שלום

satori79

New member
שלום

שלום, שבוע טוב.

ברצוני לדעת מה זה בדיוק NLP? אני שומע כל כך הרבה על NLP והורדתי ספר של ריצ'רד הנדלר (שאין לי זמן לקרוא),
ואני רוצה לדעת במה זה בדיוק עוזר למישהו שמרגיש "תקוע" בתחומים של זוגיות, יחסים בין אישיים, עבודה, שעות פנאי...
כיצד זה יכול לעזור למישהו שעבר דבר או שניים בחיים שלו ויש לו קושי להתחבר (ליצור חברים, אמון) לאנשים או להאמין ביכולות של עצמו..כמוני..

תודה.

ladybug4NLP

Active member
NLP הוא אוסף של שיטות לשינוי של דפוסי חשיבה,

דפוסי התנהגות ודפוסים רגשיים. משפר תקשורת אישית ובין אישית.
NLP בםני עצמו או בתוספת כלים אחרים נהדר להפטר מתקיעות, דחיינות, שחרור מזכרונות חוסמים,
ךחץ נפשי, פחדים, פוביות וטרואמה, שינוי אמונות מגבילות ועדכון ערכים, כו ניהול זמן אפקטיבי (וזו רק רשימה קטנה).
ב-NLP מטפלים בשורש ולא בסימפטומים.

שלא כמו פסיכולוגיה ואחרים, NLP היא שיטה קצרת מועד ואפקטיבית מאד (לא מבלים עם המאמן/מטפל שנים ) ומבקבלים כלים לעבודה עצמית.
עובדים על מטרות מוגדרות ובידי מטפל בעל נסיון הוא יכול לעשות פלאות.

אם כבר יש לך ספר שך בנדלר - מומלץ לקרא.

בהצלחה

ommerl

New member
ברוך הבא

קודם כל- מחזק מה ש ladybug אמרה.
שנית, אתה מוזמן לפשפש באזור המאמרים בפורום כדי להבין יותר טוב מה זה NLP.

דבר שלישי, לשאלתך: נראה לי שיותר יעניין אותך שיטת העבודה מאשר ההיסטוריה והסברים כלליים... ב- NLP אנחנו מאוד נסמכים על ההנחה שמילים לא משנות אנשים אלא חוויות.

ב- NLP משתמשים במילים, (אבל רק במלים) כדי לספק לך חוויות.

למשל, מנחה NLP יכל להנחות אותך בעזרת מילים להיכנס לחוויה של בטחון עצמי ואז לחבר אותה לסיטואציה של יחסים בין אישיים.
מרגע שנוצר הקישור הזה, הסיטואציה תעורר בך בטחון עצמי במקום מה שהיא עוררה בעבר.

זו כמובן רק דוגמה אחת, שיכולה להתרחש כשהתזמון מתאים במהלך טיפול.

NLP כחקר ה״איך״

פרספקטיבה נוספת לNLP, היא חקר ה״איך״. בנדלר ושותפו, בתחילת דרכם חקרו איך אנשים מחליטים ומבצעים דברים. למשל, איך צייר מחליט מה לצייר על הנייר.
מכאן אפשר גם לבדוק, איך אדם יודע להרגיש ״תקוע״? איך הוא יודע מתי להאמין ביכולת מסויימת ומתי לא?
ומכאן גם אפשר לשאול: איך זה יראה כשהתקיעות תשתחרר? מה יהיה במקום? לאיזה כיוון תהיה התזוזה?

בהצלחה

מה זה NLP

לפני הכל NLP הוא תפיסת עולם המבוססת על מודל של תקשורת:
אנחנו קולטים את המציאות בעזרת החושים ומתרגמים את האינפורמציה שנקלטת בעזרת החשיבה.
כל מה שאנחנו יודעים על המציאות הוא תוצאה של דפוסי החשיבה שלנו שיוצרים את החוויה הפנימית של כל אחד.
הדרך לשנות את החוויה הפנימית היא דרך טכניקות שפותחו שעובדות על המערכת שמתרגמת את המציאות ועל הדרך שבה החוויה נוצרת.

LiroNLP

New member
לא מזמן מצאתי במקרה את האתר הזה,

אני חושב שראיתי את הלינק פה בפורום אבל אני לא זוכר בדיוק.
אתה מוזמן לקרוא:
http://www.learn-nlp.co.il/what-is-nlp/

בנדלר מבריק ואני מאד אוהב את ההסבר שלו:
"NLP הוא צורת חשיבה שמשאירה אחריה שובל של טכניקות".
באחד הספרים שלו הוא מסביר שאנשים שלא התעמקו מספיק בתחום רואים אותו כאוסף של טכניקות.
המטרה האמיתית של התחום היא ללמד אנשים לחשוב בצורה שמייצרת תוצאות.

satori79

New member
תודה

הורדתי מספר ספרים שלו,
אין לי מושג איזה מהם הוא הכי מומלץ.
אחד מהם, ערוך אם טעויות הדפסה מעצבנות.
הם כולם בPDF וכולם מצאתי באימיול.

למעלה