שלום

Misha345

New member
שלום

בסרטי הפעולה שכוללים בתוכם אומנויות לחימה, יש מספר כוכבים ברורים (פעם היו ברוס לי, צ´אק נוריס, ז´טן קךוד וואן דאם ןכו´) איזה סגנונות האנשים האלה יודעים ומשתמשים בסרטים אני יודע שברוס לי השתמש בסגנון שהוא פיתח - ג´יט קון דו וצ´אק נוריס אם אני לא טועה השתמש בקאראטה (תקנו אותי אם אני טועה) ד"א , אני לא מתמצא בדברים האלה פשוט הייתי סקרן ג´ט לי (נשיקת הדרקון, האחד) ג´קי צ´אן, וואן דם, וכו´ וכו´ מה הידע שלהם?

האנשים (שחקנים) הללו, יודעים אולי

סוג זה או אחר של תורת לחימה, אבל בסרט מבצעים מה שכתוב בתסריט (גם בסרטי אומנויות לחימה יש כוראוגרף שאחרי על ה"מכות" בסרט). צריך לזכור, שהאנשים הלו התפרסו בהיותם שחקנים, ולא בזכות היותם אנשי לחימה מהמעלה הראשונה.

Hwoarang

New member
תשובות

1. אני לא זוכר בדיוק באיזה אומנות ברוס לי עסק, אבל הוא היה אמן לחימה הרבה לפני שהוא נכנס לשואו ביזנס. 2. צ´אק נוריס הגיע לוייטנאם בזמן המלחמה ולמד שם 18 שנה(!) צון קיק דו אם אני לא טועה. על ואן דאם אני לא ממש יודע אבל ל-2 הראשונים היה ניסיון רב לפני הטלויזיה

frodo1

New member
ג´קי צ´אן

משתמש בקונג-פו סיני וגם ג´ט לי, אני חושב. אבל לקונג-פו של ג´קי צ´אן אין שום קשר להיותו שחקן כי הוא למד קונג-פו סיני בגיל 7. שמחתי לעזור.

פרוטון

New member
סגנונות לחימה בקולנוע

שלום לך ידידי. 1. ברוס לי - במקור (סין) ברוס לי למד קונג פו באחת מהשיטות הנלמדות במקדש השאולין. הוא פיתח את אומנות הלחימה ג´ט קוון דו, לאחר שהוא הגיע לארה"ב בסוף שנות הששים. את פריצת הדרך הקולנועית שלו הוא עשה בהונג קונג, לאחר שלא הצליח לממש את החלום ההוליוודי שהוא רצה. 2. צ´אק נוריס - בהתחלה למד קראטה ואפילו היה כמה פעמים אלוף ארה"ב בקראטה. בעקבות מלחמת וויטנאם לשם הגיע, נחסף צ´אק נוריס לאומנות הלחימה הקוראנית טאי קוון דו. הוא למד בקוריאה כמה שנים. ושחזר לארה"ב בסרטים בהם השתתף, הוא עשה קרבות גם של קראטה וגם של טאי קוון דו. 3.ז´אן קלוד ון דאם - האמת שהוא בהתחלה למד בלט, ורק בגיל 12 בערך. הוא התחיל ללמוד קונג פו. אם אני לא טועה הוא למד כמה שנים קונג פו בסין, והמשיך את אימוני הקונג פו בבלגיה וארה"ב. לא כל מה שאני רואה אני רוצה, אבל כל מה שאני רוצה זה לראות.

Misha345

New member
תודה לכולם

הלואיי והייתי לתרום קצת מהידע שלי לפורום, אבל לצערי איו לי שום ידע באומנויות לחימה (לצערי הרב) הדבר היחיד שאני אלמד בזמן הקרוב עם קצת קשר זה קרב מגע (בצבא)

abc4561

New member
תשובה נוספת

התשובות הקודמות נכונות, אך אוסיף עוד מידע: ג´קי צ´אן בצעירותו השתתף בסרטים של ברוס לי (למשל: שאגת הדרקון). ואן דאם היה אלוף אירופה מספר פעמים (אם אני לא טועה אז בקיקבוקסינג) ולמד גם קראטה או משהו בסגנון. לגבי כל השמות שהזכרת - הם היו אמני לחימה לפני שהשתתפו בסרטים. חלקם היו די טובים (ואן דם, צא´ק נוריס) וזכו בתחרויות בינלאומיות. בדומה לברוס לי, הם החליטו לנצל את כישוריהם כלוחמים ולהפוך לכוכבי קולנוע. ואן דם עבר בערך בגיל 20 לארה"ב, ועבד מספר שנים כמלצר ודברים דומים, עד שנתקל במנחם גולן והרשים אותו (ע"י בעיטה גבוהה לראש) ומנחם בעצם הכניס אותו לתחום הקולנוע.

למעלה