שלום

הראל1307

New member
שלום

אני בן 34 ורק לאחרונה גיליתי את החרדה החברתית ,
כל החיים הייתי ביישן ונמנעתי מלהיפגש עם אנשים ,כשאני כן נמצא עם אנשים אני שותק
ואין לי מה להגיד ,ועד שיש אני מנסח את זה בראש ,עד שאני מסיים זה כבר לא רלוונטי לשיחה אז אני שוב שותק....
עכשיו אני מתחיל טיפול ואני לוקח ציפרלקס.
אני מרגיש שבזבזתי עד עכשיו את החיים ומבואס מזה שלא עליתי או שלא עלו על זה עד עכשיו .
יום טוב לכולם

דרכים טבעיות וקלות להשתלב בשיחה

להראל שלום,
חבל שתבזבז אנרגיה על להצטער
מה שחשוב שעכשיו אתה מבין את הבעייה
ומחוייב להתקדם ולטפל בה.
*
הנושא של השיחה
והחשש מה להגיד
הוא מאוד נפוץ בחרדה חברתית.
לדעתי אין צורך לחשוב על אמירה מאוד מיוחדת
שאותה תגיד למי שמשוחח איתך.
דרכים יותר טבעיות וקלות הן
ראשית, באמת להקשיב למה שהשני אומר
(לא דבר מובן מאליו
כיון שכאשר אתה מחפש מה להגיד
אתה לא באמת מקשיב)
שנית, אתה יכול להביע התעניינות
לבקש שיסביר יותר
או שיתן דוגמא,
או להגיד (כשזה מתאים)
שאתה מסכים איתו.
*
אנשים מאוד אוהבים שמקשיבים להם
ומתעניינים בדבריהם
ושמסכימים איתם
וזו לא התנהגות מלאכותית מצידך

מבינה אותך לגמרי

ועד שאתה רוצה להגיד - הלב דופק חזק, ואז מתבאס שלא אומר כלום...
אם זה מעודד אותך - אני עליתי על זה בגיל 41, קודם חשבתי שאני "סתם ביישנית" ושאין מה לעשות עם זה. אז טוב שהתחלת בטיפול, תן לזה זמן ותראה תוצאות.

Lichy87

New member
שלום הראל

לא מעט אנשים הגיעו לגילאים מבוגרים ורק אז הבינו שמדובר בחרדה חברתית. המודעות לבעיה לא היתה נפוצה עד השנים האחרונות, שלא לדבר על מודעות של אנשי מקצוע שלא כולם יודעים לזהות ולהתייחס כמו שצריך.
בדר"כ הזיהוי נעשה לבד דרך האינטרנט מה שגם הופך את העניין למבלבל מעט.
&nbsp
עם זאת זה לא אומר שהשינוי בלתי אפשרי. אם יש לך אפשרות הייתי ממליצה לפנות לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי במקביל לטיפול התרופתי מה שיכול להביא לתוצאות מהירות ויעילות יותר בהתגברות על החרדה. כמובן שזה תלוי בתחושה שלך עד כמה יש לך צורך בעזרה מקצועית.
תמיד יש נטיה להסתכל על העבר ולהתחרט על דברים, במיוחד אצל אנשים עם חרדה חברתית. אני חושבת שזה לגיטימי להרגיש תסכול על מה שהיה יכול להיות אבל במידה מסוימת, זה כמו תקופת אבל, בשלב מסוים אין לך ברירה אלא להמשיך הלאה ולהשקיע את מירב האנרגיות בהווה ובעתיד, בהתמודדויות הרלוונטיות לך כיום. תסתכל על זה כעל מסע חדש שיוציא את המיטב ממך ומהיכולות שלך, משהו ששווה להתאמץ בשבילו.

למעלה