שלום

SamuraiJack83

New member
זה רק לשימוש עצמי

אז תעזור ...
כי אני רוצה להכין ...
מה אני צריך ?
ויש לך קישור לנושא של היווצרות מתאן?

מתאן נוצר בכלל בתסיסה אחרת

על ידי בקטריות ולא שמרים, בסביבה נטולת חמצן.
למשל - מערכת העיכול של חיות משק...
וגם בתעשיית הביו-גז.
&nbsp
אין לזה קשר כלל לענייננו.
&nbsp
אני מצטער, אבל אם עד עכשיו לא קראת מספיק כדי להבין איך נפטרים ממתנול בזיקוק, תהליך פשוט ביותר, אני לא אעזור לך, לא צריך את זה על המצפון שלי.

down under

New member
תקן אותי אם אני טועה, אבל אין שום קשר

ולו הרופף ביותר (מעבר לדמיון בשם ולכך ששניהם חומרים אורגניים) בין מתאן למתנול. נכון?

דווקא דומה מאוד מבחינה כימית

מתאן זה פחמן אחד, וסביבו ארבעה מימנים. CH4.
מתנול הוא פחמן אחד עם שלושה מימנים וחמצן. אל החמצן קשור גם מימן רביעי. CH3OH.
&nbsp
כלומר מתנול הוא מתאן עם "חמצן תקוע באמצע" במובן מסויים... מתנול הוא הכהיל הפשוט ביותר.
&nbsp
לא שזה לגמרי קשור לאופן הייצור שלו בטבע או באופן מלאכותי.

down under

New member
הדמיון בשם הוא מקרי שכן מתנול הוא יין עץ ביוונית עתיקה

ומתאן אין לי מושג איך הגיע שמו לעולם.
בסך הכל כל החומרים האורגניים מכילים חמצן, פחמן, ומימן (וחלקם גם חנקן וגופרית).

לא לחלוטין

אם כבר לצטט מויקיפדיה אז עד הסוף
&nbsp
הניסיון (השגוי) להשתמש ביוונית עתיקה בשביל לתת שם לתרכובת היה עבור מתיל ולא עבור מתנול
באורגנית מקצרים את המילה אלכוהול ומוסיפים אותה למילה הקודמת, פרופיל אלכוהול --> פרופנול, אתיל אלכוהול --> אתנול וכו'
&nbsp
מתאן שייך למשפחת האלקאנים (מתאן, אתאן, פרופאן, בוטאן, פנטאן, הקסאן....) שמקבלים את הסיומת ane כחלק מהמשפחה

down under

New member
אז האם גם במלה מתיל (שממנה נובע מתיל אלכוהול

שהופך למתנול) האותיות "מת" בהתחלה הם מלשון פחמן יחיד או שזה באמת מהמושג יין עץ?

כי במתאן זה כן לציין פחמן יחיד (כפי שאוקטן מציין 8 פחמנים בכל מולקולה [אוקטן הוא האלקאן אולי הכי מפורסם, אין אדם כמעט שלא שמע
עליו בעוד שעל שאר האלקאנים בד"כ רק מי שלמד כימיה או פיסיקה ברמה גבוהה נתקל בהם])
והקסאן מציין 6 פחמנים [הקסה ביוונית זה 6]).

לא יודע לגבי המת

לפי ויקיפדיה אז מתיל (ולא מתנול) אכן היה ניסיון שגוי לנסח יין עץ עבור מתנול ביוונית עתיקה
&nbsp
גם פרופאן ובוטאן הם אלקאנים די מפורסמים, במיוחד במדינות קרות שמחממים בהן עם גז, אבל לא אלך איתך לבית דין על מי מפורסם יותר

תשובה כללית

&nbsp
זיקוק זה לא פשוט כמו שאתה חושב. אני מדבר כשאתה צריך לקחת אחריות על ההשלכות החמורות של סטייה של 5 מעלות (ההבדל בין אתנול למתנול הוא כ-10 מעלות). זה גם דורש ניסיון, לא מספיק לקרוא על זה באינטרנט.
&nbsp
כמו שאמרו לך אחרים - אתה מתייחס בפשטנות מוגזמת (ולא היה מוגזם לומר גם שטחיות) לנושא התסיסה וגם לזיקוק. נכון שבתיאוריה שמרים+סוכר ==> אתנול + פד"ח
אבל במציאות יש עשרות רבות של שיקולים ומשתנים (גם כשלא מנסים לעשות את היין הכי משובח במזה"ת)
&nbsp
לא היית רוצה ללכת לרופא שקיבל תואר בהתכתבות, נכון?
&nbsp
אני יודע שכמו אחרים גם אני לא ממש עניתי לשאלה הספציפית שלך - אני פשוט מנסה להסביר לך למה אתה לא מקבל פה תשובה.

ערכי ויקיפדיה בעברית על זיקוק דודי וזיקוק רציף

השרשור הזה הביא אותי לפתוח את הערכים האלה...
חשכו עיני. הערכים הכי גרועים בויקי שראיתי בחיים.
למי שיש איזו שעה פנויה, תנו יד לתקן איזו פסקה פה ושם בבקשה.

למעלה