שלום

infected CODE

New member
שלום

אני בנאדם די לחוץ וחשבתי להתחיל לעשות מדיטציה כאורך חיים. אתם יכולים בבקשה להפנות אותי למידע איך להתחיל? תודה רבה.

שששלום

New member
ברצינות

מתוך הנחה שהפרטים בכרטיס נכונים בגיל זה מ´ לא ממש מומלצת. יש מסיבות לימודים לחוות ולהתנסות. אולי אפשר דמיון מודרך. לא מ´.

KEiN

New member
שלא כמו ששששלום שלנו

אני כן התחלתי למדוט בגיל 15, (כולם אומרים ´אתה צעיר- לא כדאי לך´ בלי שום סיבה) בעצם אני בן 16... ותראה מה זה עשה לי, אני מתנפל על אנשים ברחוב! אני דורס חזירי בר רק בשביל התענוג! אני פאנאט, התרדרתי מציונים 100 ל50- אני מוכר את הגוף שלי ברחוב (יש כאלה שיגידו זונה ממין זכר) אם אתה מקבל על עצמך את הדברים לעיל, אז אני ממליץ מעומק ליבי על מידוט? בקשר לאיך להתחיל, קודם תנשום, ותנסה להיות מודע לנשימה (בלי לשלוט), וזהו...

hary_i

New member
גיל ומדיטציה

אפשר לעשות מדיטציה בכל גיל. אם כי לגילאים צעירים יש הנחיות מיוחדות למה לעשות ואיך לעשות, חשוב להתיעץ עם מורה מוסמך ומנוסה לפני ההתחלה. התחלה בכל דרך אחרת, לא יכולה להזיק אבל גם לא להועיל. אם תתחיל ולא תראה שום תוצאות זה רק עלול להרחיק אותך ממדיטציה וחבל.

מיליארד סינים לא טועים

שלום לך אורח יקר לכול אדם זכותו לומר באיזה גיל ""מותר"" להתחיל למדוט אך לומר כי הדבר אסור בגיל זה או איננו מומלץ --דעתי היא אחרת-- לפי דעתי דווקא במדינה כשלנו "שנבחרה(ע"י סקר עולמי)" להיות המדינה אשר תושביה הם הלחוצים מכול תושבי העולם לפי דעתי היה רצויי שאפילו ילמדו מדיטציה בבתי הספר כדרך חיים ישנם מקומות בעולם שמלמדים מדיטציה בבתי הספר כדרך חיים וכמו שאומרים "מיליארד סינים לא טועים" בסין כול הילדים מתחילים בגיל צעיר מאוד לעשות במדיטציה כדרך חיים בכול מקומות העבודה לפני תחילת העבודה מבצעים מדיטציה ברחובות עצמם בוקר וערב מבצעים מדיטציה זוהי תופעה מדהימה עדין לא הייתי בסין אבל ראיתי תוכנית מדהימה העוסקת בתכנים שציינתי(ואבי שהיה בשליחות אמר לי -ראיתי עימו את קלטת ההדרכה לפני נסיעתו-לצערי לא נסעתי עימו) דעתי כי בישראל צריך להנחיל את עקרונות המדיטציה בחוק לימודים חובה כמו זהירות בדרכים ,לימוד יחסי אישות ,וכיו"ב ישנם מספר מחקרים אשר מציינים על יתרונות השימוש במדיטציה בילדים בבתי הספר אציין לך מאמר אחד. אומנם ישנם רבים אך אינני חושב שתוכל/מעוניין לקרוא את כולם אשר מציינים את היתרונות הגלומים בהקניית ידע לתלמידים לביצוע מדיטציה בבית הספר המאמר באנגלית יכול להיות שיהייה לך קשה. מתנצל, אין כרגע מאמרים ידועים לי בעברית ישנם עוד רבים וטוב המציינים את היתרונות הגלומים ומחקרים אך גם הם באנגלית אומר בקיצור אם אינךיכול /מעוניין לקרוא את כול המאמר דברי נוגעים גם למאמר זה וכן גם למאמרים נוספים שלא ציינתי במספר בתי ספר נראה להנהלה כי מספר רב של ילדים הינם היפר אקטיביים ובנוסף ישנם ילדים עם הפרעות קשב לימוד וכן הגדרה כללית "ילדים "מופרעים" , וכמו שאומרים "קוצים בישבן" ההנהלה ניסתה להעיזר במדיטציה ככלי לפטור חלק מבעיות אלו נעשה מחקר בכמה בתי ספר במקביל ונמצאה יעילות טובה מאוד ושיפור משמעותי בהפרעות חוסר קשב ומיקוד ""ילדים מופרעים"" וכמה אלמנטים נוספים לכן לפי דעתי האישית מומלץ להתחיל במדיטציה בגילך והוא איננה צעיר כול כך אתה כבר בגיל הבגרות למעשה אינני יודע כיצד תבחר את דרכך מאחר ובגיל זה ישנם שינויים רבים המיוחסים לגיל העשרה אך היה חשוב לי שתדע את מידע זה אציין כי אין מדיטציה אחת (לצערי/שמחתי) ישנם גוונים רבים להגדרת המדיטציה אשר הם שונים ונבדלים אחד ממשנהו באופן הכללי ביותר(רק להבנה כולללת) אומר כך: ישנם מדיטציות "שקטות" אשר בהם יושבים (בד"כ) עוצמים את העינים ונכנסים למצב הרפייה גבוהה ( לא נכנסתי להגדרה מהו מצב התודעה המוגדרת כתודעה טרנסנדנטלית) אך זהו מצב של הרפייה גבוהה ודלול המחשבות ישנם גישה שונה המוגדרת כמדיטציות אקטיביות(דינאמיות) אשר משלבות מעין ריקוד תנועה והתפרקות עד לרגיעה וכו´ ישנו גם גישת דמיון מודרך (ישנם מגדירים אותו כמדיטציה וישנם שלא) השיטות הקיימות הנפוצות בגישת דמיון מודרך הן :גישת סילבה , טכניקת n.l.p שיטת אלכסנדר ועוד רבים וטובים אשר באופן הכולל ביותר אומר כך עליהן: למעשה בחלקן הראשון הן דומות למדיטציות "השקטות" כאשר נחים יושבים(בד"כ) נכנסים למצב של הרפייה גבוהה אך מכאן התהליך שונה אין המטרה היא דלול המחשבות -המטרה -היא במצב של הרפייה גבוהה "להכניס" תכנים אל תת המודע או באופן ישיר אל המודע תכנים חיובים המשמשים בין היתר גם לתחושה "נחמדה" (לדוגמה לדמיין אותנו בים או כול מיניי אפשרויות וסיטואציות שונות) או שימוש מקצועי יותר לתעל ולנווט את המחשבות "להחדיר" תכנים חיובים אשר מטרתם הינה תחילה הנאה וכמובן שיפור דרכי מחשבה פתרון בעיות וסיטואציות מסויימות בחיינו פתרון מחלות פסיכוסומטיות או מנטליות למינהן דמיון מודרך הוא כלי מאוד חשוב וטוב ונמצא בו שימוש רב ורחב גם ברפואה המודרנית המערבית לרבות פסיכולגיה ורפואה קונבנציונאלית(שלא הרחבתי על כולם) זהו בקיצור רב וכוללני ""עולם המדיטציות וגווניה" מקווה שתמצא את מידע זה שימושי לך המליץ לך (רק כהמלצה אישית ולא חובה) על אתר המרכז את כול התכנים שדיברתי עליהם אם תהיה מעוניין במידה ואינך מעוניין במידע ולאולי רצונך -פשוט וצנוע- רק איך ואיכן ללמוד מדיטציה על כול גווניה שציינתי תוכל למצוא מידע זה באתר או תפנה ישירות לדף הקישורים יום טוב דודו

מאחר ואני לחוץ -שכחתי את הקישור

אני מאוד לחוץ אני ממהר לצאת למילואים שכחתי לציין לך את הקישור לאתר למקרה ותהיה מעוניין בידע נוסף או איכן ניתן ללמוד את כולן "גווני המדיטציות" השונות יום טוב דודו

dharmax

New member
זמן מצוין להתחיל! וזו הצעתי:

להשתלב במסגרת של תרגול המקנה יציבות ועוצמה פסיכופיסית, כמו אמנויות לחימה ו/או האטה-יוגה. עם העיסוק באלה, ועם כנות ותבונה כמובן, תבוא באופן טבעי המדיטציה. אינני מסכים באופן כללי עם עצתו של ששלום, שנראית לי מתאימה יותר למבנה הפסיכופיסי של בנות (וכן, אני אומר בפה מלא שיש הבדל משמעותי בין גברים לנשים, בדרך כלל). אני התחלתי עם אמנויות הלחימה בגיל 12 וליוגה הגעתי בגיל 16. וזה היה ממש מזמן... :) ברכות ואהבה, ואיחולי דרך צלחה! אום

שששלום

New member
זו בדיוק הסיבה למה לא להתחיל

בגיל צעיר. לחץ, הפרדה בין בנים לבנות וכיוצ"ב. אם בכל זאת הבחירה תהיה להתחיל אז בהצלחה.

dharmax

New member
יש בזה הרבה מן האמת, ששלום

יש בזה הרבה מן האמת, שאולי, אך כאשר באים מתוך תרגול פרלימינארי (כמו הללו שהזכרתי), אזי הקשיים האלה - שאכן עשויים להיות מעיקים מאוד - לא ממש מפריעים. אפילו להיפך. בכל מקרה - לאדם בעל מודעות עצמית גבוהה מהרגיל, יהיו קשיים עם המין השני, בגלל שמה שהוא ערך אצלו, הוא אי-ערך אצל השני, ברוב המקרים (דומה מאוד לגישה של יונג לגבי המשיכה של בני-זוג הפוכים, אבל כאן זה לא גורם למשיכה, אלא לדחיה הדדית או דחיה חד-צדדית). גם בשלב שבו המודעות נותנת את היכולת לעשות את המניפולציות לצד השני בקלות, אזי המוסר הוא זה שאצל ההשואף הרוחני הכנה יותר את החיץ וההגבלות. אבל אם הדהרמה של אותו אדם היא להיות איש משפחה ולא נזיר, אז הוא ימצא לבסוף את בת הזוג הראויה והמתאימה לו בדיוק...והרי כמה אנשים מוצאים כזה דבר??? :) ברכות אום

dharmax

New member
אני?

אם אתה מתכוון אלי אישית, אז אצלי אישית הזוגיות מאוד משתלבת בהתפתחות הרוחנית. אבל עד שמצאתי את הזוגיות שמצאתי, שאני חושב שהיא נדירה ויקרה מפז - ואני בפירוש מאחל כזו לכולם - אז בהחלט חוויתי את הקשיים שאתה מדבר עליהם. בערך עד שהנחתי לדברים. באופן כללי, בזוגיות, כמו כל פאזה בחיים, אז לא רק שאפשר להתפתח, אלא זה אף פותח שדות תרגול נוספים... כמובן - יש שדות מוקשים, ויש גם את האחו... אני בחרתי באחו, אחרי שקרטעתי במספיק שדות מוקשים :))) ברכות אום

למעלה