שלום

doritmg

New member
שלום

מה עושים במקרה שמישהי רואה תמונה של עוגה באינטרנט
ומבקשת בדיוק כזו אני רוצה מה עושים?
האם מקובל להעתיק?

net the jet

New member
אישית, מעולם לא העתקתי, או במקרים הבודדים

( אולי שניים) שבקשו ״כזה כמו שראו״ אמרתי ש: יכולים לפנות ליוצרת המקורית... זה בטח גם לא יצא בדיוק אותו דבר...( גם על עוגות של עצמי לא מוכנה לחזור בדיוק אותו דבר) וזה חשוב להגיד... כי אנשים עלולים להתאכזב.
שנית. אם בכל זאת מתעקשים, להגיד שלוקחים את העוגה המדוברת כהשראה, והכיוון יהיה דומה ,אבל לא בדיוק אותו דבר.

לגבי מה מקובל או לא.... לא חסר העתקות.... כבר פגשתי עוגה שעיצבתי מועתקת בדף פייסבוק של משהיא, שקיבלה מחמאות רבות על העיצוב..- סוג של חוצפה!!! ( מילא אם באיזה שהיא נקודה היתה עוצרת ואומרת שזה לא עיצוב שלה)
אם שהיא מעתיקה ושומרת את הענין לעצמה, לא מעלה תמונות, א מפרסמת, אז זה נשאר בינה לבין הלקוח..
אבל אם מעציקים, מעלים לאתר כעיצוב בלעדי, לא נותנים קרדיט, זה בגדול אפילו לא הכי חוקי.

אותי הנושא מרגיז ומרתיח, אולי בגלל שאני מתחום העיצוב, ואולי כי העיצוב ותכנון העוגה זה החלק היותר משמעותי בעיני, וכמעצבת היה לי מאד חשוב מקוריות ו׳קו׳ מאד אישי.

anatibaida

New member
מבחינה חוקית אין בעיה-כדברי תשובה של עו"ד

יש בעיה אם את משתמשת בתמונה של המקור ומעלה את התמונה שלה לאתר כשלך.

צוהלת

New member
אני מחזיקה בדעה שונה.. לכבוד הוא לי!

אני מאמינה שברגע שהעלת תמונה לאינטרנט היא כבר לא שלך..
אם מישהי ראתה עוגה שעשיתי והיא כל כך אוהבת אותה שרוצה לעשות אותה,
זאת מחמאה גדולה בשבילי!

net the jet

New member
זה לא חוקי! אני לא יודעת עד כמה ניתן לעשות

משהו נגד זה ואם משהו באמת יטרח, אבל בגדול, אפילו מתכונים שמעלים לאינטרנט, והם מועתקים ללא שינוי מהמקור, צריך לכתוב מהכין המקור.
אם יש שינוי קטן, אז זה כבר בסדר...
בכל מקרה, מחמאה או לא, אני לעולם לא אבין, למה משהיא שלא יכולה לחשוב בעצמה על יצירה, ובחרה בעיסוק שהוא יצרתי, תעסוק בו ( ואני לא מדברת על המקרה שלקוח מבקש משהו שראה.... כי לא חסר יוצרות חסרות דמיון ללא קו שפשוט מעתיקות)

צוהלת

New member
חוקי או לא..

אני באמת יכולה להבין אותך ועדיין, אני יודעת (ככה מתייחסת לזה) שברגע שהעלתי משהו לאינטרנט, זה כבר לא רק שלי. כמובן שאכעס מאד אם מישהי תפרסם את התמונה שלי ותגיד שהיא עשתה,
אבל אם עשתה כמו שלי, שיהיה לה לבריאות. הרי זה לעולם לא יראה בדיוק בדיוק אותו דבר.

לגבי מה שאמרת על יצירתיות, אין ספק שזה תחום עם המון יצירתיות, נכון שיש כאלו שחסרות דמיון ורק מעתיקות, אבל אני חושבת שזה נפוץ יותר אצל בנות שהן חדשות יותר בתחום ועדיין אין להן מספיק נסיון ולא עשו עוד מספיק עוגות.
אני מעידה על עצמי שכשרק התחלתי לעסוק בתחום הזה לפני 3 וחצי שנים, שרצתי שעות מול האינטרנט, חיפשתי תמונות, לקחתי רעיונות. אומנם עוד לא יצא לי להעתיק עוגה אחת על אחת אבל רעיונות בהחלט לקחתי, בעיקר בהתחלה.

net the jet

New member
כן ולא. לשני הדברים: זה שאת חושבת שזה חוקי,

לא הופך את זה לחוקי. זה בהחלט בניגוד לחוק ! גם אם הועלה ןאינטרנט. ושוב, זה שקשה לעשות עם משהו זה כבר סיפור אחר, אבל זו גניבה. זה שהמכונית שלי עומדת מחוץ לחניה על יד הבית אומר שמותר לכל מי שעובר לקחת אותה ? לא! זה די דומה...
לגבי היצרתיות... שוב, גם כאן יש כאלו שרק עשו וגה אחת ואת רואה בבירורשיש להן קו משלהן, משה מיוחד שטרם ראו.. ולעומת זאת, לא חסרות כאלו שעובדות כבר שנים, שאין להן קו משלהן, אין להן שמתשל יצרתיות.

אני אומרת את הדברי האילו שלא בפעם הראשונה, אני כבר 12 שנים בעסק, וראיתי ( כמעט ) הכל...

צוהלת

New member
רק תיקון קטן.. לא אמרתי שזה חוקי

מכיוון שאני לא יודעת אם זה חוקי או לא, ציינתי רק את דעתי.
אני רק חושבת שהיום, עם שפע העוסקות בתחום קשה לראות עוגה שהיא ממש מקורית שלא עשו אותה מעולם..
(אבל אני חושבת שיש הבדל בין להעתיק עוגה שראית באינטרנט לבין לגנוב לך את הרכב)

net the jet

New member
עלית על נקודה חשובה- יוצרת עם קו וסגנון משלה

תיקח עוגה בנאלית כמו בוב הבנאי או בוב ספוג, למקום אחר... וזו לא תהיה עוגה שכבר ראית. שלא לדבר על עוגה שלא בנושא מוכר שחוזר על עצמו מאה אלף פעם.
זו הגדולה של יצרתיות, וכאן רואים את ההבדל בין יוצרת שהיא סוג של אומן, לאחת שהיא מה שאני קוראת טכנאית.

לגבי המכונית...ברור שיש הבדל, אבל בעיני גניבה זו גניבה)
ולסיים ( מבחיני ) אני אחזור שוב על מה שאמרתי בהתחלה- אם משהיא שעושה עוגות למשפחה או לחברים, ומעיקה, אין לי בעיה כזו גדולה עם זה. אבל עם אחת שמוכרת ומעתיקה, ומעלה לאתר שלה או לפייסבוק ולוקחת קרדיט על היצירה- עם זה שי לי בעיה גדולה.
ככה שאני לא מבינה שני דבים- הראשון, למה לא להגיד ללקוח שת לא מעתיקה, ולנסות לתכנן עבורו משהו אחר שיספק אותו ( או להפנות ליוצרת עצמה... חס וחלילה שנפרגן אחת לשניה .) ושנית, אם כבר לקחת על עצמך להעתיק לבקשת הלקוח- לשמור את זה בינכם. לא להעלות תמונות, לא לפרסם, ולסגור ענין.

anatibaida

New member
כפי שכבר כתבתי לדברי עו"ד שעוסקת בתחום

אמרה בוודאות שאין בעיה לקחת תמונת עוגה שכבר נעשתה בידי מישהי אחרת ולעשות בדיוק את אותה העוגה.
מכאן ועד לגניבת רכב שמים וארץ קצת היסחפות.
מצמרר לשמוע ברגע שאת אומרת שישנן כאלה שעוסקות בתחום ואם אין להן חשיבה או קו משלהן אזי הן בתחום הלא נכון.
לכל אחת הזכות לעסוק במה שהיא רוצה וזו חשיבה של מתנשאת וחבל.
הפורום הוא פורום חשוב וחבל שאת מנסה להוריד בטחון של אחרות שקוראות את דברייך-לא פעם ראשונה שאני נתקלת בתשובות שלך מהסוג הזה.

net the jet

New member
מצמרר ?! מי שנסחפה קצת זו את...

אין לי כוח לחפש, אבל לדברי עו"ד שעוסק בדיוק בנושא הזה והיה גולש לעיתים בפורום שלנו, זו אכן גבינה ועילה לתביעה, והוא כתב את זה כאן פעמיים.
כמו כן, מדובר על הנושא של 'גניבות' של יצירות על גבי האינטרנט, לא אחת.
אבל אני כמובן לא אתחיל להביא לכאן ציטוטים.
מה שבעיני לא בסדר, ובעיניך כן בסדר- אפשר להמשיך להתווכח כנראה בלי סוף.
אני לא אמרתי לאף אחת שלא תעסוק בתחום, או שאין לה זכות לעסוק בתחום וחלב שאת מפרשת את דברי בצורה כל כך לא נכונה ובצורה כל כך בוטה. ועובדה שלא חסרות כאלו שעוסקות בתחום מכל הרמות . מה שאני אומרת שזה תמוה בעיני שמישהיא שאין לה מנוף יצרתי, עוסקת בתחום יצרתי... ורק מעתיקה עוגות. זה גם תמוה בעיני שזה קיים בתחום אחר.

ודבר אחרון, את לא מכירה אותי, ואין לך שום זכות ל'רדת' עלי על גבי דפי הפורום כפי שירדת. אם יש משהו שעשה ועושה ותורם לפורום הזו, אני אומרת בלי בושה - זו אני!!! וזו פעם ראשונה שאני מרגישה צורך להיות כזו חצופה ולהגיד את זה ( משהו שמאד מנוגד לאופי שלי ) אבל את כל כך הגזמת, וכל כך פגעת, שדי!!!
יש דרכים להגיד את מה שחושבים, גם אם לא בדיוק מתאימים למה את חושבת.

אני מניחה שזה חלק מהחוצפה הישראלית שאני כל כך לא מסתדרת ומתעבת אותה, להגיד בדיוק מה חושבים, בלי לעשות חשבון... מזכיר לי גם את אילו שמעתיקים וגונבים רעיונות ומעלים אותם כיצירה בלעדית שלהם... או אפילו מדפיסים על פלייר תמונה של משהיא אחרת ומשקווים כשלהם ( כן, קרה, גם לי ! )
ואני אגיד שוב- זה לא בסדר !!!!!!! ומי שחוב שיש בזה משהו מן הבסדר- הוא לא בסדר!

anatibaida

New member
נטע-את עושה כאן עבודה מאוד טובה רק חבל

שישנם משפטים שלך שיכולים להרוס למישהי אחרת שרק מתחילה או בכלל מאחר ומהסתכלות מהצד זה קצת צובט ולצערי הורס את עבודת הקודש שלך הטובה.
וחלילה לרגע לא רציתי ל"רדת" עלייך (ועדיין מקריאה חוזרת נראה כי לא עשיתי כך) רק להאיר את עינייך. מדברים שכתבתי לעיל ועד לחוצפה ישראלית יש הבדל עצום. אני עדיין חושבת שצריך לחשוב פעמיים לפני שנותנים לאחרת את הדעה האישית שלך כפי שאת עושה פעמים רבות מאחר וישנן שמחזיקות מהטיפים שלך-והן צודקות.
מתנצלת אם נפגעת-עדיין צריך לשמוע ביקורת (לא "ירידה") גם מהצד השני ולא שרק את תעבירי על אחרות.
יהיה רק טוב אם תיצמדי לתכנים הטובים שאת מוסרת בשמחה ובמקצועיות לאחרות.

למעלה