שלום,

שלום,

אז הגעתי לכאן אחרי איזה מאמר שהביאו באיזה פורום ושם קראתי לראשונה על המושג אמיניים.
מעניין, אמרתי לעצמי, ונכנסתי לפורום כדי לקרוא עוד.
וכלל שקראתי יותר, ההרגשה הראשונית שאולי אני נמנית על חברי הקבוצה הזו, התחזקה.
וזה מוזר, כי אף פעם לא חשבתי שמשהו אצלי יוצא דופן
מישהי מהפורום תיארה שמשיכה מינית זה כשמרגישים כמו זרמים כאלו. אני מבינה למה היא מתכוונת אך מעטות הפעמים שהרגשתי כך בחיי (מסתכם בינתיים ב-30 שנים) והיחיד שהרגשתי כך היה בעלי. כשאהבתי אותו. אופס, עוד קריטריון שמתאים לרשימה. הוא, אגב, באמת התלונן שאין לי חשק אבל אני הסברתי את זה לעצמי בכך שאני לא נמשכת אליו ולא אוהבת אותו
בקיצור- עניין אותי לדעת מה נחשב משיכה מינית נורמלית, כי עד עכשיו היה נראה לי הגיוני מאוד שאני לא מרגישה שום ואף רצון לקיים יחסים עם גברים שהם לא בעלי, אבל מסתבר שאולי זה לא מדוייק שזה נורמלי. וגם זה שאני לא חשה משיכה לאף גבר. חיפשתי ברשת מה בעצם ההגדרה של מיניות נורמלית ולא מצאתי (ולא נראה לי שאתם תוכלו לענות על השאלה

ויש עוד כמה מאפיינים שמתאימים לי.
מפה לשם גם התחלתי לנסות להבין אם זה שאני לא מרגישה כך לגברים אומר שאולי אני מרגישה ככה לנשים.. אבל לא נראה לי (למרות שלדעתי גוף של אשה הרבה יותר מושך ויפה מגוף של גבר, ואולי זה מסקרן לנסות... אבל אני לא נמשכת לנשים בוודאות).
בקיצור, בלבול שלם בראש, מסקרן אותי לבדוק את הנושא לעומק רק שזה לא מעשי כעת..
מה אני רוצה מכם? אין לי מושג, אבל בשביל זה אתם פה, לא?

k500

Active member
מנהל
שלום לך

ברוכה הבאה לפורום, טוב לדעת שאת מתעניינת
אתחיל מזה שלא לכל דבר יש תשובה אינסטנט, אבל ננסה לעשות קצת סדר בדברים עד כמה שנוכל וכן, בשביל זה אנחנו פה כפורום

עצה קטנה, אל תחפשי מה זה "נורמלי" כי אנחנו חיים בעידן סבוך ומורכב שמפרק הרבה מבנים שנחשבו פעם ליסודות חברתיים נורמליים כביכול, כמו משפחה שמורכבת מאמא-אבא-ילדים, נטיות הטרו מיניות וכו'.

חשק מיני יכול להיות בנפרד ממשיכה מינית. כלומר, יכולים להיות א-מיניים שאין להם/ן משיכה מינית כלפי אחרים, אבל יש להם חשק מיני והם יכולים לתעל אותו בצורה עצמית (אוננות) או בצורה אחרת מוסכמת עם הפרטנר שאיתם.
יכולה להיות משיכה מינית רק כלפי אדם שאנחנו מתאהבים בו, במינון זה או אחר, אפשר להיות א-מיניים ללא משיכה מינית כלל אבל כן להיות בזוגיות על בסיס רומנטי עם מחוות שמוסכמות על השניים ועוד.
א-מיניות היא לא דבר אחד ואצל כל אחד ואחת היא מעט שונה, לכן חוץ מההגדרה שהיא חוסר משיכה מינית כלפי אחרים, אפשר למצוא אצל חלק מהא-מיניים דברים מסוימים ומגוונים.

זו לא תשובה מקיפה ומפורטת כי כמו שכתבתי, אי אפשר להגדיר ישירות "את ככה" או "יש לך כך וכך". אנחנו לא מאבחנים אנשים, אלא נותנים להם את הכלים להבין ולהחליט לבד אם הם מתאימים להגדרות השונות ומה הם לוקחים איתם בחשיפה לנושא הא-מיניות.

קחי את הזמן לראות מה נראה לך מתאים להגדרות שלך, למה את מתחברת, מה מאפיין את הרצונות המיניים/זוגיים שלך כלפי אחרים, תקראי כאן בפורום, תראי מה כותבים בדיונים על משיכה, מיניות וניסיון של אחרים, תשאלי שאלות ותשתפי אם תרצי.
גם אנחנו לא הגענו לכאן שלמים ובקיאים בכל הדברים, לקח לנו זמן לדעת, לראות דברים חדשים ולשמוע מאחרים מה עוד קיים כי העולם הא-מיני הוא מגוון ומורכב מרבדים שונים.
זה לא הסוף, זו רק ההתחלה, אנחנו כאן תמיד, שיהיה לך בצלחה

שלומות

אין לי מה להוסיף על דברי k500, אלא רק לאמר בהצלחה ומקווה שתמצאי את דרכך איתה תהיי שלמה (ולא מבולבלת)

ברוכה הבאה

ברוכה הבאה!

נשמע שהכל היה לך טוב בחיים עד עכשיו, אז אל תתני להגדרות לבלבל אותך

מה שאני מנסה לומר, הוא שהגדרות נועדו כדי להקל עלינו כשאנחנו לא מוצאים את עצמנו בעולם. נראה שאת יודעת לעשות מה שטוב לך וקשובה לעצמך ואפילו לא הרגשת חריגה עד היום, כך שגם אם את א-מינית, לא היית באמת זקוקה להגדרה הזו.
אשרייך

בעולם מתוקן, אף אחד לא יצטרך הגדרות, כי כל אחד ואחת יעשו פשוט מה שטוב להם מבלי שאחרים יכפו אליהם את רצונם.

טוב לך עם בן-זוגך? כי אחת הבעיות של א-מיניים, זה הפער הגדול בינם לבין רוב האוכלוסיה ומכאן הקושי בזוגיות. לרוב, כאשר אין מודעות לנושא, נוצרים זוגות 'תערובות' ואז התסכולים של שני הצדדים עולים.
אם הכל בסדר אצלך, ולמרות התלונות שהזכרת שבן-זוגך מעלה, הוא עדיין מרגיש בסדר בסה"כ - אז הכל טוב.

בכל מקרה, את מוזמנת לקרוא וללמוד עוד על נושא ועל התחושות של חברי הקהילה וכמובן גם לשתף בתחושותיך שלך.

למעלה