שלום

מייפלס

New member
שלום

מס' שאלות לי .

האם אופניים חשמליות ( ברצוני לרכוש אופניים עם 3 גלגלים מנשא\סלסלאות ועגלה נגררת ) יכולות להתאים לטיולי רכיבה בחיק הטבע ( אופני הרים בהגדרה ? ) ?
האם אפשר לסדר עליהן מטען סולארי במנשא או עגלה נלווים ?

תודה מראש .

TakeCtrl

New member
את מדברת על trike? כגון אלו?

http://mountaintrikecenter.com/#

אם כן, לא חושב שיש כאלה חוקיות , כמו כן, אם את מתכננת גם עגלה נגררת גם בעליות הרים, נראה לי תצטרכי מנוע עצבני , או מנוע גלגל קידמי גדול (אבל יש בעיה לשים כזה כוח מקדימה), או קיט מנוע שרשרת (כי ... בעיה לשים מנועי גלגל ב2 גלגלים האחוריים).
בקשר למטעין סלוארי, אני לא חושב שזה הגיע עדיין לבשלות, המטענים הסולאריים שראיתי מראים פנאלים ענקיים.
http://www.ecospeed.com/product/ebike-solar-charging-system-240-watts/

creth11

New member
אתה יכלו ליבחור בין ישיבה אחד ליד השני ב RZR למשל או ישיבה

אחד אחרי השני בטרקטורון או אם אתה רוצה גם מקום למיטען לטיולים ארוכים משהוא בסיגנון המיול
ראבק איך זה קשור לאופניים ???????????????????
זה פורום אופניים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TakeCtrl

New member
האמת, אם זה היה סתם תלת אופן הייתי מבין

אבל ברגע שהיא כללה גם נגררת, אני לא מבין איך זה יכול לעבוד פיזית בלי קשר לחשמלים או לא, בטיולים הרים.

מייפלס

New member
אני לא מתכוונת לשום דבר ספיציפי כי אני לא מתמצאת

אבל הן נראות טובות למה שחשבתי\תיארתי לעצמי .

מייפלס

New member
אני מבינה שיש בעיה עם אופניים חשמליות

החשיבה שלי הייתה בנוגע לאיך לסחוב משקל של ציוד + נגרר גם במישור לא רק בעליה ... זה מן הסתם לא דבר קל . וכמובן שבעלייה עוד יותר .
אין לי שום רצון לרכב מהר ובטח שלא לסכן לא את עצמי ולא אף אחד אחר .
למעשה אין לי כלל ניסיון עם אופניים חשמליות .
ואם אופניים חשמליות הן לא פיתרון טוב לסחוב בצורה טובה נגרר וציוד עליו או שהסכנה בהן גדולה מהתועלת אז אוותר . יש פיתרון אחר מלבד הכח הפיזי שלי באופניים רגילות ואפנה להתעניין גם בו .
מה שכן מטען סולארי , במידה ואפשרי לאופניים עם נגרר , חשוב לי גם אם לא ארכוש אופניים חשמליות . כדי להטעין ניידים ועוד מס' דברים .
בעיקרון מה שמאוד חשוב לי הוא שהאופניים יהיו מותאמים לתנאי שטח ועם כל דבר שאפשר לשים עליהן כמו סלסלאות\סלים ועוד + הנגרר , לסחיבת ציוד , כספת , מזון וכלב בצורה בטוחתית לכל . והמטען הסולארי , כמובן .

TakeCtrl

New member
האמת, זה באמת בעיה גם מבחינת אופניים חשמליים:/

קודם כל אני לא חושב שאופניים החוקיים יכולים לעמוד בכאלה עומסים שאת מדברת עליהם, (בטח לא בעלייה) אע"פ שאני רואה שילדים מרכיבים ילדים (לא דבר מומלץ ואני נגד בכל מקרה) והאופניים סוחבים אותם אכישהו.
&nbsp
אבל אפילו במקרה של לא חוקי אני רואה בעיה כי אני לא רואה משהו כזה מן המוכן, ולבנות כזה יצור (או להתאים לו קיט) גם לא פשוט (כי ראיתי כאלה דברים) מבחינת חלקים כגון גלגלים יותר עמידים,וכו'. שלא לדבר על העובדה שלנהוג בכזה דבר בהחלט מסוכן גם במישור כי כל העומס פתאום משתנה לך בגלל הנגררת וחוויית הנהיגה משתנה . בטח ובטח בעליות ובטח ובטח ובטוח אם מדובר בהרים וגם כשמדובר במישהו שאין לו שום ניסיון באופניים חשמליים בכלל.
&nbsp
&nbsp
זה נראה לי כמו לקחת נהג רכב ולתת לו משאית ללא הכשרה מתאימה.

&nbsp
לא ממליץ.
שאלת שאלות שלי היא... כאילו, .. למה?
&nbsp
למה התמקדת בתלת אופן, למה קטע של נגררת? (בגלל הכלב? יש תיקי גב לזה), זה נראה לי בקשה חריגה לטיולים בטבע.
&nbsp

מייפלס

New member
האופניים והנגררת מיועדים לטיול בארץ של מינימום כמה חודשים

והבחירה בתלת אופן נראית לי בטוחה יותר מכל בחינה בפרט ביציבות עם נגרר וציוד עליהם ( על הנגרר והאופניים עצמם ) בייחוד שמכניסים לעיניין גם כלב או שניים . אני יודעת שלגדל כלבים בדרך כזו זה מאתגר אבל מנגד הכלבים ( מגודל בינוני - גדול ומעלה , כמובן ) יכולים לעזור לי גם לגרור את העגלה הנגררת במקרה הצורך , גם לסחוב על גופם דברים בתיק מיוחד , וגם לספק לי ביטחון מסוים , הרתעה לאנשים שליליים עם כוונות רעות , חברה ושפע אהבה .

TakeCtrl

New member
את מגדלת כלבים או סוסים ?:)

כי סוג הכלב שאני מדמיין שיכול לקחת אופניים עם גרר, נראה לי כמו פוני או dane.. זכור לי עד היום איזה ברנש שרכב על אופניי פעלולים שנגררו על 2 פיטבולים אימתניים בכבישי ת"א.
אבל בכל הרצינות כדי שתתיעצי בנושא בפורום כלבים, בהנחה שלא ישחטו אותך (בשחיטה כשרה) שם לגבי הרעיון עצמו יש מצב שאולי צריך כלבים מאולפים לנושא הזה , כי לא נראה לי שיש שלכלב יש מצב של plug-n-play שמחברים אותו למשהו והופס אפשר לסוע..
לגבי הגרר ונסיעה בהרים אני מאוד בספק, בעיקרון אפשר להעמיס על האופניים דברים כגון אלו http://upload.wikimedia.org/wikiped..._bicycle.JPG/300px-Loaded_touring_bicycle.JPG אבל מה את מתכננת לקחת כבר שידרוש נגררת? וגם "כלבי משא?"
&nbsp
מציע שתתחילי מחדש בנוסח (וששש, אל תזכירי חשמליים, זה מוקש כאן).
"הי, אני מתכננת טיול בארץ על אופניים במשך כמה חודשים (נא לספק מסלול משוער, ייתכן שתוואי הדרך משנה) יחד עם כלבים בגדול בינוני גדול, איזה סוג אופניים וציוד נלווה הייתם מציעים לי?"
אני חושב שלהודעה מסוג כזה תהיה הרבה יותר תגובות חיוביות, אפילו אולי מCreth11

&nbsp

מייפלס

New member
ובכן

אני כתבתי "בעת הצורך" . לא כל הזמן .
למעשה אני רוצה לסחוב גם את הכלב\ים על הנגרר בחלק מהזמן . לא בריא להם לרוץ\להתהלך תדיר ורצוף על האספלט ובטח שלא בשעות החום .
כמעט כל כלב בינוני גדול + יכול לגרור נגרר כזה ועם ציוד . תלוי בסוג הכלב ובכמה כלבים ( יש סוגים מסוימים שמספיק רק כלב 1 ויש אחרים שיותר ) . רק צריך התאמה למזג האוויר הישראלי לכן האסקי ודומיו פחות מתאימים . וזה גם תלוי בכך אם הכלב הוכשר מראש לעבודה כזו ( כלומר אילוף לזה ) .
אני לא רואה בכלבים כלבי משא , פרט לאולי חלק מהציוד עבורים ( מים , חטיפים וכו' ) .
עבורם ( הכלבים שציינתי , תלוי בסוג ובאילוף שקיבלו וגם כמובן בתנאים שהמגדל\בעלים מספק להם ) זו יכולה להיות עבודה מתגמלת ... מעין משחק . בתנאים הנכונים זו ממש לא התעללות !
אבל מכיוון שלא בכלבים אנחנו עוסקים אלא באופניים ... אני לא רואה טעם לפתוח שרשור חדש כרגע . כי בהקשר לאופניים חשמליות עניתי בתגובות לך .

TakeCtrl

New member
אז אופניים חשמליים לסוג משא כזה לא נראות לי משהו רגיל

שקונים בכל חנות של אופניים חשמליים, אני רואה אופניים כאלה בדרך כלל בהובלות סחורה של אלטזכאן, אבל זה עוד בלי נגררת (רק עם המשא מלפנים) וזה השקעה לא פשוטה במיוחד לאור תחזוקה אפשרית שתהיה שם.

מייפלס

New member
אז למה אתה ממליץ לי לעבור על החוק ? או "עוזר" לי

לעבור עליו ?
לא מעונינת , עם כל הכבוד ... תודה רבה לא תודה .

TakeCtrl

New member
הקישור הנ"ל לא נועד כהמלצה או סיוע

הפוך, לא הייתי ממליץ לך על האופניים הספציפיות אפילו אם זה היה חוקי, בגלל הפנלים המשעשעים האלה כדי להראות עד כמה זה אבסורדי לפי דעתי לנסות לכלול פתרון סולארי בכל אופניים , רק תחשבי מה יקרה בפעם הבאה שתעלי על מהמורה או אבן...

ronengeles

New member
לגבי הטענה

אישית אני חושב שעדיף לקנות מטען נייד, מאשר מטען סולרי, אלא אם יוצאים לכמה ימים ולא רוצים להסחב עם כמה סוללות.
חברה מומלצת בתחום היא ANKER. יש לה סוללות במגוון גדלים ויכולות (מס' יציאות להטענה, יכולות הספקת זרם...), ובנוסף יש גם מטען סולרי בשני גדלים.
מומלץ להכנס לאתר שלהם ולהתרשם מהמוצרים
http://www.ianker.com/
&nbsp
חלק נשלחים לארת ישירות מאמזון, חלק נשלחים ישירות מהחנות שלהם באיביי, ועבור חלק צריך להשתמש בשירותי שילוח כמו shipito, dealtas, buy2usa

TakeCtrl

New member
אה ואללה לגבי הטענה... כמו שאמרתי קודם

ישנם סוללות שכוללות גם פתח לUSB (נראה לי לכל דבר זז יש היום USB, לא ירחק היום ובני אדם יוולדו עם USB
)
http://batterybuilding.en.made-in-c...um-Battery-Pack-for-E-Bike-with-USB-Port.html
&nbsp
אבל שוב, מה שהבאתי כאן הינו דוגמא, זה לא אומר שמי שמספק את הסוללה הספציפית הזו הוא אמין.

steiff

New member
באופן כללי תלת אופן לא מתאים לנסיעה בשטח

בגלל בעיית יציבות והיגוי.
אין לכך קשר למערכת ההינע, בכוח הרגליים, חשמלית או מנוע בנזין/סולר כלשהוא.

מסע החלומות שאת מתארת, עם כלב בנגרר ועם שמשיה, יהיה קצת בעייתי.

יש אופניים שמתאימים לשטח עם מנוע עזר חשמלי. הם מצריכים בערך פי שלוש זמן הטענה מאשר זמן הנסיעה שהם מאפשרים.
מדובר בהטענה משקע החשמל, לא מטען סולארי. להטענה סולארית יהיה צורך בהרבה יותר זמן, והיא כמובן פועלת רק בשעות היום. כלי רכב המונעים בכוח השמש הם אנקדוטה מדעית/טכנולוגית ולא כלי שניתן לרכישה/בניה עצמית ב״קיט״ שמגיע מהחנות. וכמובן שככל שנדרשת סוללה לזמן נסיעה ארוך יותר כך היה תהיה גדולה וכבדה יותר.
לכן אם מדובר במסע ממונע שמצריך יותר משעתיים-שלוש נסיעה ביום, הכיוון יהיה מנוע בנזין/סולר ולא מנוע חשמלי. כמובן שהאופציה של הנעה בכוח הרגליים לא מצריכה הטענה של סוללות, רק כושר גופני ונחישות מתאימה. אבל במקרה הזה כדאי להסיר מסדר היום את המחשבות על מנשא לכלב, סככת צל וכיו׳ב ולהתמקד בהפחתת משקל של המיטען ככל הניתן.

באשר לנגרר: לרכיבה בשטח עדיף לבחור נגרר חד או דו-גלגלי שהגלגלים שלו נמצאים בטור אחד עם גלגלי האופניים. זה כמובן בהנחה שמדובר מלכתחילה באופניים ולא בתלת אופן (שכאמור לא מתאים לשטח). קיימײַם נגררים שכאלה עם ארגז בגודל שמאפשר נשיאת ציוד ואולי גם מספיק מקום לכלב. זה לא יהיה קל, במיוחד לא בעליות ובטח לא בשטח, אבל יש מתקנים כאלה והם די פופולריים אצל חובבי ה-bikepacking.
לנסיעה ברכב ממונע תלת או ארבע גלגלי שמיועד מלכתחילה לכביש אפשר לחבר כל נגרר במימדים המתאימים, אבל זה כבר לא מסע החלומות הרומנטי שאת מתכננת אלא מסע ברכב. לרכב הזה צריך גם רשיון וביטוח.

מייפלס

New member
תודה לכולם על התשובות . קראתי הכל

לקחתי לתשומת ליבי .
אם יהיו לי עוד שאלות , אפנה שוב ...

שוב - תודה רבה !

למעלה