שלום :)

dina199

New member
הכי טוב לקרוא את החוזר עצמו

הרופאה שלכם מתאימה מבחינת הדרישות . היא רק צריכה לכתוב את האיבחון בצורה נכונה.
והפסיכולוג צריך להיות קליני.

אשרת

New member
בוקר טוב

לפי מה שקראתי פה:
הרופאים אשר רשאים לאבחן אוטיזם הינם: פסיכיאטר של ילדים ונוער, רופא ילדים התפתחותי עם נסיון עבודה של 3 שנים לפחות במכון מוכר להתפתחות הילד או מומחה בנוירולוגית ילדים ונוירולוג ילדים.
• על הילד לעבור אבחון על ידי פסיכולוג התפתחותי או קליני,פסיכולוג שיקומי או חינוכי יכולים לאבחן בתנאי שיש להם הכשרה מוכחת בתחום אבחון האוטיזם
&nbsp
הוא יכול להיות גם פסיכולוג התפתחותי. כך או כך אני מניחה שאחרי האבחון הפסיכולוגי היא כבר תרשום מסמך אשר יתאים יותר לדרישות של הביטוח הלאומי.

dina199

New member
האם ראית מה כלי האיבחון הנדרשים?

חייבים פירוט של לפחות אחד מהם.
כל העסק הזה זה עניין בירוקטי וביטוח לאומי הם האלופים .
לכן גם אם הרופא הכי טוב שיש והוא גם המאבחן הכי טוב שיש, עדיין צריך לבדוק שהאיבחון יהיה כתוב לפי כל הכללים (הרופאים לא תמיד מודעים לזה). למשל מה שכתוב היום (איחור גלובלי וקווים אוטיסטיים) לא תקף כאבחנה פורמלית של אוטיזם

אשרת

New member
אני יודעת :)

יש לי רשימת קריאה להיום אחרי שאני אשים את הקטנה לישון.
&nbsp
אני אכן אציין ואבדוק את זה אחרי האחבון הפסיכולוגי שלה, ואוודא שמבחינה ביורוקרטית הכל תקין.
&nbsp
ותודה על הדאגה :)

dina199

New member
אין צורך לחפש 'לצאת מהספקטרום'

מי שנמצא שם נמצא. זה לא סוף העולם. יש כאן בפורום אוטיסטים בוגרים ואני מקווה שיענו לך.
גם אם בגיל צעיר מספרים ש'יצאו מזה' זה בכלל לא חשוב. הרי פונים לאיבחון כי יש קשיים. הקשיים לא נעלמים כי הילד לא מוגדר בספקטרום(או כל אבחנה אחרת). האבחנות נותנות שם שעוזר לטפל בקשיים. אבל בקשיים צריך לטפל תמיד ללא קשר לשם.
הרי אם פונים לאיבחון בגלל הקשיין ומקבלים תשובה שהילד לא בספקטרום, לא נחים על זרי דפנה ולא עושים כלום. מטפלים בהתאם לאבחנה שמתקבלת

homealone

New member
אין יציאה - זה מאסר עולם

ככל שהאוטיסט מאובחן מוקדם יותר; כך הוא קולט מהר יותר את הכלים שמאמנים אותו לתרבות המקומית בה נמצא.
הוא עושה זאת טוב כ"כ; שאפשר לחשוב שהוא 'יצא', אך במציאות בעיית התקשורת שלו תתעורר מחדש עם המעבר למדינה אחרת, כאילו מעולם לא עזבה.
כנ"ל במקרה 'תפקוד נמוך' שפתאום הופך לגבוה: הכל שאלה של מידת המקצועיות והמהירות בה המאובחן לומד לאמן את עצמו, להזכיר לעצמו במודע את מה שלא ברור לו מאליו.

dina199

New member
לדעתי אתם צריכים איבחון מקצועי

לפי הנחיות חוזר מנכל משרד הריאות. אלה שני איבחונים (רפואי ופסיכולוגי)
כשהמאבחנים צריכים לכתוב מה הכלים שהם השתמשו בהם באיבחון.

אם מתרגמים את מה שהרופאה שלכם כתבה נראה כי כבר איבחנה בספקטרום.
בהגדרה קודמת (של dsm 4) זה איחור התפתחותי נרחב (pdd) . הרופאה כתבה 'גלובלי'. אני אישית לא רואה הבדל בין 'נרחב' ל'גלובלי'
.
היא גם כתבה 'קווים אוטיסטיים'. אז מה עוד צריך?
וגם לפי הגדרות חדשות (dsm 5) חזרתיות נדרשת לקבלת אבחנה, ויש אצלכם.
אז התשובה שלי שהסיכוי גבוה.

אשרת

New member
האחבון הפסיכולוגי שלה יהיה בינואר.

בשלב הזה אי אפשר להעביר אותה למעון של אלוטף כי אין שם מקום , אבל מהמעון השיקומי שלה יזמינו מאלוטף אנשי מקצוע על מנת שידריכו אותם לגבי איילה, אז נראה לי שזה עדיף מכלום בשלב הזה.
&nbsp

dina199

New member
לדעתי מה שהרופאה כתבה

לא יתקבל כאיבחון רפואי תקף.
האם אתם רוצים לפנות לביטוח לאומי ?

אשרת

New member
מכתב רשמי אם הבחנה רשמית היא

תתן לנו אחרי האחבון הפסיכולוגי שהיא תעבור בינואר.
&nbsp
זה מה שנקרא "אבחון בלתי רשמי" או "הכנה" לבאות.
&nbsp
&nbsp

dina199

New member
תקפידו שזה לא יהיה רק מכתב

אלא איבחון לפי כל הכללים עם האבחנה הרשמית ועם פירוט הכלים האיבחוניים. בועדה של הביטוח הלאומי הם בודקים את האיבחונים בזכוכית מגדלת.

אשרת

New member
תודה על העצה.

אנחנו בהחלט נוודא שהמסמך שהם יוציאו לנו יתאים לסנטדרטים של הביטוח הלאומי.
&nbsp
אני מניחה שאנחנו לא הראשונים שהם יוציאו להם את ההבחנה

dina199

New member
המאבחנים ? אי אפשר לסמוך על זה.

צריך לבדוק הכל לבד.
כי קיים סיכון שתהיו לא הראשונים שהביטוח הלאומי לא אישר קצבה בגלל איבחונים לא תקפים. ולצערי יש מקרים כאלה

אשרת

New member
האחבון הפסיכולוגי יעשה מן הסתם

על ידי הפסיכולוגית במכון, אבל כאשר הנוירולוגית קובעת לה את האחבון היא גם מסתכלת על מה שהולך בגן.
&nbsp
התמונה משם היא הרבה יותר שלמה מאשר שעה או שעתיים שהיא נמצאת איתה. , לא?

dina199

New member
הכל נכון
. וכמה שיותר מידע עוזר לאיבחון.

אבל מבחינה בירוקרטית אם לא יהיו שני איבחונים שכתובים בדיוק לפי הנחיות החוזר
הועדה של הביטוח הלאומי תדחה את התביעה.
הסיבה לזה שאין להם שום דרך חוקית אחרת לדחות תביעות.

למעלה