שלום

mee28

New member
שלום

אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי משהו שקרה לי .
אני סובלת כבר שנים רבות מחרדה חברתית ,לא יצאתי הרבה עם גברים ואין לי ניסיון בתחום הזה בכלל.
יום אחד בעודי משוטטת פה בפורום ,מצאתי את עצמי נכנסת לצ'אט של תפוז,צ'אט של הכרויות שלא למטרה רצינית (אם אתם מבינים למה אני מתכוונת ).
התחלתי לצ'וטט שם עם כל מיני גברים ולעשות סייברים שקשורים לצ'אט .
נהניתי מאוד כי זה היה משהו חדש שלא העזתי לעשות לפני ,וגם הרגשתי שזה תורם לי מבחינת החרדה החברתית ,כי אם היה לי אומץ להיכנס לצ'אט הזה ולשוחח שם עם גברים ,זה אומר שאני כן יכולה להתגבר לאט לאט על הבושה והחרדה .בכל אופן ככה אני ראיתי את זה .
התחלתי לצ'וטט שם עם איזה בחור חמוד וגם לדבר איתו כמה פעמים בטלפון ,לא הרבה.אני רווקה והוא טען שהוא לא נשוי .
הייתה כימיה מטורפת בינינו ,למרות שלא נפגשנו נקשרתי אליו מאוד,והרגשתי שזה הדדי .סיפרתי לו על החרדה החברתית והוא ייעץ לי כל מיני עצות ונתן לי טיפים ,
והרגשתי איך אני לאט לאט נקשרת אליו, למרות שהקשר בינתיים היה וירטואלי בלבד.
הקשר בינינו היה מבוסס רק על שליחת אסמסים והתכתבויות בצ'אט.
יום אחד הוא הסתקרן לדעת איך אני נראית אז החלפנו תמונות ומצאנו חן אחד בעיני השנייה.
ככה צ'וטטנו במשך איזה חודש ,כשבמהלך החודש הזה הוא לא אמר לי כלום לגבי מפגש וזה התאים לי ,אבל ברגע של פזיזות אני עשיתי טעות והצעתי לו להיפגש, למרות שלא הייתי מוכנה ולא עשיתי דבר כזה לפני כן .הוא הבהיר לי שהוא לא מעוניין בקשר רציני ושהמפגש או המפגשים יהיו להנאה הדדית בלבד.ואני אמרתי לו שאין לי בעיה עם זה ,שגם לי אין ציפיות לקשר רציני.
כמובן שהחלו לצוץ בי חששות ופחדים,כי אני לא מכירה אותו ואולי הוא בכלל לא בן 35 כמו שטען ,או אולי איזה סוטה או משהו כזה ,שלא לדבר על נשוי.
כל הפחדים האלה והחששות לא עזבו אותי לרגע .הוא אמר לי שהוא טס לנופש ליוון עם חברים למסיבת רווקים וכשיחזור ניפגש .אני הסכמתי ולרגע לא חשבתי לבטל ,בעיקר כי לא רציתי לאבד אותו .ככה הייתה התחושה שלי לגבי העניין,שאם אני איסרב להיפגש איתו ,הוא ינתק איתי קשר.למרות שזה היה וירטואלי בלבד לא רציתי לאבד אותו .
הוא טס לח''ול ושמתי לב שבמהלך הימים האלה הוא לא מסמס לי ואז חשבתי לעצמי שזאת הזדמנות מצויינת לנסות לשכוח ממנו ,ואז יום אחד הוא שולח לי סמס שהוא מתגעגע אליי וחשב שגם אני .למרות שאמרתי לעצמי שאני לא איצור איתו קשר מחדש ,נגררתי לזה שוב וסימסתי לו חזרה.הוא התנצל שלא סימס לי ,כי לטענתו בילה את כל היום בים בגלישת גלים והסמארטפון לא היה לידו.כמובן שחשבתי שזה בולשיט ,אבל הייתי מסונוורת ממנו והתעלמתי מזה . הימים עברו והחששות שלי עדיין לא נעלמו ,אז החלטתי להיעלם לו ולא לענות לו לאסמסים ושיחשוב מה שהוא רוצה ,כי החלטתי שעם כל הכבוד למה שאני מרגישה כלפיו ,יותר חשובה ההרגשה הפנימית שלי והאינטואיציה שאמרו לי שזאת טעות להיפגש איתו .
הוא כמובן סימס לי בטירוף ,ואפילו רשם לי באחד האסמסים שהוא מצטער שהכיר מישהי כמוני ,והתעצבן שדפקתי לו ברז ולא עניתי לו ,וחשבתי שכאן זה יסתיים ,אבל שוב נגררתי לדבר איתו .
נכנסתי לצ'אט ,חיפשתי אותו שם והתנצלתי על מה שעשיתי .הוא שיחק אותה פגוע וכתב שעדיף שנמשיך הלאה כל אחד בדרכו .אני לא יכולתי לקבל את זה ,כי כנראה שבאמת התאהבתי בו או משהו ,עד כמה שאפשר להתאהב במישהו באופן וירטואלי .
הוא גם טען שהוא כבר לא מרגיש כלפיי מה שהרגיש לפני כן ושכואב לו שנעלמתי לו כאילו בלעה אותי האדמה .הוא בסופו של דבר קיבל את ההתנצלות שלי, ולאחר שהסברתי לו את החששות שלי לגבי המפגש והוא הרגיע אותי ,החלטתי לתת לזה צ'אנס למרות כל מה שהיה ,ולהיפגש איתו .
הפעם זה באמת קרה ונפגשנו .אני לא איכנס פה לפרטים ,רק אגיד שזה קרה אצלו במכונית כי פחדתי ללכת אליו הביתה ,ולא היה מגע מלא .
הכל היה נהדר,אני נהניתי בטירוף והיה נראה לי שגם הוא .למחרת הוא סימס לי לבוא לצ'אט והוא כתב לי שם שהוא מאוד נהנה וגם אני כתבתי לו שהיה כיף ומאוד נהניתי.וגם כתב שבא לו שניפגש פעם הבאה.
עברו עוד יומיים שבמהלכם התחלתי לשים לב למשהו מוזר.הוא התחיל להפחית בכמות האסמסים וכבר לא סימס לי כמו פעם לבוא לצ'אט .סימסתי לו אם הכל בסדר כי יש לי הרגשה שהוא כועס עליי
ואז סימס לי חזרה שהוא מצטער שאני מרגישה ככה ופשוט יש לו עומס מטורף בעבודה וארוע כל ערב .

השאלה שלי היא האם נראה לכם שזה חירטוט והוא לא מעוניין כבר ומנסה לנפנף אותי עם תירוצים ?
מה לעשות ? להמשיך לסמס לו או פשוט להמשיך הלאה ולהבין שמה שהוא רצה היה רק חד פעמי ?
והכי חשוב מה לעשות כדי להוציא אותו מהראש ? כי אני חושבת עליו כל הזמן ומתחרטת על ההתנהלות שלי ועל איך שזה הסתיים ,אם זה בכלל הסתיים .

מה שהכי מפריע לי זו העוצמה המטורפת שבה נקשרתי אליו, ואני פשוט לא יודעת למה אני לא מסוגלת להוציא אותו מהראש.ממש קשה לי ,זה כאילו התמכרתי אליו ואני באובססיה ,למרות שבתוך תוכי אני יודעת שהקשר הזה לא היה מוביל לשום מקום .כי אולי הוא נשוי וגם טען שהוא לא מחפש קשר רציני.

סורי על החפירות ,הייתי חייבת לשתף ולהוריד את זה מהלב .

galyamim

New member
היי, מפרגן לך על ההרפתקה הקטנה,

לי אישית נשמע שהוא קיבל את הריגוש לו הוא ציפה ולכן קצת ירד לו מאז, מה שאומר שאם לא תדברו לעולם אז לא תהיה לו שום בעיה עם זה, ועם כל הכבוד- זה לא בגלל שהוא גבר. בהנחה שההשערה שלי נכונה, לדעתי זו סיבה מספיק טובה לא לרצות לשמוע ממנו יותר, כלומר- שהוא ייצא מהראש. מציע לך למחוק ת'מספר ולהגיד לעצמך שנסחפת לאיזושהי אפיסודה, שזה טבעי ביותר, ואולי תבוא אחת אחרת עם מישהו אחר, אולי היא גם תהיה יותר איתנה, אבל בכל אופן- זו הנוכחית תמה ואינה עוד.

mee28

New member
תודה לך על העצה

מה שאני עדיין לא מבינה זה האם ייתכן שאת הריגוש שלו הוא קיבל למרות שלא היה מגע מלא ,או שאין לזה חשיבות אם זה מגע מלא או לא.
למה הוא הציע שניפגש עוד פעם אם כבר לא רצה יותר,ולמה לא היו לו ביצים לומר לי את האמת,שהוא פשוט לא מעוניין כבר ?

galyamim

New member
הניחוש שלי הוא

שהוא בא על סיפוקו, ברמה הרגשית. יכול להיות שהוא חשב שהוא רצה יותר, ושינה את דעתו (למשל- את לא כמו שהוא דמיין אותך, אע"פ התמונה, במראה או באנרגיה), יכול להיות שפשוט היה לו משהו יותר טוב לעשות (למשל- מישהי אחרת). אני מהמר שהוא הציע שתיפגשו שוב או כי לא היה לו נעים לחתוך את זה כ"כ מיד (או שהוא לא רצה לפגוע בך ממש חזק, שזה בגדול נחמד מצידו..), או כי הוא בעצמו היה מבולבל. אני תמיד מייעץ לאנשים שטוענים שהם מבולבלים פשוט לשכוח מכל חוסר-הוודאות ופשוט להיצמד לעובדות, ולהמשיך משם. ואם הבנתי נכון אז העובדה היא שהוא לא מתקשר, ואני מניח שזה מבחירה. לא יודע מה איתך, אבל גם אם נדלקתי לאללה על מישהי, אם אני קולט ממנה שלא בא לה עלי אז אני אוטומטית מפסיק את ה"הידלקות", כי אני אחד שאוהב להיות אך ורק עם מי שאוהב להיות איתי, חד וחלק, בלי תחום אפור.
אני מבין אותך שנסחפת במישור הרגשי, אבל ע"מ לצאת מב"ברוך" הזה, בהנחה שאת באמת רוצה (ואני לא ציני, אני פשוט טוען שיש מצב שאת לא יודעת מה את באמת באמת רוצה..), אז את תצטרכי להשתמש בראש, בשכל, ולא ברגשות..

זה עזר קצת ?

mee28

New member
אתה באמת צודק

הבעיה היא שכנראה אני לא יודעת מה אני רוצה ,כי אני עדיין מוצאת את עצמי נכנסת לצ'אט הזה ,אולי במטרה למצוא אותו שם,אני לא יודעת .
למרות שהבטחתי לעצמי לא להיכנס לשם יותר, כי זה יעשה לי רע להיזכר בו או להיתקל בו שם.
מה שכן הייתי רוצה מבחינת סגירת הפרק הזה בשבילי ,זה לשלוח לו סמס אחרון ולהיות אני זאת עם הביצים , ולהגיד לו שאני לא מעוניינת כבר.השאלה אם זה רעיון טוב או לוותר על זה ?

galyamim

New member
אז וואלה קודם כל

את צריכה לגלות מהו הדבר אותו את רוצה להשיג. תתחילי ב"להרגיש יותר טוב לגבי על העסק הזה" ולאט לאט תפרטי יותר ותגדירי יותר במדויק מה זה אומר מבחינתך.
האמת- בעקבות ההודעה (הראשונה) שלך נכנסתי לצ'אט בפעם הראשונה בחיי, רק לראות על מה כל ה"באזז" הזה, ו-וואלה אני אישית לא התלהבתי. הרושם שלי הוא שמי שנמצא שם -ואני מדבר בהכללה כמובן- הוא טיפוס יותר ילדותי מאשר בוגר (ו-כן, זה תופס גם לגבייך, אם כי נכנסת מסיבותייך שלך..), ולכן- לא שווה ת'זמן, לא את שלי לפחות. אני מציין את כל זה כי אם תוסיפי את זה לתפישה שלך לגבי ה"מקום" הזה, אז אולי ככה יהיה לך יותר קל להוציא את זה מהראש.

לגבי שליחת סמס "אחרון" -אני הכי מבין אותך, ומזדהה.. לשלוח זו אכן אופציה, אך היא ממש לא האופציה היחידה, ישנן אופציות יותר יעילות ו/או אלגנטיות ודעתי. למשל: אם תחשבי על זה, אז תגיעי למסקנה שאת לא חייבת לשלוח שום סמס, את בסה"כ רוצה להיות "זו עם הביצים", ואפשר לעשות את זה גם מבלי לשלוח סמס. אין סיבה שלא תרשמי על דף, למשל, את כל מה שיש לך להגיד לו (ותכתבי הרבה, לא כמו בהודעה קצרה רגילה), תרשמי את זה בנוסח של מגוף ראשון לגוף שני כמו בכתיבת הודעה/מייל, ןתגידי לעצמך שזו תהיה הדרך שלך לפרוק את זה, וש"היקום כבר יעביר לו את המסר בדרך זו או אחרת" (או איזה משפט שתבחרי לנכון שיעשה ת'עבודה; בת'כלס- זה ממש לא בשבילו אלא בשבילך..).

רוב הסיכויים שאם תשלחי סמס אז זה ייצור תגובת שרשרת שאת לא תרצי לחוות (או שהוא לא יענה- וזה רק ישגע אותך עוד יותר, או שהוא יענה משהו שממש לא בא לך לשמוע, וכו'). אני לעולם לא אומר "לעולם", לכן אנ'לא אגיד לך שאתם שניכם לעולם לא תצאו מהסיפור הזה כמו רומיאו וג'ולייט, יש סיכוי להכל בחיים. אני פשוט אחד ריאלי, ולכן- לא הייתי בונה על זה, זה הכל.

mee28

New member
תודה לך על העצות הנהדרות האלה

צדקת לגבי הכל .בעיקר לגבי זה שאני טיפוס ילדותי ולא בוגר.גם הראייה שלי לגבי דברים שונים בחיים היא ילדותית ולא בוגרת .אולי זה קשור לחרדה החברתית ואולי זה האופי שלי,אני לא יודעת .
גם כשהייתי נכנסת לצ'אט אף פעם לא עשיתי את זה בלב שלם, כי הרגשתי שיש שם סוטים , ואני נמצאת איתם שם,אז מה זה אומר עליי ?
אני אעשה מה שייעצת לי ואכתוב על דף כל מה שיש לי להגיד לו .
מקווה שזה מה שיעזור לי בסופו של דבר להשתחרר ממנו .
ושוב פעם,אני מאוד מודה לך שייעצת לי ועזרת לי :)

galyamim

New member
בשמחה רבה ובכיף,

אני מקווה שתשיגי את מבוקשך..

רק הבהרה קטנה: שמות-תואר כמו "בוגר" או "ילדותי" הם לא יותר מה שהם- שמות-תואר. זה שאת "לא בוגרת" (לדעתי, ונראה שגם קצת לדעתך) זה בסה"כ מציין עובדה. אמרתי מקודם- תיצמדי לעובדות ותגיעי רחוק בחיים. אין כל פסול בלהיות "לא בוגרת". זו עובדה, השאלה היא- מה את הולכת לעשות עם העובדה הזו? את יכולה להשאיר את זה כמו שהוא, ואת יכולה להשתנות. אם להשתנות- את יכולה להגדיר בדיוק איך וכמה וכו', הבנת ת'נקודה- זה הכל בחירה שלך. אם יש לך ח"ח ולצורך העניין להיות בחדר וירטואלי עם "סוטים" (כפי שהגדרת אותם את) יעשה לך שמח בפנים כי ככה יש לך קצת יותר שליטה או ככה את מרגישה קצת יותר טוב עם עצמך, אז אני מניח שזהו החלק המלא של חצי הכוס הזו, ואפשר להפיק מזה תועלת (כל עוד נזהרים, כמובן, וגם לוקחים את הכל בעירבון מוגבל). אולי זה גם באמת מה שאת (היית) צריכה. רק תזגרי, שוב- זו רק אופציה אחת, והחיים גדושים באופציות אחרות, טובות יותר ופחות, זה הכל.

מכירה את "סטאר-וורז" ?

MAY THE FORCE BE WITH YOU

(לא סתם, אני פשוט מת על המשפט הזה
)

mee28

New member
שכחתי לציין עוד משהו קטן

חוץ מהפעמיים שדיברנו בטלפון הוא לא הסכים לדבר איתי יותר בטלפון ,רק באסמסים .מה שיותר גרם לי לחשוד שהוא נשוי .
כשניסיתי לשאול אותו לגבי זה ,הוא הכחיש בצורה נחרצת ,אפילו בהתגוננות יתר ואמר שמי שנשוי מזמין לבית מלון ולא אליו הביתה .
וכשהיה מדובר שניפגש והצעתי לו להיפגש קודם בבית קפה ,הוא סירב בטענה שזה לא שידוך .
האם כדי לשכוח ממנו באופן מוחלט לא עדיף שאני איגמל מהכניסה לצ'אטים האלה למרות שהרגשתי שם סוג של שליטה בחרדה ?

galyamim

New member
האמת,

אני אולי קצת משוחד, אבל- כן, עדיף לא להיכנס לשם בכלל, לדעתי. עדיף להשיג שליטה בח"ח ע"י שימוש בטכניקות אחרות. הצ'אט הוא רק אופציה אחת (אני קצת חוזר על עצמי..), ויש עוד רבות. למעשה, אם היית יכולה באמת לראות מי באמת נמצא שם (יענו- אילו סוגי אנשים) נראה לי שבכלל לא היית מעזה לחשוב פעמיים.. אבל שוב- אני מכליל..
עם כל הכבוד, אני תמיד אטען שהבנאדם תמיד יהיה ה"מטפל" הכי טוב של עצמו. כלומר- אם תשאלי את השאלות הנכונות (למשל "מה יעשה לי שמח עכשיו?" או "איזו עוד אופציה יכולה להקל לי על הח"ח?" וכו') אני יודע -ואני מדגיש, יודע, לא חושב- שתגיעי לתשובות הנכונות, זה ממש לא דבר חדש מה שאני רושם פה.

ולגבי נשוי-או-לא, אני משער שלעולם לא תוכלי לדעת בוודאות, אלא אם כן תשכרי חוקר פרטי או משהו, שכן גם אם הוא יגיד לך שהוא כן או לא, את ממש לא יכולה להסתמך על המילה שלו. אישית, לא הייתי דש בנושא הזה יותר מדי, הרי מה זה כבר בת'כלס משנה? בואי נכנה את זה ש"הוא עבד עלייך.. ע"מ לקבל ממך קצת אקשן", האם זה משנה שזה ש"עבד עלייך" היה נשוי או לא? לא יודע, לא נותן לזה יותר מדי חשיבות. אני הולך עם "מה נראה לי?" (-האינטואיציה, הדבר שיותר מומלץ לך להסתמך עליו מאשר על מה שהוא יגיד..), ולי נראה שהוא חירטט אותך, כפי שעשו רבים לפניו, ויעשו עוד אחריו, זה חלק מההווי הדפוק הזה שקיים במציאות ההזויה הזו.

mee28

New member
שוב תודה לך

אני מסכימה עם מה שכתבת ואני כבר לא איכנס לשם יותר ,למרות שזאת ממש גמילה קשה בשבילי,כי נכנסתי לשם במשך יותר מחודשיים יום יום רצוף ללא הפסקה ,אז נראה לי שהתמכרתי לא רק אליו ,אלא גם למקום הזה בכלל.
ואתה צודק ,זה באמת לא משנה אם הוא נשוי או לא .ועם כל הכבוד ,אם היה לי כסף מיותר ,הדבר האחרון שהייתי מבזבזת עליו כסף זה בלש פרטי שיבלוש אחרי בחור נבזה כמוהו .יש לי שימוש יותר טוב לכסף שלי :)
MAY THE FORCE BE WITH YOU -אחלה משפט (:)

Kakashi

New member
וואו

באמת חתיכת קפיצה למים ביחס למישהי עם חרדה חברתית במצב שאותו תארת.
אין לי יותר מדי מה להגיד, אבל מה שכן, על הצד הבטוח עם אנשים שלא מכירים מהאינטרנט, נראה לי שעדיף להפגש במקום הומה אדם לכל מקרה שלא יהיה, אולי גם לעשות שיחת וידאו בסקייפ או כל תוכנה אחרת לפני.

mee28

New member
אתה צודק לגבי פגישה במקום הומה

הבעיה היא שהוא לא רצה להיפגש במקום כזה, בגלל שלטענתו זה היה נקרא "שידוך " והטעות שלי הייתה שהסכמתי לזה.

new face

New member
היי,

אני לא מומחה ביחסים בין המינים, אבל נראה לי שעברו כולה יומיים ויכול להיות שהכול עוד ישתנה. יש אנשים שיכול לרדת להם אפילו לכמה שבועות, אחרי משהו מסעיר שקרה. היה לי מישהו כזה לפני זה. בגלל החרדות שלך את לוקחת הכול יותר קשה ממה שזה.
מצד שני יכול להיות שצודקים פה ובאמת ירד לו לגמרי. גם את זה את לא צריכה לקחת קשה. מנסיון. הם לא שווים את זה. שמתי לב שכשלא אכפת מהם ושמים עליהם ז#4 הם קופצים עליך.
אני יודעת שזה קשה אבל תביני שהאובססיה נובעת מרגישות היתר שלך, וזה לא לטובתך.

למעלה