שלום

King charles1

New member
שלום

שמי ע', בן 27 ואני סובל מהפרעת קשב חמורה. אני אימפולסיבי, מאבד ריכוז במהרה, לא מסוגל להתרכז במשהו ליותר מדקה וחצי,מתקשה להתמיד, מתקשה להירגע, עייף וחסר מוטיבציה, ומתקשה מאד מאד לשנות הרגלים.

ניסיתי ריטלין, ריטלין ל.א, קונצרטה, ציפרלקס, טיפול פסיכולוגי, טיפול אלטרנטיבי במרכז אורה גולן (ממליץ לא לחשוב על זה אפילו) והאמת היא שהייתי מנסה עוד דברים, אם הייתי חושב שיש סיכוי שהם יעבדו. בנוסף להפרעת קשב, אני נוטה לחרדות, לבטחון עצמי נמוך ולאי יציבות רגשית.

הבעיה היא, שעכשיו התחלתי לראשונה בחיי עבודה רצינית- מתמחה במשרד עורכי דין. אני ממש מפחד לפשל בזה, ולפגוע בתחושת הערך העצמי שלי עוד יותר. אם גם בזה אני לא אהיה טוב, אז למה אני שווה בכלל?

מחפש כל עזרה או הצעה שתינתן

ע'

כשאתה אומר שניסית כל כך הרבה תרופות

זה אומר שהחלפת טיפול כל- יומיים/שבועיים/ חודשיים.....?
האם ניסית לקבל טיפול התנהגותי כלשהו במקביל לשימש בתרופה? או שאולי חשבת שהתרופה תפתור את כל הבעיות מיד?
האם ניסית טיפול קוגניטיבי התנהגותי אצל פסיכיאטר יחד עם תרופה להפרעת קשב?
האם יש לך גם בעיות בריאותיות אחרות שעלולות להשפיע על ההתנהגות שלך?
כשאתה מטופל- כמה זמן לוקח לך להחליט שזה לא עובד ולעבור לדבר הבא?
ושאלה אחרונה- עד כמה אתה נלחם בטיפול כדי להוכיח לאחרים ולעצמך שאתה "לא שווה כלום"- אתה בטח מבין שאם אתה משוכנע שאתה "מתקשה מאוד מאוד לשנות הרגלים"- אז באמת קשה לך לשנות הרגלים- או שאולי אתה לא רוצה מספיק...
כדי לשנות הרגלים וללמוד להכריח את עצמך להשתנות כדאי שיהיה לך מאמן אישי שמתמחה בהפרעות קשב וריכוז בנוסף למטפל הקוגניטיבי התנהגותי.

zivadina

New member
הצעה

לדעתי, כדאי לך למצוא פסיכיאטר מומחה להפרעת קשב שאתה סומך עליו ולעבור אצלו אבחון וטיפול.
נראה לי שבקושי שלך להתרכז מעורבים הרבה גורמים, וכדאי שיהיה מומחה שידע להצביע את המקור לכל גורם
ולהציע לך טיפול שעוזר.

במידה שאתה חרדתי, טיפול רק בריטלין לא יעזור ועלול להעצים את החרדה.

כדאי לטפל בחרדות, בקשב ובהתארגנות, ודרוש טיפול רב מערכתי במספר אמצעים.
ההצעה ללכת לפסיכיאטר נובעת מכך שיש לו השכלה נרחבת בבריאות גופנית ונפשית,
והוא יוכל להמליץ לך על טיפולים אפקטיביים לאו דווקא אצלו.
לעומת זאת, אם תלך למטפל אחר, יש סכנה שהוא ימליץ לך על עצמו ולא יראה את שאר הגורמים שמפריעים לך.

King charles1

New member
הלכתי לפסיכיאטר שמתמחה בקשב וריכוז

במרפאה בתל השומר שקוראים לה "מרפאת פוקוס". הפסיכיאטר פשוט מנסה תרופות, כאשר הבדיקה שלו לא נראית מעמיקה במיוחד.

פסיכיאטרים אחרים, גובים בערך 800 שקלים לפגישה, ומי יודע כמה פגישות אצטרך. יש לציין שניסיתי גפ טיפול התנהגותי (בהמלצת הפסיכיאטר) בצירוף התרופות.

wilmash

New member
אמא

אני אמא לבחור בן 22 מאובחן מגיל 7. הייתי מאד שמחה לקבל המלצות באיזור המרכז לפסיכיאטר המתמחה במכלול הבעיות של הפרעת קשב וגם שיהיה בן אדם אמפטי.

cbt

בגלל שהפרעת הקשב שלך מלווה בחרדות, פסיכולוג שמטפל בשיטת cbt יכול להועיל לך, זוהי שיטה שמתמקדת במחשבות המעכבות והחרדיות שגורמות לירידה בתחושת הערך העצמי
בהצלחה

King charles1

New member
כמו שכתבתי למעלה

ניסיתי בעבר את הטיפול הזה, והמטפלת אמרה לי שאני צריך פסיכו דינאמי, כי הבעיות שלי עמוקות ומורכבות...

מה אתה מוכן/רוצה לעשות כדי להצליח ?

קראתי את מה שכתבת ומה ש"קופץ" לי לעיניים זה מה לא עבד, מה לא הצליח, במה אתה לא טוב..., והאמת שזה ממש נשמע לא טוב. אז ההצעה שלי היא שתתמקד רגע בלענות לעצמך על כמה שאלות לפני שאתה ממשיך לטפח ולהזין את חוסר ההצלחה שלך:
1) מה אני מוכן לעשות כדי להצליח ?
2) מה הייתי משנה אצלי ככה שיתאפשר לי להצליח ?
3) על איזה התנהגויות אני מוכן לוותר כדי לעשות וליצור התנהגות חדשה ?
4) האם אני באמת מוכן לשנות את החיים שלי רק כדי להיות במקום לא מוכר (ואולי טוב יותר) ?
5) על מה בהתנהגות שלי אני לוקח אחריות כבר ממחר בבוקר, כדי לשנות את הגישה שלי לחיים ?
... אני מקווה שהבנת את הרעיון בגדול, הכל עוסק במה אתה אתה עושה ולא מה הם לא עשו.
אל תחשוש לקחת עזרה מקצועית (ויש סוגים רבים כמו שראית..), אבל הכי חשוב שתוודא שזה באמת איש מקצוע שמבין מהי הפרעת קשב.

למעלה