שלום

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
שלום

שלום לכולם!
לא זוכר אם הצגתי את עצמי, קוראים לי דני, אני קורא פה לא מעט, כי מנובמבר גם אני אובחנתי כסוכרתי (סוג 2).
למען האמת, לפני שנתיים בבדיקת דם, רופאת המשפחה הזהירה אותי שאני בסיכון, אבל לא ממש הבנתי, לא ממש לקחתי ברצינות.

המדדים שלי בנובמבר היו קטסטרופלים, A1C של 13.4 וגלוקוז בדם 306, יחד עם טריגליצרידים 324, וכולסטרול שלא ניתן לחישוב.
מאז, בעזרת דיאטה, 2 גלוקומין ו1 תוריד ביום ירדתי לA1C של 7.7 (בדיקה מסוף ינואר), גלוקוז בדם 126, והטריגליצרידים והכולסטרולים בתוך הנורמה.

במהלך ינואר, בבדיקות ידניות, זזתי בין 110 בבוקר לפני האוכל ל120 אחרי ארוחות, ואפילו כמה פעמים מתחת ל100.

עכשיו, נתנה לי אנדוקרינולוגית גם כדור של ג'נוביה לקחת פעם ביום (מה שמזכיר לי לקחת אותו עכשיו)

הקריאה פה, והניוזלטר של איריס פלג מאוד עזרו לי להבין מה בדיוק קורה. זה משהו שלא ממש יודעים ומבינים עד שלא נכנסים לעניין. אנשים לא מבינים את הקטע של הפחמימות וצורכים רעלים שכתוב עליהם "ללא סוכר" (רעלים - עבורנו). אז אני רוצה גם לומר תודה על העזרה.

אני מניח שגם אכתוב פה לפעמים.

tulkin

New member
ברוך הבא :)

אצלי גילו את הסכרת קצת אחריך, ומצבי קצת שונה, אבל בכל זאת עושה רושם שיש הרבה קווי דמיון. בכל מקרה, עשית שיפור משמעותי בחודשיים הראשונים, ונראה שאתה בדרך הנכונה. יהיה נחמד לשמוע אותך עוד בפורום, לשתף מנסיונך ולהשתתף ולשאול.

DDN

New member
האמת שההודעות שלך היו הרבה השראה בשבילי

ברוך הנמצא

תומרונתם

New member
מנהל
שלום שלום

נהדר לשמוע שלקחת את עצמך בידיים והמדדים חזרו לטווח הנכון...

נשמח גם אם תשתתף בעצמך, מה עשית כדי לגרום לשינוי? הרגלי אכילה? פעילות?

DDN

New member
מה עשיתי?

נאלצתי לוותר על חברי הטוב משכבר הימים - השוקולד.
אני מודה שהייתי חזיר, הייתי יכול לאכול חצי חפיסת שוקולד ביום.
הורדתי כמויות
ומשתדל להתרחק מאוכל תעשייתי.
אם פעם, כשהייתי מאחר לעבודה הייתי קונה לעצמי בורקס פיצה או קורסון שוקולד בYELLOW בדרך, היום אני אביא איתי פריגורט, חטיף של SLIM DELIS (שוקולד מריר 72%, דגנים. 97 קלוריות, 12 גרם פחמימות ל100 גרם), או ברנפלקס (או כריך מהבית)

מנהל נכון יותר את דברי המתיקה שאני מכניס לגוף - חלבה ללא סוכר (שבגלל שהיא עדיין עשירה בפחמימות, אז ממש קוביה קטנה), או כריך מלחם מלא עם חמאת בוטנים (ללא סוכר) ואבקת קינמון.

בודק את ערך הפחמימות ל100 גרם בחטיפים שאני אוכל, מחפש את הנמוכים ביותר.
מתישהו, כשארגיש מאוזן, אבדוק איך אפשר להחזיר את השוקולד בכמויות קטנות (שוקולד 86% קקאו, לפי מה שקראתי בניוזלטר של איריס פלג)

לגבי פעילות - משתדל, אבל לא תמיד יוצא לי. ניסיתי להירשם לקבוצת התעמלות סוכרת של קופ"ח, אבל הרוב היו שם מבוגרים וזה לא הסתדר לי להגיע מהעבודה. משתדל ליישם, ומשתדל לעלות ברגל במקום במעלית את כל העליות שלי.

עדגיל

Well-known member
רציתי לשאול: יש סיכוי לראות ירידה

במדדים מבלי לקחת גלוקומין אלא רק באמצעות משמעת של דיאטה ותוספי תזונה כגון חילבה כרום וג'ימננה? תודה

תומרונתם

New member
מנהל
בוודאי

אפילו בלי תוספי תזונה.
זה בהחלט הדרך המומלצת להתחיל, אבל לא תמיד זה מספיק.

tulkin

New member
מנסיוני האישי

אפשר לראות שיפור במדדים בלי אף תרופה, ואף תוסף מזון. פשוט לאכול טוב (כלומר תזונה מתאימה שמתאימה ומגיבה למצב שלך, ופעילות גופנית). ולא רק שזה אפשרי, אלא שהשיפור מגיע מהר מאד והוא משמעותי מאד.
כמובן שהאפשרות הזו תלויה גם במצב האובייקטיבי שלך, ולא כל אחד יכול לקוות להיות מאוזן לחלוטין רק באמצעות תזונה. צריך להציב יעדים ריאליים (אך מאתגרים).
הקאצ' זה שזה שינוי מהותי שצריך להתמיד בו לאורך זמן - וזה לא פשוט. בדיוק היום אני סוגר חודשיים בלי אף פרוסת לחם. שלשום שברתי לראשונה את "צום השוקולד" - אכלתי שתי קוביות שוקולד 100% (אבל זה היה במהלך רכיבת אופניים של 30ק"מ מרחובות למודיעין). אבל ההימנעות לא כל כך קשה כמו המחשבה והידיעה שזה לא משהו זמני. זה לא שאם אמנע מלחם עוד חצי שנה אגיע אל המנוחה והנחלה ואוכל להנות ממנת פלאפל בפלאפליה השכונתית שאני מאד אוהב. המלחמה הזו והשינוי הזה הם לתמיד (אולי ימצאו תרופה לפני)

tulkin

New member
מה שעשית הוא נהדר!!!

ומה שיפה זה שעושה רושם שאתה עדיין יכול לעשות עוד ולהשיג אפילו שיפור נוסף.

עדגיל

Well-known member
תודה למשיבים. אני פשוט מזועזעת מהמצב שנקלעתי

אליו. כבר כמה חודשים טובים ה-A1C שלי נע בין 6.4 (לפני שנה) ל-6.8 (בחודשים האחרונים) הגלוקוז נע בין 101 ל-99.7 (עכשיו). אף רופא לא אמר לי כלום. הרופא שלי אמר לי לפני כמה חודשים שאני אוכל פחות פירות ולא הסביר לי למה, ולא דיבר איתי בקשיחות או איים עלי שאם אמשיך בדרך הזו מצבי יהיה לא טוב בלשון המעטה. כלום לא אמר. רופא אחר שראה את ה-A1C לפני חודשיים של 6.8 אמר לי יש לך קצת עליה בסוכר בדם אבל זה לא נורא. מאיפה אני מבינה מהחיים שלי מה הדברים האלה אומרים, ומאיפה אני מבינה שעלי לעשות שינויים אם הרופאים כאלה חפיפניקיים. בשבע שעבר הנחית עלי הרופא את המהלומה שאני צריכה ליטול גלוקומין, ותיכף ומיד רצתי לחנות טבע וקניתי את המוצרים שציינתי. קיבלתי היום מדיאטנית תוכנית לארוחה יומית וזהו. אני רוצה להיצמד לתוכנית הזו, ולא איכפת לי לאכול את מה שהיא רשמה לי עד יום מותי, העיקר לא לראות את התוצאות האלה.

mrkorr

New member
לא צריך להיכנס לפניקה ולהיתפס לבהלה

המספרים כפי שכתבת אותם לא נראים כל כך רעים, אלא בדיוק כמו שהרופא תיאר: יש עלייה, זה לא נורא וטוב שזה נבדק, והוצף לפני שהמצב החמיר.
6.4 ב-A1C הם לא מספרים של אדם בריא אבל גם לא מספרים שמנבאים עתיד שחור.
טוב מאד שאת לא מזניחה ושאת מוכנה לערוך שינויים בתזונה כפי שתיארת אבל מהסיפור שלך ניראה שקצת הלכת רחוק מידי בתגובה שלך.
הרופאים לא נראים כאן חפיפניקים ולא ניראה שהונחתה כאן "מהלומה" כפי שכתבת.
תזונה יומית מאוזנת ופעילות ספורטיבית קבועה ייסיעו לך לשמור על איזון בערכי הסוכר והורדת לחץ נפשי...

שמתשיכי להיות בריאה

IrisPeleg

New member
עליה

אפשר לראות עליה ב-A1C אך עדין יש לך הרבה שליטה בזה.

חבל שרופאים אומרים דברים סתמיים בלי להסביר.

יופי שיש לך מטרות. עוזר מאד.

בהצלחה

IrisPeleg

New member
שמחה לשמוע

הרבה בהצלחה.

דרך לא קלה ולא פשוטה אבל אפשרית אם מפעילים חשיבה. עושה רושם שאתה עושה את זה יפה מאד.

כל הכבוד להשגים.

עדגיל

Well-known member
תודה תודה. אבדוק את עצמי בעוד שלושה חודשים

בינתיים לא אקח את הגלוקומין ואצמד לחילבה+כרום, לג'ימננה, לתפריט היומי שנתנה לי הדיאטנית ואלוהים גדול.

tulkin

New member
אני ממליץ לך בחום להשיג גלוקומטר

ולבדוק את עצמך באופן יומיומי לתקופת מה.
להחליט לנהוג בניגוד להמלצת הרופא דורש מעקב ובדיקה עצמית יותר מדוייקים מאשר "אני אעשה רק חלק מההמלצות ונראה מה יהיה בעוד חודשיים". רמת הסוכר מגיבה מאד מהר לשינויים. אם האסטרטגיה של הסתמכות על שינויי תזונה בלבד תעבוד - תדעי זאת תוך ימים בודדים אם תנטרי את רמת הסוכר. ויותר חשוב - אם זה לא יעבוד תדעי זאת במהירות ותוכלי להתחיל לקחת תרופות או לקבל ייעוץ נוסף, בלי שתצטרכי לחיות עד הביקורת הבאה עם סוכר גבוה בדם שעלול לגרום לנזקים מצטברים.

tulkin

New member
ובנוסף -

זה יאפשר לעשות כוונון מדוייק ועדין יותר של הדיאטה ושל הפעילות הגופנית. הנסיון שלי מראה שהמלצות גנריות של תזונאי שפגש אותך לחצי שעה הן אולי סבירות בגדול, אבל כל אדם מגיב קצת אחרת לדברים ולכן חלק מההמלצות עשויות להיות לא מתאימות, או כאלה ששינוי קטן בהן יביא לשיפור גדול באפקט שיש לתזונה. שלא לדבר על כל מיני קונספירטורים דלי פחמימות שטוענים שכל הגישה הדיאטטית הסטנדרטית בסוכרת שגויה מיסודה. כשאת מנטרת לעצמך את רמת הסוכר באופן קבוע, את יכולה להתנסות ברעיונות וגישות שונות ולראות את האפקט של שינויי אורח החיים בעצמך ומהר יחסית, וכך להפיק את המקסימום מהכיוון שאת לוקחת לעצמך.
אגב, לפי מה שהבנתי גלוקומין זו תרופה שעשויה לעזור והיא לא תרופה "כרונית" - כלומר הגוף לא הופך להיות תלוי בה, ואם המצב משתפר אפשר להפסיק לקחת. אני אומר זאת כאחד שעדיין מסרב לקחת אותה למרות שהיא כנראה תעזור גם לי. אבל כאמור, אני בודק את עצמי 4-6 פעמים ביום ולומד ומשנה את מרכיבי התזונה והפעילות הגופנית (ממש חובה ומתבקש לעשות פעילות גופנית במצבך) בהתאם לתנודות רמת הסוכר בדם.

תומרונתם

New member
מנהל
יש לי שאלה...

למה את חושבת שתוספי תזונה טובים יותר מתרופה שניתנה לך ע"י רופא?
אני לא אומרת לכאן או לכאן, רק רוצה לשאול ברמה העקרונית.

למעלה