שלום!

tahel

New member
שלום!

אני לא ממש יודעת אם כבר היה לכם את הדיון הזה עשרות פעמים או לא... בכל זאת. להקת הפרוג בעלת הכלים הכי מקוריים בשימוש. מה דעתכם?

יש כמה

למשל Gryphon שמשתמשים בבאסון ובכלי נשיפה אחר, שעדיין לא פגשתיו אצל להקות אחרות, Crumhorn. שימוש בכלים מגוונים מצוי בדרך כלל אצל להקות הפולק-פרוג, שפרט לגריפון ניתן לצרף אליהם גם את Strawbs שבכמה מאלבומיהם הראשונים שילבו סיטאר בכמה וכמה שירים (ככלי המשתתף בהרמוניה ולא ככלי סולו בלבדי כפי שהוא מצוי בשיריו של ג´ורג´ האריסון באלבומי הביטלס), באנג´ו, מנדולינות, צ´לו וכינורות. בהרכבי הפרוג הקלאסי, נדמה לי שהמגוונים ביותר הם Gentle Giant בזכות שילוב מיוחד של כלי מקלדת אלקטרוניים עם מיתרים (כינור, ויולה), נשיפה (חלילים, סקסופונים וחצוצרות) והקשה (קסילופונים לסוגיהם). דוגמא אחרת, מכיוון שונה לגמרי, היא להקת Enid שמשתמשים בכלים קונבנציונאליים לחלוטין, אבל נדמה לי שיותר מכל להקה אחרת הם מצליחים להוציא מהכלים האלה צלילים שנשמעים כמו תזמורת סימפונית מלאה, על כל מגוון כליה. אני מניח שיש עוד לא מעט דוגמאות, אבל בשלב זה נסתפק באלו. יקי

פינק פלויד

על פי המדריך העברי לרוק מתקדם, פינק פלויד ניסו להקליט אלבום רק עם כלי מטבח, הם הקליטו 3 שירים כאלה, אבל הפסיקו עם הפרויקט.

orbiti

New member
קאזו!

הכלי האהוב עלי! באלבום hot rats של זאפה יש סולו קאזו של כ4 דקות! אפילו כוורת השתמשו בו במערכון "מתמטיקה"

קאזו , וג´נטל ג´איינט ../images/Emo13.gif

יש גם אחלה קאזו ב"קורפורל קלג" של פינק פלויד ! ובקשר לג´נטל ג´איינט רציתי להעלות משהו - באלבום השני שלהם, בשיר EDGE OF TWILIGHT, הם משתמשים בתופי טימפני באמצע ו"מנגנים" איתם את המלודיה המרכזית של השיר, ובעצם אני חושב שזה סתם יותר מידי, זה לא כ-ז-ה מי יודע מה י-פ-ה...(לדעתי), זה מרגיש כמו לעשות דווקא, להיות ביזארים בכל מחיר. תהיתי מה דעתכם ? אתם לא חושבים שיש בזה משהו אפילו קצת ילדותי ? אה כן, שלום לכולם, נעים מאוד

אני לא חושב שג´נטל ג´ייאנט עסקו

בשאלה האם המוסיקה שלהם ילדותית או לא. אם כבר, אז אולי הם התעסקו בשאלה האם המוסיקה שלהם ילדותית מספיק (במקרה של Inmates Lullaby, זו נראית שאלה לגיטימית). כל אחד יכול ומוזמן לפרש את זה כרצונו, אך בעיני מה שהם עשו כבר מהאלבום הראשון נחשב אקספרימנטלי באופן מוצהר. ידוע שהלהקה הזו היתה אמורה לעשות משהו חדש, שונה ושלא נשמע כמותו. את זה הם מימשו באלבום הראשון, ובשני הם כבר התחילו מנקודה גבוהה הרבה יותר. בשני הם כבר התגבשו לחלוטין בחדשנות שלהם, והלכו הרבה יותר רחוק. אני לא חושב שיש על מה להתווכח בנושא מידת החדשנות של האלבום השני, ושכל מה שאפשר לא להסכים עליו מסתכם בטעם מוסיקלי ותו לא. מבחינת חדשנות, דבר כזה לא נעשה באלבום רוק, באלבום של מוסיקה פופולרית. בנוסף, גם תחשוב על כך שמדובר בשיר מדהים ממילא. הלחן שלו פסיכי, העיבוד בבתים מטורף, והיציאה הזו - עם הרולים של הסנר בפייד-אין, והמטורף הזה מינאר על הטימפני, ובטח שמת לב שהחזרה לבית בכלל מתחילה באיזה סאונד צעקני שבא משום מקום : סולו תופים של ג´ון וות´רס, מנוגן במהירות גבוהה מאוד שמאטה עד למהירות האמיתית של התקליט. יש כאן עבודה אולפנית מבריקה, סלח לי מאוד, ואם לא הטימפני חדשני מספיק בשבילך ואם כל השאר גם לא מספיק בשבילך, אז הדברים שאתה מצפה להם ממוסיקה הם כבר נשגבים מבינתי.

לא הבנת אותי נכון

הדבר האחרון שהתכוונתי לומר זה שהם לא מספיק חדשניים. ההפך, מה שאמרתי זה שלדעתי מרוב חדשנות הם הגזימו. ובגלל ההגזמה- לי יש תחושה של קצת "התלהבות ילדותית" בחלק מהשירים שלהם. אבל מה שנכון זה שבאמת הכל שאלה של טעם.

בעניין הטעם אני מסכים, ואף

יותר מכך. אני לא מאמין שיש משהו שהוא "חדשני מדי". אני כן מאמין, לעומת זאת, שלכל אדם יש גבול ספיגה. ואין ספק שבעולם יש המון מוסיקה שמאוד לא פשוט להבין, לעכל ולתפוס את כולה, ולעתים קרובות הסיבה היא מידת החדשנות וגודל הקפיצה של המוסיקה ביחס לכל מה שאדם הכיר עד לאותו רגע שבו שמע אותה בפעם הראשונה. להבין את העולם זה כנראה אחד מהדברים שכולנו רוצים, אך זה ממש לא פשוט, ולעתים קרובות אנחנו יכולים לעמוד מול משהו שהוא גדול מדי בשבילנו - אין לנו מספיק מקום או שלא היינו מוכנים דיינו כדי להכילו. בשביל זה ובמקרים כאלה אפשר להתקדם לאט לאט, בלי לקפוץ בדרך, בצורה הדרגתית ורכה שלא תזיק למוח. הרי מהמוסיקה הכי פשוטה שאפשר למצוא היום ועד למוסיקה של ג´נטל ג´ייאנט והלאה יש אינסוף... יש מספיק מוסיקה בעולם כדי שתבנה לעצמך מסלול הדרגתי ונוח, ואיתו אתה יכול להגיע לא פחות רחוק מכל אחד אחר. אף אחד לא התנה את המרחק של היעד שלך במהירות ההתקדמות. לכן אני לא חושב שמה שהם עשו זה יותר מדי. אני כן חושב שזה לא ברור מאליו שכל אדם יבין את זה בשמיעה ראשונה.

cut2

New member
מסכים, אבל לא לגמרי

אם הייתי מקליט גיטרה בדיסטורשן עצום ולאחר מכן משמיע כבשה פועה ויללת זאב, ומסיים את השיר באופן דומה, לאחר כמה זמן, סתם כדי להיות אוונגרדיסט - וזה מקרה שהוא אפשרי - זה לא היה "סתם" חדשני (אם בכלל אפשר לקרוא לזה חדשני)? אני חושב שזה מה שהבנאדם ניסה לומר... ובנוגע לEdge of Twilght, אני חושב שהקטע הזה פשוט במקום. רואים בברור שיש כאן השקעה רצינית ולא סתם רצון להיות "חדשנים מדי". אני לא חושב שGG רצו להיות חדשנים בכח: איך שאני רואה את זה, הם רצו לעשות מוזיקה מורכבת ורב שכבתית, עם צליל שהוא לעיתים אלים נורא ולפעמים רך וחם, אבל הם לא חיפשו לפרוץ יותר מידי גבולות בכוח. וכשהם כן עשו זאת - זה בד"כ היה מתחת לפני השטח, בניואנסינים של הלחנה, ולא בהפקה, מבנים ועיבוד. NP: Van Der Graaf Generator - Still Life - Childlike Faith in Childhood´s End

לא מסכים, לגמרי

אני מזמן הפסקתי להאמין שיש "סתם" אוונגארד. או ליתר דיוק, הפסקתי להשתמש במושג הזה. כשאני בוחן כיום אמנות, אני בדרך כלל מסתכל על זה באחת משתי דרכים : 1. אני בודק האם יש איזשהו נסיון להעביר מסר ביצירה, ואם כן, אני בודק עד כמה הוא הצליח לעבור, כמה מקוריים היו האמצעים שבאמצעותם בחר האמן להעביר את המסר, ואיזו רמת מודעות כללית מפגין האמן כלפי האמנות שהוא עוסק בה. 2. אני בודק האם יש ביצירה תוכן או יופי, משהו חדש, מעניין, מרגש, שמזיז בי משהו, וזה לא קריטי במקרה הזה אם אפשר להסביר ולנתח את זה או אם לא. אז אני אקשיב לגיטרה שלך עם הכבשה והזאב, ואבחן אותם לפי הקריטריונים הנ"ל, והתשובה תהיה בהתאם להרגשתי, ובכל אופן היא לא תהיה "זה סתם אוונגארד" גם אם אתה מצהיר זאת מראש.

סליחה

כיצד קשורים מתכנתי תפוז לרשלנות שלך? טעית, אז מגיע להם עונש מוות? בדיחה או לא בדיחה, אני מבקש שתרגע עם הדיבורים על מוות למתכנתי תפוז שעמלו במשך חודשים רבים, והשקיעו את מיטב זמנם כדי שאתה תוכל להתפרץ לכאן ולכתוב הודעה לא קשורה לעץ, ריקה מתוכן, מתריסה ומנוגדת לחוק. יום טוב שיהיה לך, ונהג בזהירות!

CaerBannog

New member
התכוונתי להודעה כפולה

שעם בתפוז היה תכנות נורמלי אז היא לא הייתה יוצאת ככה... לא שאני מפקפק במתכנתים.. זאת ללא ספק מערכת הפורים היפה ביותר שראיתי והיא הסיבה היחדה בערך שאני עוד המון אחרים יושבים דווקא פה ומוות למתכנתי תפוז זה סלנג של פורום רוק ומטאל.. ותו לא...

למעלה