שלום

SamuraiJack83

New member
שלום

אני מעוניין לזקק עארק אבל אני רוצה להכין את האלכוהול מענבים
איפה אני יכול להשיג רשימה של מה שאני צריך נראה לי שאני לא צריך את כל התהליך כמו ליין
תודה לכל העוזרים

זיקוק זה עסק מסוכן. בהחלט אפשר למות מזה.

אם אתה צריך עזרה כבר ברשימת הציוד... עזוב, זה לא זה.
לא נעזור לך להרעיל את עצמך.
&nbsp
תקרא באינטרנט, ואז תקרא עוד קצת. הרבה.
ואז אתה מוזמן לחזור עם שאלות אמיתיות

knappertsbusch

New member
מה שאיננו אסור - מותר. אין איסור

SamuraiJack83

New member
מה?

התססה זה המסוכן לא? קראתי המון חומר אבל כל המאמרים מספרים על יין ...
מה מסוכן בזיקוק ?

בשלב התסיסה נוצרים חומרים שונים, שחלקם רעיל בריכוז גבוה

תסיסה (בהקשר שלנו) היא הפיכת סוכר לאלכוהול על ידי שמרים.
רק שיש כל מיני סוגים של אלכוהול - למשל אתנול, שאותו אנחנו שותים, ומתנול, שכמות קטנה ממנו מספיקה כדי להרוג אדם או לפחות לעוור אותו. על פי ויקיפדיה, 10 מ"ל מתנול נקי. תקרא.
&nbsp
במהלך תסיסה, גם של יין, נוצר אלכוהול משני הסוגים וסוגים נוספים. בריכוז נמוך כמו ביין או בירה זו לא בעיה. אבל בזיקוק הריכוזים עולים פי כמה.
&nbsp
הרעיון בזיקוק הוא לא רק להיפטר מהמים כדי לקבל חוזק גבוה, אלא גם לזרוק את הרעלים בדרך. את זה צריך לדעת לעשות. עד שלא תדע את התיאוריה, אל תתחיל.
&nbsp
גם אם כל מה שאתה רוצה לעשות זה לזקק מחדש אלכוהול שקנית עם אניס, יש פה סכנות בטיחות (אדים דליקים ביותר בסביבת חימום...), ואם לא תדע קצת יותר על זיקוק התוצר שלך יהיה לא טעים במקרה הטוב.
&nbsp
תן לי לשאול עוד משהו. זה קשור לעליית המחירים האחרונה? כי אם כן, כסף בטוח לא תחסוך פה. קנה אל-נמרוד ותסחט אשכוליות, עכשיו העונה.

SamuraiJack83

New member
גילוי נאות

אני אגרונום שעובד בתחום וחלק מהלימודים בתאר היה לזקק ... אין יותר.מידי דברים מסוכנים מלבד לחץ וגם זה כאשר אתה שומר על טמפרטורה מסויימת נגיד שרירותי לחלוטין ;) 60 מעלות ....
השאלה שלי היא האם אני צריך לעשות את כל התהליך כמו ביין או שאני יכול לשים ענבים בבלנדר לתת סיבוב קטן לשים בחבית עם נשם וברז רפרקטומטר בשביל בדיקות סוכר ביסולפט וקצת שמרים ?

אני חושב שכדי לזקק אתה צריך להגיע לטמפ׳ הרתיחה של החומרים...

לפחות זה מה שעושה כל תעשיית האלכוהול בעולם.
&nbsp
60 מעלות לא יספיק בלחץ אטמוספרי.
&nbsp
אבל אם אתה יודע אחרת אשמח לשמוע מה, למה ואיך...

SamuraiJack83

New member
:)

אז בשביל לדעת את טמפ' הזיקוק הנכונה צריך לדעת מה אנחנו רוצים להפריד ? כהל ממים צריך לדעת מה נק' הרתיחה של כל אחד מהחומרים נניח ... שמים רותחים ב100 ואלכוהול רותח ב60 מעלות זה לא אומר שמים לא מעלים אדים גם ב60 מעלות
לפי מה שקראתי וזו גם השאלה שלי יש תסיסה ראשונית ושניה הראשונה זה עם מיכל פתוח?? כי תסיסה עם חמצן נותן מתאן ... לא ?

SamuraiJack83

New member
כמובן ש...

ב60 מעלות זוהי תסיסה איטית מאד בעלת נוזל עם אחוז אלכוהול גבוהה מאד

kinks

New member
תסיסה או זיקוק בשישים מעלות?

לא מכיר תסיסה שמגיעה לשישים מעלות, למעשה אם תסיסה הייתה מגיעה לשישים מעלות לא היו זקוקים לזיקוק.

SamuraiJack83

New member
זיקוק כמובן

אני בכלל לא בטוח ששמרים יכולים לחיות ב60 מעלות אבל עדיף זיקוק ב 70 מעלות ואם רוצים יותר אלכוהול פשוט מזקקים שוב אבל אף אחד לא ענה על השאלה שלי ... מה זה תהליך התסיסה הראשון בהכנת יין ? למה הוא עם מכסה פתוח? והאם הוא הכרחי כאשר אני רוצה למעשה לזקק את הנוזל לעארק?
תודה לעוזרים

kinks

New member
תהליך התסיסה הראשון הוא תהליך התסיסה האלכוהולית

הערבה לפני ההסבר: אתה רוצה לזקק כאשר אתה לא יודע להתסיס או איך עושים משהו?
&nbsp
בתהליך זה השמרים הופכים את הסוכרים בענבים (או בכל דבר אחר שיש בו סוכרים) לאלכוהול. ככה נוצר לך האלכוהול ולאחר מכן אתה יכול לזקק על מנת להפריד את אלכוהול משאר מרוב הנוזל הנוצר לך לאחר התסיסה הראשונה.
כן, זה הכרחי, בלי תסיסה אלכוהולית אין לך אלכוהול.
למה הוא עם מכסה פתוח?
מכיוון שבתהליך זה השמרים פועלים והפעילות המטבולית שלהם יוצרת גזים וצריך לשחרר את גזים אלה כדי שהמיכל שהם נמצאים בו לא יהפוך לסיר לחץ ויתפוצץ. זה למה המכסה פתוח וגם סיבה נוספת שבעת פעולה זאת הפעילות של המשרים למעשה מגנה על הנוזל מחימצון או משאר מפגעים שהוא יכול לעבור.

אני רק שאלה

&nbsp
לגבי הזיקוק במהלך הלימודים: האם היית צריך לשתות או לתת לאנשים אחרים לשתות את מה שזיקקת?
&nbsp

SamuraiJack83

New member
זיקוק

מתאן שאתם מדברים עליו נוצר רק בתסיסה עם נוכחות חמצן לא ?
אנחנו צריכים אחד שיודע....
הבנתי על מה אתם מדברים ....
מתאן נוצר בתסיסה וזיקוק הופך אותו למרוכז יותר זה החשש?
אולי אפשר למדוד אחוז סוכר בענבים לפני תסיסה ואחוז אלכוהול בסוף התסיסה וההפרש בין השניים זה מתאנול?
או שהוא גם נכנס במדידת אלכוהול? אני משתמש במד שבתמונה

חבר

לפי הידע שאתה מפגין פה זו הולכת להיות סכנת נפשות לתת לך לזקק
&nbsp
אגב, מסקרנות, אם לא אכפת לך שאני שואל, איפה בדיוק סיימת את התואר ובמה? קשה לי להאמין שבוגר הפקולטה לחקלאות לא עשה קורס בסיסי באורגנית

SamuraiJack83

New member
זיקוק

מתאן שאתם מדברים עליו נוצר רק בתסיסה עם נוכחות חמצן לא ?
אנחנו צריכים אחד שיודע....
הבנתי על מה אתם מדברים ....
מתאן נוצר בתסיסה וזיקוק הופך אותו למרוכז יותר זה החשש?
אולי אפשר למדוד אחוז סוכר בענבים לפני תסיסה ואחוז אלכוהול בסוף התסיסה וההפרש בין השניים זה מתאנול?
או שהוא גם נכנס במדידת אלכוהול? אני משתמש במד שבתמונה

חבר, אתה מערבב הכל ומדבר שטויות

סלח לי על הבוטות, אבל ניכר שאין לך מושג.
זאת התגובה האחרונה שלי בנושא אם לא אראה קצת היגיון וקוהרנטיות.
&nbsp
מתנול לא נוצר בתסיסה ממתאן, אלא בעיקר מפירוק של פקטין. בנוכחות מים וקטליסט התוצרים יוצרים מתנול.
&nbsp
דווקא בתסיסה נקייה של סוכר עם שמרים טובים, תחת חשיפה לחמצן, לא יווצר מתנול כלל. הוא נוצר בכמויות קטנות בגלל מרכיבים אחרים פרט לסוכר, במיוחד בתסיסת פירות בכלל וענבים בפרט, בהם יש פקטין.
&nbsp
אז עזוב אותך שטויות, וותר על זיקוק. באמת.
זה לא בשבילך, במקרה הטוב זה יצא לא טעים, במקרה הרע תפגע במישהו.

למעלה