שלום

crazy mofo

New member
שלום

בימים אלו אני מרים (לראשונה בחיי) בחדר עמדה צנועה מאוד של אולפן ביתי. וכשאני אומר צנוע מאוד אני מתכוון- לפטופ (לא mac), קלידים ישנים ופשוטים מאוד של yamaha שמתפקדים כמקלדת שליטה וכרטיס קול של PreSonus עם חיבור USB למחשב. (כל הציוד שאול מחברים)

אני פה לשאול אתכם (שוב, עושה את צעדיי הראשונים בתחום , אז תהיו עדינים) לגבי מוניטורים.

התקציב שלי זעום, אבל אני כן אשמח שהמוזיקה שאיצור תצא בצורה סבירה +. המלצות?

בלי קשר, אני כרגע מחוסר רמקולים לשמיעת מוזיקה מהמחשב. רוב האנשים טוענים שלהשתמש במוניטור כדי לשמוע מוזיקה רגילה זה לא אופטימלי, מאחר ומדובר בשני מכשירים עם תפקודים שונים (מוניטור/רמקול). מה דעתכם בנושא?

רב תודות

crazy mofo

New member
ובאותה נשימה

אם אתם מסכימים עם הדעה הרווחת שציינתי לגבי עניין המוניטורים/רמקולים, יש לכם המלצות לרמקוליים איכותיים למחשב?

אני אהיה יותר ספציפי בעניין התקציב-

מתחת ל1000 ש"ח (לכל אחת מהרכישות)

Dudi Tamir

New member
תשובה:

בהתחשב בכך שהמפקט שלך הוא מינימלי ביותר בכל המובנים...אין חשיבות רבה לאיכות הציוד (במקרה זה) אלא ליכולת שלך
ללמוד בעזרת מינימום ציוד!
האמת, בתקציב שכזה אין הרבה מה להציע באיכות...אני מצרף לך לינק לזוג מוניטורים מוגברים בתקציב של 656 ש"ח.

באותה מידה אתה יכול פשוט לחפש בגוגל מוניטורים מוגברים לאולפן ולחפש בחנויות השונות רמקולים מוגברים בתקציב שלך.

זה כמו לשאול אותי: אני מחפש המלצה על גיטרה טובה בתקציב של 300 ש"ח. בתקציב שכזה כך מה שיש.

לגבי הרמקולים לפי המפרט שלך והמחיר:
* חשוב שהם יהיו רמקולים מוגברים
* אתה תקנה רמקולים קטנים לשדה שמיעה קרוב מאד...(גם בגלל חוסר תקציב וגם בגלל העבודה מול מחשב נייד) - משולש שווה צלעות, אם שמעת על מושג זה.

בהצלחה

crazy mofo

New member
דבר ראשון, תודה על התגובה

לגבי החלק הראשון של ההודעה שלך- אתה צודק במאה אחוז. יכול להיות שאשקיע טיפה יותר בשביל איכות, נראה כבר.

את החלק השני של ההודעה לא הבנתי- ולכן אני אנסח את השאלה מחדש-

נניח וקניתי זוג מוניטורים איכותיים (עזוב לרגע את עניין התקציב). להשתמש בהם כרמקולים לשמיעת מוזיקה- חסרונות/יתרונות? ברור לי שרמקול ומוניטור הם לא אותו דבר אבל עד כמה זה יהיה נורא?

Dudi Tamir

New member
תגובה:

רמקול לשמיעת מוזיקה (בלבד) אינו מצריך אותם קריטריונים לעומת רמקול באולפן הקלטות!
ואם אתה שאול למה? כי רמקול שצריך להתמודד עם (למשל) הקלטת גיטרה חשמלית - רמקול רגיל אינו יכול להתמודד עם ההתנגדות שתיווצר על ידי הגיטרה או כל כלי.

רמקול אולפני יכול להתמודד עם ווליום חזק, התנגדות לכלים או מקרופון שירה ועוד...(כמובן שאם לא עובדים הגיוני גם רמקול אולפני יכול להינזק).

ישנם אומנם רמקולים למערכות ביתיות שהם ממש טובים מבחינת סאונד/תכולת תדרים - אבל לא תרצה לחבר לרמקולים האלה מיקרופון שירה...!

אם התקציב שלך הוא עד 1000ש"ח לא הייתי מציע לך "להסתבך" ולקנות רמקולים קטנים מוגברים שמיועדים "לאולפן".

crazy mofo

New member
דודו, אני באמת מעריך את עזרתך, אבל -

השאלה היא בדיוק הפוכה-

האם אוכל להשתמש במוניטורים, איכותיים ומקצועיים ככל שיהיו, למטרת האזנה רגילה של מוזיקה - לנגן שירים, קבצי mp3, wma וכו'? אולי תמצא את השאלה מוזרה אבל נתקלתי בהרבה מוזיקאים שטוענים ש"מוניטור הוא לעבודה אולפנית בלבד ורמקול הוא לשמיעת מוצר גמור".

נהיה אפילו יותר ספציפיים- קניתי מוניטורים איכותיים שעושים את העבודה (מספקים ליאת הצליל הנקי ביותר בזמן שאני עובד על מוזיקה). אני מארגן מסיבה/סתם רוצה לשמוע מוזיקה בווליום חזק בבית בזמן שאני עושה כלים, אני אוכל להשתמש במוניטורים (שוב נניח ואין בעיית תקציב) כרמקולים רגילים להשמעת מוזיקה?

Dudi Tamir

New member
תשובה:

תשובה קצרה לשאלה שלך היא: כן! אבל...

רמקולים לאולפן אומנם מעניקים לך את היכולת לשמוע FLAT - כלומר, ללא "תוספת" גוון זה או אחר של תדרים שקיים ברמקולים לשמיעת מוזיקה.

לי אישית יש רמקולים באולפן ובנוסף אותו זו רמקולים לשמיעת מוזיקה בסלון...
אני נהנה להאזין למוזיקה בהם באולפן ונהנה מאד להאזין למוזיקה בשביל ההנאה בסלון.

בקיצור, אתה יכול להנות מ-2 "העולמות" בשקט גמור!

ולחיזוק דבריי אתה יכול להביט בגלרייה של האולפן ולראות את זוג הרמקולים שנמצא בקונטרול מופיעים גם בחדר השמיעה השני עם מסך הפלזמה.

crazy mofo

New member
קודם כל מתנצל על הטעות-

רשמתי "דודו" במקום "דודי" .......ואפילו לא שמת לב!

והבנתי פחות או יותר מה אתה אומר, תודה

שמיעה בווליום חזק (נגיד באזור ה85 90 אחוז מהמקסימום) של קבצי מוזיקה להאזנה "רגילה" יכולה ליצור נזק למוניטור ?

ואם כבר אנחנו בשוונג של השאלות-

אפשר קצת לשמוע על ההבדל בין מוניטור מוגבר ללא מוגבר?

המון תודה שוב דודי!

Dudi Tamir

New member
תשובה:

זה בסדר לגבי דודו/דודי...

1 אם אתה רוכש רמקולים מוגברים (טובים) יש להם מדד עוצמה מאחורי הרמקול. מומלץ מאד לא לכוון את הווליום של עוצמת הרמקול 100%.
זה ימנע מימך להגיע "לשיא" ולמניעת נזק אפשרי!
* זה בעיקר תקף בעבודה באולפן ולא בשמיעת מוזיקה (כמו שרשמתי לפני כן, אופן השימוש עם רמקולים באולפן שונה מאד בהשווה לשמיעת מוזיקה להנאה).

2. רמקולים מוגברים מכילים בתוכם מגבר (לכן קרואים להם רמקולים מוגברים...).
אתה מרוויח כמה דברים חשובים על ידי כך:
א. המגבר נמצא בתוך הרמקול ומונע רעשים מיותרים (באולפן) של מגבר חיצוני.
ב. יש התאמה מדוייקת של המגבר לרמקול בכל הקשור להספקים (זה מעניק לך אפשרות לשמיעה אופטימלית + מניעת נזק לרמקול).
ג. חיסכון במקום.
ד. מונע חיבורים מיותרים של כבלים מהמגבר לרמקולים + כניסת חשמל.

כל הסעיפים הללו חשובים מאד בסביבה אולפנית ובעיקר, בסביבת "אולפן ביתי"...

Ziv Gal

New member
יש עוד שיקול

כשאתה בא לעשות מוזיקה אתה לרוב שואף שהיא תישמע טוב כמו מוזיקה אחרת (שיר קיים)
לרוב כשמפיקים מוזיקה יש שיר אחר שמשמש כרפרנס שמאזינים לו בשלבים השונים (הקלטה, מיקס, מאסטרינג) ונעזרים בו להשוואה
רמקולים רגילים (שאינם מוניטורים) ןמערכות סטריאו/סראונד לבית ולרכב מייפות את המוזיקה כך שהיא נשמעת יותר טוב
מוניטורים משמיעים אותה בצורה יותר נאמנה למקור ומדויקת, כך שהמוזיקה נשמעת פחות יפה אבל הרבה יותר ברורה ולמשל כשאתה משווה לרפרנסים אתה מקבל רעיון טוב יותר של הדברים
אם תאזין למוזיקה באופן רגיל על המוניטורים, תתרגל לצליל שלהם ולחוויית השמיעה בהם, וכשתבוא לעשות מוזיקה משלך יהיה לך הרבה יותר קל לשמוע אם הדברים שם נשמעים פחות יפים ממה שאתה שומע ברדיו כי ככה נשמעים מוניטורים או כי עשית משהו לא טוב.
בכלל, אם אתה על תקציב דל חבל שתפצל אותו לשני זוגות רמקולים... רמקולים מוגברים לרוב עולים פחות מרמקולים לא מוגברים + מגבר חיצוני כך שגם מהבחינה הזו שווה לך ללכת על מוגברים

מקווה שעזרתי
זיו

סליחה על התגובה המאוחרת

אבל אני רוצה לחדד כמה דברים דברים

1. בהרבה אולפנים ווליום המוניטורים או המגברים הוא עד הקצה, ההבדל העיקרי הוא שיש רום קונטרול שדואג לזה שלא פתאם אני אגיע לווליום פסיכי
בלי קשר , רמקולים מוגברים (במיוחד בדגמים חדשים) לא נותנים לך אפשרות להגיע לעוצמת האזנה שהורסת את הרמקול, ישנו לימטר שפשוט "סוגר את הברז" כשאתה חורג מהמגבלה של הרמקול

2. אם התקציב הוא 2000 לשני הדברים אתה יכול לחפש ביד שנייה - יש מציאות

3. אצלי בסטודיו ובבית הכל מוניטורים אולפנים, אחרי שמתרגלים לשמוע ככה פתאם שאר המערכות הורסות את ההאזנה (לפחות לאוזניים שלי)

שיהיה הרבה בהצלחה

למעלה