שלום!

SlamminDino

New member
שלום!

הייתי אומר שבכל פעם שחבריי שומעים את השם מרצ הוא לא מתקבל בברכה. אני מבין למה-- הם ימנים. יותר ליכוד ובכיוון הזה. האמת היא שאני אוהב את החופשיות של מרצ ופגשתי כמה אנשים נורא נחמדים שהם תומכים במפלגה. אני לא מבין דבר אחד-- למה שלום עכשיו? למה למהר תמיד ומדוע לא מסתכלים על הצד השני? שלום הוא לא דבר חד צדדי. כולם בישראל רוצים שלום!! רק שרוצים שלום ולחיות בארץ ישראל לא שלום מהארץ. מה שהיה במלחמת לבנון לא עזר לאף אחד!! וגם עכשיו -- האשלייה שמתי שיהיה שלום יהיה יותר טוב בקיבוצים לא נכונה!! מרצ מאמינה בחופש ובחופש ביטוי הכי שיש.. זה טוב ויפה אבל זאת המפלגה שמפצלת את העם הכי הרבה מכולם. אני לא מדבר על האנשים התומכים במפלגה כי אינדיבידואלית ישנם אנשים טובים מאוד!! הדרך של המפלגה יוצרת אולי בדיוק ההיפך ממה שהיא מנסה להשיג. תמיד נגד כולם... תראו איפה מרצ היום-- ביחד עם הערבים מחוץ לממשלה. למה? הה ההה הההה, לא יודע-- במקרה...

Neta558

New member
המממף, המילה אחת-מה?

ובכמה מילים...קשה להבין לגמרי למה התכוונת, כי ההודעה שלך יצאה קצת מבולבלת... או שהיא פשוט מבוססת על דברים שלא הבהרת, ונראה שיש צורך להבהירם. תמיד נגד כולם? או שאולי גם אתה נסחף עם הדיעה הרווחת של חבריך כנגד המפלגה? לא, לא תמדי נגד כולם, אבל מציגים דיעות אחרות בנושאים רבים. אתה לא שמח על מגוון דיעות? אני לא חושבת שיש לחתור לכיוון הקונצנזוס כדי לא לצאת עם דיעה מנוגדת לרוב...אחרת מה הטעם בכינון מפלגות שונות? והיכן הפלורליזם? ובהסתכלות על הממשלה הנוכחית, נראה לי כבוד גדול יותר להיות מחוצה לה, מאשר חלק ממנה. כל מי שנכנס אליה רק מבזה עצמו, ולוקח חלק במחדלים האיומים המתרחים במדינה יום יום, בנושאים שונים. להיות בממשלה זה לא הכל, בטח לא בממשלה שכזאת.

SlamminDino

New member
מה שרציתי לאמר הוא ש..

נראה לי הכוונות והתוצאות בשטח הפוכות. כי אני לא חושב שאנשיי מרצ הם באמת נגד העם היהודי ובעד שנעוף מכאן.

Neta558

New member
אתה אפילו צודק

אין שום הגיון במפלגה שתצא נגד קיום העם וכך למעשה נגד קיומה. לכן, קשה לי להבין את הטענות כנגד מרצ, כאילו הייתה זו מפלגה שחותרת תחת עצמה ותחת המדינה בה היא פועלת. אנשים מסוימים אינם מוכנים לקבל את מרצ כלגיטימית, ולכן מבטלים אותה ע"י הערותש כאלה, שברור כי אין להן ביסוס. בנוסף, אנשים שאינם מבינים טיעונים של צד אחר, נוטים לבטל אותם, וחבל לי על כך. אך מה הטענה שלך אומר בפועל? האם על מרצ לשנות את דרכה ואת מצעה על מנת שלא תצא בעיני הציבור פי שהיא נתפסת כיום? מה נרוויח מכך? אם שינית אידיאולוגיה כדי להתקבל בקרב אלו שגם ככה אינם מקבלים את האידיאולוגיה שלך, הנצחת מצב קיים...

קצת פשטני הייתי אומר

זה לא מספיק לרצות שלום, כולם רוצים שלום, אבל לשלום יש מחיר ואת המחיר אנחנו משלמים בדם במקום בשטח. ארץ ישראל מיושבת בשני עמים ישראלי וערבי פלסטיני. תראו איך אנחנו מדברים. אנחנו אומרים יאללה, אחלה, סחטיין, כוּס אמאק, שאפה, אחלה, מברוּק ואני לא זוכר מה עוד, אנחנו אוהבים חומוס ופלאפל, אנחנו אוהבים מוזיקה מזרחית, יכולנו לגור ביחד בכיף... אבל השנאה, הדם הפרידו ביניינו ואין ברירה - צריך להפרד לשתי מדינות. מרץ מפצלת את העם? לא הייתי אומר. מרץ אומרת את האמת הצרופה ולכן פוחדים ממנה. מי מפצל יותר? הבריונים שמרביצים לחיילים וחיילות או תומכי מרץ? מי מפצל יותר - אלה ששונאים כל מה ששונה או מרץ? מי שונא יותר? הדתיים ששונאים ופועלים נגד העליה מחבר העמים או מרץ?

1. שאלה מעניינת: למה למהר להשיג

שלום? באמת למה? למה שלא יהיו עוד ועוד פיגועים וקורבנות משני הצדדים? 2. כולם בישראל רוצים שלום? איך, לדעתך, אפשרי בכלל שלום, כאשר מפלגת השלטון, הליכוד, מצהירה באופן רשמי ופומבי, שהיא מתנגדת להקמת מדינה פלסטינית בעיקרון? זה שלום של אדונים ועבדים? האם גם המתנחלים, שיורים בפלסטינים שבאים למסוק את זיתיהם, רוצים שלום? 3. לא שמתָ לב, שאחרי היציאה מלבנון לא נהרגים שם ישראלים ולבנונים, ואין הפגזות על ישובי הצפון? 4. אתה מצד אחד בעד חופש ביטוי וריבוי דעות, אבל מצד שני נגד "פילוג העם", כלומר נגד ריבוי דעות? כלומר, בשביל לא לפלג את העם, כולם חייבים לתמוך בהמשך הכיבוש והדיכוי של הפלסטינים, וגם במעשיהם של המתנחלים היורים בפלסטינים שרוצים למסוק את זיתיהם, ובצבא שאינו נוקף אצבע נגד המתנחלים הטרוריסטים, כדי לא לפלג את העם? 5. מה זאת אומרת "יחד עם הערבים מחוץ". מה, הערבים אזרחי ישראל פחות שווים? הגזענים שבפנים יותר שווים?

מרצ עדיין חיה באשליית האוסלו

ולא משנה מה יקרה מבחינתה האשם הוא הצד שלנו, ממשלת ישראל ושרון. הם אף לא יהיו מוכנים להודות שהאשם הוא אמיתי הוא עראפת ולא הצד שלנו.

dar האחת

New member
האם ראית אתמול את התוכנית

של אמנון זיכרוני? אוסלו זה שם. זה יכול להיות כל שם. המהות שלו הוא תהליך. תהליך היה חייב להתחיל ויהיה בכל מקרה או שאנחנו ניזום או שיכפו עלינו. מי שקטע את רצף התהליך ודחה דחיות מיותרות את ביצועו תוך דרישות שלא ניתנות לביצוע וגרם להדרדרות קשה הוא נתניהו מי שנבחר ברקע של קריאות רבין בוגד!!!. הפסקת רצף התהליך דרדרה אותו לתהום וגרמה לעראפת האידיוט לבחור בדרך הטרור. האם אתה חושב שכח ונקמות יובילו אותנו לאיזה מקום חוץ מאשר למצדה ?

דובי123

New member
את תומכת בטרור? מה לדעתך צריך לעשו

לעשות נגדו? הטרור קפץ 20 מדרגות במהלך כהונת רבין עראפת לא ניסה לשים לו סוף - מבחינתו הטרור יכל לצאת התחומי רשותו מה על ישראל לעשות? להתעלם ולתת לטרור להמשיך להכות בה? אינני יודע אם עראפת אידיוט אבל יפה שלפחות את מבינה שהוא בחר בדרך הטרור - נו וכי לזה צריך להסכים?! אצלו הפתרון לפתירת מחלוקות הוא טרור - לכל היותר את יכולה להניח [לשיטתך] שהיה מגביר את הטרור בשלב מאוחר יותר נו... ואז זה היה בסדר?

dar האחת

New member
אל נא תסלף בבקשה

וגם תבדיל. בתקופת רבין היו מעשי טרור של החמאס. מעשי הטרור התרבו באופן מבהיל בתקופת ממשלת שרון. ישראל צריכה להילחתם בטרור באופן נקודתי לא לפגוע באוכלוסיה שאין לה נגיעה לטרור. לא נכנעים לטרור ולא מנהלים מדיניות בהתאם לתכתיבי הטרור . עראפת שפרסומו החל כמיסד תנועת טרור בשלב מסוים חשב אחרת אך מנהיגי ישראל עזרו לו לא מעט לחזור לדרכו האחרת. להזכיר לך שראש הממשלה של ישראל התפרסם בעיקר כלוחם....וזו הדרך היחידה שהוא מכיר. גם את בעיית לבנון הוא הרי פתר בזכות כוח הזרוע... בישראל יש לא מעט אנשים שחושבים שמדינתנו קמה בזכות הטרור שהפעילו המחתרות....

דובי123

New member
מה לא נכון? תפרטי

נו... ועראפת או הרשות עשו דבר מה למנוע את הטרור של החמאס? זה היה חלק מחובתם לפי ההסכם.... ולכן ברגע שלא דרשנו מהרשות להיות אחראיצת לטרור היוצא מתחומה - הרי שאיפשרנו לטרור לפרוץ ולגדול נכנענו לתכתיבי הטרור ברגע שלא הגבנו להם [בימיו של רבין!!] כשארגוני הטרור הם חלק בלתי נפרד מהאוכלוסיה הרי שלא תמיד ניתן להבדיל בינהם - המציאות איננה דבר ארטילאי שבו הכל אפשרי המציאות היא בחירה בין א]פשרויות שונות שבכל אחת יש הן טוב והן רע אין אפשרות שיש בה רק טוב. כמובן שבת´קופת שרון הטרור קפץ עוד מדרגה - הרי לימדנו אותם כי אם לא מקבלים את מה שרצו >> יגדילו הטרור עד שניתן להם זיכרי גם את עראפת קורא לאנשיו להחזיק עוד קצת זמן כי החברה הישראלית קרבה להשבר ולהענות לתביעותיהם [וכיצד נשברת? על ידיך ושכמותך...] רצוי לזכור כי הקפיצה הראשונית של הטרור היתה בימי רבין לאחר הסכם אוסלו או כדבר רבין: שואלים אותי אם הבאתי שלום או טרור ל הארץ הזו [קו 5 , קו 18 , בית ליד ועוד!!] עראפת לא חשב מעולם אחרת... הוא פשוט השתמש בהסכם להשיג חלק ממטרותיו ראי את הכרזתו לעמו מיד לאחר ההסכם [ששזהו תרגיל בלבד] ועוד אלף ואחד ראיות שאם תתעקשי אספר לך עליהן נסי להזכר מתי הוקמו ארגוני הטרור התנזים וחללי אלאקצה... להזכיר לך שראש הממשלה הזה הוא הראשון אשר הקטין [ועוד בצורה דרסטית] את הטרור אצל כל ראשי הממשלה לפניו מאז אוסלו - הטרור עלה ועלה אם היו עושים את מה שהוא עושההכבר בהתחלה בהחלט היינו היום במצב אחר לחלטוין [וגם לא היה נדרשת הפעלת עוצמה כה רבה] אבל.. את.. מעדיפה לחיות בחלומות... הבן אדם מוריד את הטרור הרצחני שהיה כאן... ואת באה בטענות על כך!!

dar האחת

New member
שאלה לי אליך

ואל תתעלם אנחנו , מדינת ישראל על כל האמצעים שלה צבא משטרה בתי משפט הכל הכל, מצליחים להשתלט על הטרוריסטים שלנו? אותם צעירים שמדביקים להם כינוי כה רומנטי ואני מסרבת להשתמש בו, מה הם אם לא טרוריסטים? מה לגבי קבוצות מתנחלים שנכנסים רכובים על טרקטורונים, סוסי ההווה, לכפרים ערבים מתפרעים יורים גם הורגים ובוזזים? מה שאפשר לטרור לפרוץ זה בעיקר יאוש ורוע. היכן היה הימין מאז עלה לשלטון מדוע ללא טרור לא נהלו משא ומתן? נבהלו מהשלום עם מצרים? אכן יש לי הרגשה ששלום מבהיל כמה אנשים. הייתה להם מנטרה לאנשי הימין- הזמן פועל לטובתנו.

דובי123

New member
הבעיה קצת יותר עמוקה

הם עדין חושבים שעראפת הוא פרטנר לשלום למרות כל העובדות [שאם רק ירצו לברר יוכלו לדעת אותם] מהם ברור וידוע לנו שמעולם לא התכון לעשית שלום מחד ואילו מצד שני הקים בשטחי הרשוצת ארץ טרור וחינוך לשינאת ורצח ישראלים - במרץ חושבים שוא עדין פרטנר לתהליך ראה גם תגובת DAR האחת לתגובתך.... עצוב!! מבלי דעת ותוך סימוי עינה היא תומכת בהקמת ישות טרוריסטית בל ליבה של ישראל

dar האחת

New member
זה כרגע המנהיג שיש

אז כרגע צריך לשאת ולתת עם מה שיש. הנסיונות של ארצות הברית להכתיב מנהיגים למדינות אינם סיפור הצלחה. קראו על מעללי קיסינג´ר.

דובי123

New member
כמובן שהוא המנהיג מטעמם

וכמובן שלא ניתן לכפות [זה חסר טעם] מי ינהיג אבל אם הוא לא מעונין - את מתכוונת לכפות עליו?! תהיי רצינית!! הוא לא מעונין והוא לא היה מעונין!! החתימה על ההסכם היתה בשבילו בסה"כ אמצעי לקבל שטח לידיו אחרי שסולר מירדן ןמבלבנון ומארצות נוספות , אנחנו הענקנו לו על מגש של כסף את המקום לו הוא הכי השתוקק ומממנו הכי קל לו להוציא פיגועים זאת גם הסיבה שמאז אוסלו הפיגועים עלו עשרות מונים - בגלל המיקום ממנו הם יוצאים! הוא לא התכוון מעולם לשלום - לכי ולמדי העובדות! תתחילי בהודעתו לאנשיו עברי דרך החינוך לשנאה ורצח ישראלים עבור דרך הנאומים שלו לאנשיו לאחר הפיגועים דרך אי מניעת פיגועים והקמת ארגטוני טרור דרך ירי אנשין מהמשטרה על שותפיהם ועל חילים ישראלים דרך אי מניעת רציחות ישראלים שנכנסו לרשות דרך פרסים לילדים על פגיעה בישראלים ועוד ועוד..... צריך פשוט לקרוא את יכולה להתחיל מהספר "והרשות נתונה" שיצא לאחרונה דרך מאמר מצוין של בני בגין [לא להבהל מהשם , הוא פשוט מביא עובדות....]

dar האחת

New member
אל נא נבחן כוונות לעומק

מנהיגי הימין ברובם באמת רוצים שלום. אני ממליצה שתפנים זאת. אנחנו רוצים שלום כדי להגיע למצב של רגיעה יחסית. ליצור מקומות עבודה ואיכות חיים. טרור אפשר להוציא מכל נקודה על פני כדור הארץ לצערנו קבלנו על כך הוכחות רבות מדי בזמן האחרון. היתרון של ערפאת כאן הוא, שהכיבוש אכן הכין לו על מגש של כסף הרבה מאוד חילים!! עובדות רצית, אצלנו לומדים על המשוררים שלהם, אנחנו מלמדים אהבת פלשתינאים בבית הספר ?! אני משוכנעת שכמה מהתחנות הפירטיות ואלה שהוכשרו עוסקים גם לא מעט בהסתה. אז בבקשה נתחיל מדברים פשוטים יותר ועם השנים גם תהיה למידה הדדית של תרבות ואולי גם לא תהינה כל כך הרבה סיבות לשינאה

למעלה