שלום, אחי הקטן צריך סיכום קצר על מקור המושג "עקב אכילס". אודה למי שיפנה אותי לאתר שכזה :)
S Shlomi16 New member 18/1/03 #1 שלום, אחי הקטן צריך סיכום קצר על מקור המושג "עקב אכילס". אודה למי שיפנה אותי לאתר שכזה
K kerend New member 18/1/03 #2 קצרצר אכילס היה גיבור יווני שכל גופו היה מחוסן מפני פגיעה, מכוסה בשריון, מלבד עקבו. מכאן הביטוי "עקב אכילס". עקב אכילס פרושו פגיעה במקום רגיש , מעין "נקודת תורפה". יש הרבה יותר דוגמאות לימינו.. ואם תרצה אז גם תמונה..
קצרצר אכילס היה גיבור יווני שכל גופו היה מחוסן מפני פגיעה, מכוסה בשריון, מלבד עקבו. מכאן הביטוי "עקב אכילס". עקב אכילס פרושו פגיעה במקום רגיש , מעין "נקודת תורפה". יש הרבה יותר דוגמאות לימינו.. ואם תרצה אז גם תמונה..
S SilverHand New member 19/1/03 #3 נדמה לי נדמה לי שכשהוא היה תינוק, אמא שלו טבלה אותו באיזה נהר והחזיקה אותו בעקב, ומי הנהר היו בעלי סגולות הגנה. העקב שלו לא נטבל בנהר ובגלל זה הוא פגיע.
נדמה לי נדמה לי שכשהוא היה תינוק, אמא שלו טבלה אותו באיזה נהר והחזיקה אותו בעקב, ומי הנהר היו בעלי סגולות הגנה. העקב שלו לא נטבל בנהר ובגלל זה הוא פגיע.