שלום,

שלום,

שלום, הבת שלי בת 4 חודשים. המשקל 5. השבוע היא עושה לי בעיות עם אוכל. היא אוכלת סימילאק . כאשר אוכלת 60 מל, הפסקה גרפס, אבל היא לא רוצה לחזור להמשך האוכל. אני עושה לה הפסקה, משחקת, אבל העיקר לא לחזור לאוכל.... במשך שעה אני "רבה" איתה לאכול ... בסופו של דבר אוכלת עוד 60... וגם לא תמיד מסיימת... אבל סיוט. ואל תגידו לי שאם היא לא רוצה, שלא תאכל. זה לא טוב אצלה, כי גם 120 זה לא מספיק לה בארוחה 1. היא אוכלת סך הכל ביום 600 , ולפי הגיל זה קצת מידיי לאכול . ואל תגידו לי שתוסיף עוד אוכל ביום, היא חכמה, כאשר הוספתי לה אוכל, היא הורידה את הכמות של שאר היום, ועדיין סוף יום אכלה 600. יש מצב שצריך להחליף למטרנה? או חברה אחרת ? מה כדאי לעשות? תודה !

הייבי

New member
תנסי פורמולה אחרת

אולי סימילאק עושה לה גזים? תחושת נפיחות? בנוסף, אפשר לנסות להחליף סוג בקבוק. אולי הפטמה לא נוחה לה ומקשה עליה לינוק רציף. אם יש בעיה בעלייה במשקל/צניחה באחוזונים שווה להתייעץ עם רופא ילדים שיבדוק שאין בעיה אחרת ברקע שבגללה מסרבת לאכול ואם צריך ימליץ על פורמולות רפואיות עשירות בקלוריות.

הייבי

New member
ועוד משהו

אם זה רק השבוע ועד עכשיו הכל היה תקין ולא שינית כלום בצד- תבדקי אם משהו אחר מציק לה- צינון? דלקת אזניים? עשית חיסונים השבוע?

מעבר למה שכתבה לך הייבי
בגיל 4 חודשים הרבה תינוקות מתחילים לגלות יותר עניין בסביבה החיצונית שלהם, ודעתם מוסחת יותר בקלות גם בזמן האוכל.
אני לא הייתי "רבה" איתה על עניין האוכל כדי לא לייצר "אישיו" סביב הנושא הזה.
מה שהייתי מנסה לעשות הוא לשנות את המיקום שבו את מאכילה אותה למיקום רגוע, קבוע, נטול גירויים כדי למנוע הסחות דעת בזמן האוכל.
דבר נוסף שהייתי עושה הוא לנסות להימנע ממצב של הרבה ארוחות "קטנות" ובמקום זאת לשמור על מועדים קבועים של ארוחות - בזמנים ידועים מראש (דהיינו: סדר יום קבוע).
מעבר לזה, אם נראה לך שקיימת בעיה - רצוי להתייעץ עם רופא/אחות טיפת חלב.

למעלה