שהכי קרוב להמשיך את דרכו של רבין ז"ל (אדם שאני יותר ממעריכה ומכבדת), והאיש פעל רבות כל השנים בהגיון ובדרך נחושה באמונתו, רק מה שקורה הוא שאין לו מזל בבחירות... לימורילי

Alexco

New member
שוב -

את מדברת בכלליות, לא מנמקת ולא נותנת דוגמאות...... אני רוצה לדעת למה את חושבת שדווקא הוא ממשיך את דרך רבין, למה הוא נוהג בהגיון ובדרך נחושה באמונותו וכו´. ד"א - אנשים לא נבחרים בדמוקרטיה על פי מזל.

Yanchu

New member
אני את פרס מעריך מסיבות אחרות-

בעיקר כי בשנתיים האחרונות הוא נטש את מורשת רבין, בעיקר בגלל תמיכתו הגדולה בממשלת האחדות. הסיבות הן: הסכם אוסלו, אבל חבל שהוא מנוטשיו. וכמובן, איך לא, הקמת הכור האטומי בדימונה. פרס היה האחראי הבלעדי להקמת הכור.

Alexco

New member
אני לא מעריך את פרס

אבל אני מעריך פעולות מסויימות שהוא עשה כשהוא היה ראש ממשלה כמו הורדת האינפלציה ביחד עם שר האוצר דאז מודעי, והנסיגה לרצועת הבטחון בגבול הצפון. אבל הוא, אם כל הכבוד, זונה פוליטית ורודף כסאות (התרגיל המסריח, סיפור מממשלת האחדות עכשיו), הוא, כמו שרבין כינה אותו, חתרן בלתי נלאה, והוא פוליטיקאי במובן הכי רע של המילה - אני אישית לא הייתי רוצה לראות אותו בכנסת של המדינה שלי. לשים אותו נשיא היה יכול להיות פתרון הולם בזמנו.

Yanchu

New member
בסדר...

למרות השטויות הרבות שהוא עשה, למרות שהוא מתומכי ממשלת אחדות, למרות שהוא רודף אחרי כיסאות, למרות שהוא נטש את מורשת רבין, יש סיבות להעריך אותו: הקמת הכור בדימונה - הצעד החכם ביותר שהיה במדינת ישראל. המשבר הכלכלי בשנות ה80, שהוא הציל. אחד מאדריכלי הסכם אוסלו (אבל למה לנטוש אותו?!). גם אני הייתי שמח מאוד אם הוא היה כבר פורש... את תפקידו בהיסטוריה של המדינה הוא כבר עשה.

Alexco

New member
אבל להגיד

שהיא מעריכה רק את פרס ושריד זה נראה לי ממש מוזר...

Uranium

New member
הכור..

עם כל הכבוד לדרכי השלום, אני חושב שבלי הכור האטומי בדימונה לא היינו כל כך חזקים ובטוחים נגד מדינות ערב, ש"עדיין" בכאסח איתנו. הכור של מדינת ישראל חשוב להגנת, כשבונים כור זה לא אומר שצריכים להשתמש בו, בנוסף זה מביא גם ביטחון עצמי לאזרחים בעת מלחמה.

Alexco

New member
העולם היה מקום הרבה יותר יפה ובטוח

בלי כורים גרעיניים.....

הוא גם היה יכול להיות יפה יותר...

בלי צבאות. אבל אוי ב-אסה, אם לא היה לנו צבא, הגיוני שהיית מת עכשיו. (ע"ע טיבט)

Roobie

New member
כן, גם אין להם הרבה שונאים

אבל בכל מקרה, אני אציין שדוקא יש להם צבא.

Alexco

New member
לא, אין להם...

כמדומני הם פיזרו אותו לאחר איזה מלחמת אזרחים זו או אחרת....

Roobie

New member
בטוח?

אני זוכר שקראתי משהו בחדשות על צבא קוסטה-ריקה.. אבל יכול להיות שאני טועה מתי פירקו אותו לפי מה ששמעת?

הוא צודק, קוסטה ריקה היא חסרת צבא..

היא גם התחילה מ 1879 להעניק חינוך ציבורי חינם ומ 1942 קיים בה מוסד של ביטוח לאומי. ב-1882 היא אסרה על עונש מוות. ו מ1889 קיימות שם בחירות דמוקרטיות לחלוטין. התקשורת הקוסטה ריקנית נקטה עמדה חד משמעית בעד הקמת צבא עקב חשש של מתקפה (ליתר דיוק, דריסה) של קוסטה ריקה ע"י שכנתה מצפון ניקאראגואה. ההיסטוריה תלמד אותנו מה קורה בנידון... (לטעמי, הספיקה טיבט אחת)

למעלה