שלום...

אז ככה

אני מדבר פה מניסיון. 90% ממי שאני מכיר מהצופים חושב שהצופים היא התנועה היחידה ששווה משו ואם לא היחידה אז היא עדיין שבע רמות מעל כל השאר. למה? לא יודע, אני אשמח להבין, אני בנתיים הבנתי שזה מין שטיפת מוח שמזבלים להם מרגע שהם מגיעים לתנועה. אני מכיר המון אבל המון מהצופים ורובם מאוד נחמדים ואני חולה עליהם והם ביחסים טובים איתי ולהיפך אבל הם מאוד מאוד מאוד מזלזלים בתנועות אחרות. אולי זה לא אצלך ככה אבל ככה זה בחולון... לא נעים, אבל זה מה יש. ושוב אני חוזר שאין לי שום דבר נגד צופיפניקים אבל כשזה מגיע ליחס לתנועות אחרות, הצופים בקאנטים.

ברור שכל אחד יחשוב ששלו הכי טובה

אבל לזלזל בתנועות נוער אחרות? זה פשוט בושה. אפילו בתנועות שאני לא מסכים עם האידיאולגיה שלהם כמו בית"ר אני לא מזלזל ולהיפך אני אפילו מעריך. אני אישית מעריך כל אדם שנמצא בתנועת נוער. חבל שלא כל האנשים בתנועות ככה...

הוא צחק!

אולי הוא חושב שזה אחד מהשיקולים של הראשי תנועה. אבל הוא בטח ובטח לא התכוון לקונפירציה וכל זה... קצת הומור בחיים לא יזיק....

kedeman

New member
זה לא כייף כשהורים באים לבקר במחנה.

זה קצת הורס אותו לדעתי למדריכים- כי יש להורים לפעמים נטיה להתערב (לפעמים!! לא תמיד!) לחניכים כי זה הורס את האשליה של רחוק מהבית ואת הכייף של לחזור הביתה עם הגעגועים לאוכל של אמא (שניצל שרוף ואורז תפל יותר טובים בתכלס! :) חוצמזה יער עזריקם למי ששם לב טוב נקרא גם יער בני המושבים על שם התנועה שהיער הזה שייך לו (רוצים לנחש?)

Moooran

New member
תודה אלון....

וכמו תמיד גם הפעם צדקת.... באהבה מורן ישראל

Kooshoosha

New member
נכון..צודק בהחלט..

אגב,כבר קרה שהיה יום ביקור במחנה לחניכים. מה שקרה היה פשוט קטסטרופה! היו ילדים שהיו שבורים מגעגוע וחזרו עם ההורים שלהם הביתה!! זה באמת קרה! בנוסף תמיד יש את הפינוק הרגיל...אתם מכירים ילדים: קר לי, חם לי, יש ג´וקים, אוכל מגעיל, מקלחת מגעילה וכאלה.. ואז ההורים (לרוב הפולניים) נלחצים ועושים בעיות. מסקנה: יום ביקור? לא מומלץ במיוחד. יעל קן חולון הנוער העובד והלומד.

Chen PunKuki

New member
שלום...

אני חן , חניכה בנוער העובד והלומד, קן נווה שאנן מחוז חיפה. רציתי לספר לכם על זה שהולכים לסגור את קן נווה שאנן של השומר הצעיר, ונורא הצטערתי לשמוע על זה. זה הקן היחיד של השומר הצעיר בחיפה ובגלל זה זה יהיה ממש עצוב אם יסגרו אותו. עכשיו השאלה שלי היא אם במקרה כזה זה יהיה בסדר אם התנועות הכחולות יתאחדו כדי לבקש שלא יסגרו קן של תנועה כחולה אחרת?

לא רק ה"תנועות הכחולות"

אלא כל תנועות הנוער. תנועות נוער צריכות לתמוף אחת בשניה. יריבות זה דבר מצוין, אבל ברגע שתנועה אחרת נכנסת לצרה צריכות כל התנועות לעזור לתנועה שלא תפול. גם אם זו תנועה "יריבה".

תרשי לי לא להיות מופתע

רוב הצופיפניקים חושבים שכל תנועה שהיא לא הצופים היא חרא של תנועה. עושים להם שטיפת מוח לא מהעולם הזה שהצופים זו התנועה הכי טובה וזה... אל תצפי מהם ליותר מדי עזרה...

אני בעד איחוד...

כל התנועות שיהיו מאוחדות, אבל עם הצופים אני לא רוצה שום קשר!!! אולי זה פשוט מן סיוט כזה בת"א שהצופים שולטים פה וזה פשוט מחזה נוראי, וגם שבכיתה ד לצערי המאוד רב גם ניצלו את מצבי הקטין והאומלל להיכנס לצופים בכיתה ד וכל מה שעשינו כל פעולה היה לנקות את הירקון!! לא תודה!!

טיפקסית

New member
חן אילו שטויות, לא סוגרים את נווה ש

מאיפה שמעת על זה זה כ"כ שטויות, ממתי קן נווה שאנן נסגר, אני מהשומר הצעיר ואם היו סוגרים אותו אני כבר הייתי יודעת, אנחנו אפילו נוסעים לשם לגייס עוד חניכים אם שמעת את זה ממקור בלתי מוסמך אל תסתמכי על זה-כי זה פשוט לא נכון!!!! קן נווה שאנן חי וקיים-ואני מקן אופק של השומר הצעיר , ויש לי מקורות מוסמכים אני בכל זאת אנסה לברר זאת בימים הקרובים כי אני מכירה הרבה אנשים מהקן הזה בשמת, קן אופק השומר הצעיר, מד"צית

TIS

New member
קן נווה שאנן זה הקן שליד הטכניון?

אם כן, אז זה מקום נחמד (אפילו שאני לא שמוצניק...). מי שנמצא שם הרבה, סביר להניח שהוא ראה אותי ועוד כמה אנשים נלחמים (RDND...). סתם מידע לא חשוב...

Chen PunKuki

New member
תתפלאי...

טמרו להם שאם לא הייו להם 50 חניכים עד עוד שבועים סוגרים להם את הקן.. ולגבי המקורות שלי- חברים מהשכבה שלי שנמצאים בשומר הצעיר.. נראה לי מספיק מוסמך

טיפקסית

New member
חן אני מד"צית בשומר הצעיר

אני יודעת יפה מאוד מה קורה בתוך התנועה ואם הקן היה נסגר אני כבר מזמן הייתי יודעת על זה כי אני גם מדברת עם האנשים בהנהגה של התנועה הם היו מדווחים לנו על זה, כך שאני יודעת קצת יותר טוב ממך מה הולך בתנועה שלי ולדעתי אילו אימרות שכרגע אין להן שום ביסוס כי קן נווה שאנן גם נמצא באזור של ה הקן שלי ויש לי בנווה שאנן חברות כך שאני יודעת מצוין מה הולך איתם שם בקן אבל אני יכולה לנסות לברר לפחות כרגע אין שום ביסוס לדבר הזה,אני אנסה לברר מאוחר יותר מה קורה עם זה כרגע לפחות ממה שאני יודעת הקן עדיין חי קיים ובועט ואם הוא יסגר אנחנו אישית נדאג לטפל במצב הזה,כי לא יתכן שאחד הקינים היותר חזקים והיותר ותיקים יסגר כך אנחנו מטפלים בקן הזה, ונכון שהוא קן די קטן אבל המצב שלו לא עד כדי כך גרוע שלך

Moooran

New member
אין לכן מה לריב...

שתיכן צודקות, גם את שכנראה שמעת שאם אין להם 50 חניכים אז סוגרים ת´קן, וגם את שאת יודעת שלא סוגרים, ואיך?...... זה בסה"כ לפי דעתי, תרגיל כדי להמריץ את השכב"ג לגייס חניכים, משתמשים בזה די הרבה באהבה מורן ישראל

טיפקסית

New member
וואלה מורן אתה צודק

גם אצלינו השתמשו בתרגיל הזה די הרבה כשהקמנו את קן נהריה או כשרצו לגייס חניכים לכל מיני קנים קטנים באזור שלנו-ויש הרבה כאלו אצלינו בקן שלנו המצב שלנו טפו טפו מצוין בלי עין הרע -הקן שלנו מורכב מלמעלה מחמש מאות חניכים שמגיעים משמונה קיבוצים וישובי הסביבה כגון נהריה בכל מקרה-אני כמעט בטוחה שזה תרגיל לגיוס מביוחד עכשיו בתקופת מפקד החניכים עושים אותו כדי לדרבן את השכב"ג שלך תמיד בשמת, קן אופק, השומר הצעיר

למעלה