שלום

שלום

אני חדשה כאן עדיין יש לי התלבטויות ואני מתקשה למצא את הכיוון. אני באה מבית חרדי אך בינתיים לא יודעת אם לצאת לגמרי או משהו באמצע.

אין מוצא...

יקירתי, ברוכה הבאה לעולם של חוסר מודעות. אל לך לצפות כי מישהו אחר יחליט החלטות למענך, זוהי לא החלטה של מה בכך, ואל לה להיעשות כך... התייעצות היא אופציה אפשרית ואף מומלצת, ואפילו אקח על עצמי את האחריות לאמר לך שכולם כאן ישמחו לעזור לך ולתרום מנסיונם, פתחי את אוזנייך ואת ליבך, ואספי כמה שיותר כלים שיעזרו לך לבסוף לבצע החלטה. עד אז אחות, חזקי ואמצי...

אמרו את זה קודם, לפני...

אבל להיות חילוני, זה להיות חופשי. ואין אדמו"ר או רב חילוני שיכול להחליט בשבילך. חשוב לזכור את זה, כי במעבר לעצמאות, מאבדים את הגב החזק (והשקרי) שיש בהליכה בעיניים עצומות (למחצה) אחרי מורי הדור. ויש לי עיצה, בחיי עיצה משהו משהו! לכולם! כל פעם שאתם מרגישים געגוע להליכה הבטוחה הזו ששם, לצעד המסור בעקבות הרבנים, נא לפנות מיד ולהציץ בפורומים השכנים, לקרוא כמה השתפכויות של הג´נג´ית, ותאמינו לי זה מיד עובר. איזה כיף זה ללכת לבד! לדעת שאתה ורק אתה אדון לגורלך, אחראי על החלטותיך וגם על התוצאות.

חי אדר

New member
מוצא הדרכים

ההתלבטות בעיקרה היא דבר חיובי. עם זאת לעיתים היא עשויה להדריך את המנוחה ולהסב לא מעט טרדת המחשבה. מכל מקום, השאלה היא מהי ההתלבטות? כלומר מה הם נקודת המוצא שאת מחפשת. האם ההתלבטות היא במישור המחשבתי? או שמא ההתלבטות היא במישור הפרקטי? או שמא זה וזה גורם. דרך האמצע: אכן דרך האמצע נהוג לכנותה שביל הזהב, וכשמה כן היא. עם זאת יש להבהיר מה הם הקצוות כדי שדרכם נוכל לקבוע את האמצע. התפיסה החרדית הצליחה להחדיר בלב כולם גישה של או או. כך שברגע שתחליטי על שביל האמצע את עשויה להצטייר כעוף מוזר. הן לגבי חילוניים והן לגבי דתיים. לטעמי המציאות אינה שחור או לבן המציאות מורכבת מהמכלול, וכך האדם מורכב מחומר ורוח, וכל כיוון מושך לצידו. האיזון בין השניים הוא שביל הזהב. בכל אופן לדעתי, מוטב שתסקרי במחשבתך את האפשריות השונות, תבחני היטב מה בדיוק הקשיים הנצבים לפנייך ובהתאם לזאת תכריעי את הכיוון הרצוי לך.

למעלה