שלום

טאש

New member
שלום

יש לי כמה שאלות שלא באמת מטרידות אותי, אבל אשמח לקבל אינפורמציה בכל זאת: 1. יבלת היניקה באמצע השפה העליונה של נדב (בן 3 שבועות מחר) מאוד לבנה וקצת קשיחה. האם כך הן "יבלות הנקה"? 2. האם תינוקות תמיד יונקים רק כמה שהם צריכים, או שיש תופעת גרגרנות ביונקים צעירים? 3. מהי עליה "נורמלית" במשקל של תינוק יונק? האם יש בעיה עם עליה מוגזמת במשקל או שכל עליה במשקל נחשבת טובה? תודה מראש על התשובות

Answers:

Sucking blisters can sometimes mean that the baby is not sucking properly. If you fix the latch, this will go away. Babies are born with a survival instinct that is so developed that it has allowed mammals to survive millions of years. If you learn to trust your baby, he will show you exactly what he needs, and what is best for him. Breastfed babies may be fat when they are babies, but they will lose most of the excess fat by about age 2. Breast milk fills in fat cells that are in the baby's genetic make-up, while artificial milk adds fat cells to the baby. There is more frequency of obesity in artificially fed babies.​

niritcat

New member
תרגום: תשובות -

יבלת יניקה לפעמים עלולה להיגרם מכך שהתינוק אינו יונק נכון. אם תתקני את האחיזה, זה יעלם. תינוקות נולדים עם אינסטינקט הישרדות שהתפתח כך שהוא אפשר ליונקים לשרוד במשך מליוני שנים. אם תלמדי לסמוך על תינוקך, הוא ילמד אותך בדיוק מה שהוא צריך, ומה הכי טוב בשבילו. תינוקות יונקים עשויים להיות שמנים כשהם תינוקות, אך הם יאבדו את רוב השומן עד גיל 2. חלב אם ממלא תאי שומן הנמצאים במטען הגנטי של התינוק, בזמן שתמ"ל מוסיף לתינוק תאי שומן. עודף משקל הוא שכיח יותר אצל תינוקות המקבלים תמ"ל.

טאש

New member
קודם כל - תודה על התשובה.

אני באמת סומכת על נדב שיראה לנו בדיוק מה דרוש לו, ואכן, הוא תינוק רגוע להפליא. לגבי המשקל - נדב נולד במשקל 4450 גר' וכעבור יומיים השתחרר מבית החולים במשקל 4230 גר'. בגיל שבוע (בטיפת חלב) 4500 גר' ובגיל שבועיים ויומיים 5300 גר'. נדב אינו שמן בכלל. הוא פשוט גדל מהר מאוד ורציתי לוודא שזה בסדר. ולגבי יבלת היניקה - אם כך, אני מבינה שהאחיזה שלנו אינה טובה? אני לפעמים מתקנת לו את השפה התחתונה, מוציאה אותה כשהוא שואב פנימה. השפה התחתונה שלו מונחת על הגבול של העטרה. השפה העליונה לא מגיעה עד סוף העטרה, אבל פונה כלפי חוץ. מה עוד צריך לבדוק? ושוב תודה

למעלה