שלום

ga_la

New member
../images/Emo185.gif שלום לכולם ...

אני לעיתים חוזרת לחפיסת קלפים שלי ...איך אול בגלל שאני לא פורסת הרבה אני עדיין לא מסוגלת לפרש בלי ספר -משמעויות של הקלפים ...האם יש דרך פשוטה או הכי אופטימלית ללמוד את הפירושים ? איך אתם למדתם את הפירושים ? מעניין אותי גם איך התפתחו הקלפים ..איך לא ריתי באף ספר מידע מפורש ...יש לי ספר שמדבר על הקשר של הקלפים לקבלה ,אסטרולוגיה,ארבעת היסודות וכו´ ...האם ברמה שלי
צריכים לדעת את זה ? כי אני אפילו לא ממש מתמצאת בפירוש קלפים בפריסות ...למרות למי שפרשתי אמרו לי שיצא הכל נכון ... דבר שלישי חפיסת הקלפים שלי היא חפיסה שציירה אותה ציירת רוסיה ...וכשהשוותי אותה עם הקלפים של ווית הקלאסיים מצאתי שאין הרבה סמלים קטנים שמאפיינים את הקלפים שלו בקלפים שלי (למשל כמו ציפורים ,סימנים -כמו סימן של מרקוריי על בטן של שטן וכד..). האם זה בסדר ? ואם דבר זה לא גוזל ממשמעות או מכוחן של הקלפים ( אם יש דבר כזה ) ?
ועוד שאלה האם יש משמעות בצורה שאני החרי העירבוב "מחלקת " קלפים ? זא אם צריך לחלק את החפיסה לשננים ..אחר כך לתת לבחור לשואל במה הוא בוחר ...או לאחד שוב את החלקים של חפיסות .מקוה שאתם מבינים על מה אני מדברת (כי אני לא יודעת את המילה בעיברית )
ודבר אחרון פרסטי לעצמי איך אני נמנאת מלפרש לעצמי :אם תוכלו לעזור לפרש ? עשיתי פריסה קלטית ושאלתי איך x מתיחס אל הקשר שלנו ? קודם כל :האם ניסחתי נכון את השאלה ? ומה שקיבלתי : 1-מרכבה 2-כוח 3- 7 מוטות 4- 3 מוטות 5 - נער מטבעות 6- הכוהן הגדול 7- אס מוטות 8- 5 מטבעות 9 - מלך מוטות 10- אס גביעים וגם עשיתי פריסה על מערכת יחסים ...משיצא (חלק מהפריסה ): מצב מערכת יחסים - שמונה חרבות אצלו בראש -על מה הוא חושב בקשר למערכת - אביר גביעים מה הוא מרגיש בקשר למערכת - חמש מטבעות התנהגותו במערכת יחסים - חמש חרבות הסיום - שלוש מטבעות ... אני יודעת ששאלתי המון ...איך אני הודע מאד אפילו על תשובות לחלק מהשאלות ... תודה גלינה

ga_la

New member
../images/Emo163.gifשוב שלום לכולם../images/Emo65.gif

ו שלום לכולם אני לעיתים חוזרת לחפיסת קלפים שלי ...איך אול בגלל שאני לא פורסת הרבה אני עדיין לא מסוגלת לפרש בלי ספר -משמעויות של הקלפים ...האם יש דרך פשוטה או הכי אופטימלית ללמוד את הפירושים ? איך אתם למדתם את הפירושים ? מעניין אותי גם איך התפתחו הקלפים ..איך לא ריתי באף ספר מידע מפורש ...יש לי ספר שמדבר על הקשר של הקלפים לקבלה ,אסטרולוגיה,ארבעת היסודות וכו´ ...האם ברמה שלי צריכים לדעת את זה ? כי אני אפילו לא ממש מתמצאת בפירוש קלפים בפריסות ...למרות למי שפרשתי אמרו לי שיצא הכל נכון ... דבר שלישי חפיסת הקלפים שלי היא חפיסה שציירה אותה ציירת רוסיה ...וכשהשוותי אותה עם הקלפים של ווית הקלאסיים מצאתי שאין הרבה סמלים קטנים שמאפיינים את הקלפים שלו בקלפים שלי (למשל כמו ציפורים ,סימנים -כמו סימן של מרקוריי על בטן של שטן וכד..). האם זה בסדר ? ואם דבר זה לא גוזל ממשמעות או מכוחן של הקלפים ( אם יש דבר כזה ) ? ועוד שאלה האם יש משמעות בצורה שאני החרי העירבוב "מחלקת " קלפים ? זא אם צריך לחלק את החפיסה לשננים ..אחר כך לתת לבחור לשואל במה הוא בוחר ...או לאחד שוב את החלקים של חפיסות .מקוה שאתם מבינים על מה אני מדברת (כי אני לא יודעת את המילה בעיברית ) ודבר אחרון פרסטי לעצמי איך אני נמנאת מלפרש לעצמי :אם תוכלו לעזור לפרש ? עשיתי פריסה קלטית ושאלתי איך x מתיחס אל הקשר שלנו ? קודם כל :האם ניסחתי נכון את השאלה ? ומה שקיבלתי : 1-מרכבה 2-כוח 3- 7 מוטות 4- 3 מוטות 5 - נער מטבעות 6- הכוהן הגדול 7- אס מוטות 8- 5 מטבעות 9 - מלך מוטות 10- אס גביעים וגם עשיתי פריסה על מערכת יחסים ...משיצא (חלק מהפריסה ): מצב מערכת יחסים - שמונה חרבות אצלו בראש -על מה הוא חושב בקשר למערכת - אביר גביעים מה הוא מרגיש בקשר למערכת - חמש מטבעות התנהגותו במערכת יחסים - חמש חרבות הסיום - שלוש מטבעות ... אני יודעת ששאלתי המון ...איך אני הודע מאד אפילו על תשובות לחלק מהשאלות ... תודה גלינה

longshut1

New member
פריסות קלף יומי

המלצה-נסו לפענח את המשמעות,יש לכך ערך בפני עצמו,בתהליך הפנימי של הטמעת המסר.

קלף השמש של ריידר, שאלה

מה המשמעות של הבד האדום שהילד מחזיק? האם יש למישהו רעיונות? תודה רבה על תשובות

uri_raz

New member
על הדגל בקלף השמש

האיור המקובל (קרי: האיור של חבילת מרסיי) הוא של שני ילדים עומדים בתוך גן מוקף חומה, כשהשמש זורחת מעליהם. Waite בחר באיור פחות מקובל של דמות רכובה על סוס עם דגל, שהופיע בחבילת Vieville הצרפתית (שם הדגל חצי אדום חצי שחור) ובחבילת Vandenborre הבלגית (מצורף כתמונה להודעה זאת), ככל הנראה כדי לרמוז שבחבילה שלו (כמו בחבילת שחר הזהב) הקלף אינו משוייך למזל תאומים. בספרו מציין Waite במפורש שהילד מחזיק דגל אדום, אך לא ידוע לי על התייחסות שלו מעבר לזה לדגל. בחבילת מסדר שחר הזהב הקלף צבוע בכתום, זהב צהוב, וענבר עם פסים אדומים. יכול להיות ש Waite להדגיש הצבעים הפעילים \ זכריים \ מוחצנים הללו בקלף כדי להדגיש את השמש כגורם זכרי \ פעיל \ מוחצן, בניגוד לירח הנקבי \ פסיבי \ מופנם. אני אחפור קצת יותר בנושא בהזדמנות, אבל להערכתי Waite פעל מתוך הסיבות המוזכרות לעיל בלי לייחס לדגל ולצבעו חשיבות מיוחדת מעבר לכך. לגבי משמעות הצבע כתום \ אדום והדגל באופן כללי, את יכולה להשתמש בספרים כמו "מבחן הצבעים" של פרופסור לישר ו"סימבולים המילון המלא" של רותי פישמן.

אורי רז, תודה רבה../images/Emo24.gif

נדמה לי רק... שנפלה טעות קטנה בייחוס הקלף למזל תאומים.... או שאני טועה? גם אני לא מצאתי באף מקום פרשנות לדגל הזה שהילד נושא בקלף השמש. מה גם שקיימות חפיסות קלפים בהן אין מופיע כלל הילד, גם לא פרש מכל סוג שהוא.... לדוגמא, החפיסה של אוסוולד.. המקסימה ביותר בעיני
מכל מקום, תודה לך על ההתייחסות המפורטת
יישר כוח!

uri_raz

New member
על לא דבר

לגבי הייחוס האסטרולוגי של קלף השמש, אולי כדאי לפתוח דיון נפרד בנושא, אבל אני אבהיר את כוונתי. רוב האנשים משתמשים היום בהתאמה האסטרולוגית של שחר הזהב, כשבארץ משום מה מחליפים בין האבירים לנערים ובין המלכים למלכות [ההתאמה הצרפתית של יואב בן-דב, שכמה אנשים קטני הבנה הלבישו על ההתאמה של שחר הזהב]. עם זאת, יש עוד כמה וכמה התאמות אסטרולוגיות, ותוכלי למצוא טבלה שמשווה כמה גישות כאן - http://www.tarot.com/about-tarot/trtnast/correspondence (הדף מכיל ים של שגיאות עובדתיות בפרטים, אז קחי אותו עם שק של מלח). החבילה של Oswald Wirth היא וואראציה על הטארוט של מרסיי, ולכן מופיעים בה הזוג (איש ואישה) בתוך גן עם השמש זורחת, כפי שציינתי בהודעה הקודמת שלי. למיטב זכרוני, Wirth, Papus, ו Eliphas Levi שייכו את קלף השמש למזל תאומים, ומכיוון ש Waite הושפעה מהם מאוד הוא כנראה רצה להבהיר את עמדתו בנושא קלף זה. כידוע, לא כל החבילות בעולם הן וואריאציות דווקא על החבילה של Waite ...

למעלה