שלום

Horovitz

New member
שלום

קודם כל אני רוצה לברך על הפורום הזה. אני עוסקת (און ואוף) בחקר משפחתי מזה שנתיים, ולמרבה הפלא רק עכשיו מצאתי את הפורום הזה... יש לי כמה שאלות: 1) בעניין רישומי האוכלוסין מהתקופה העותומנית - האם ניתן איכשהו לבצע בהם חיפוש דרך האינטרנט? (ירושלים קצת רחוקה עבורי כרגע). 2) איך ניתן (מבלי לנסוע) למצוא רישומי אוכלוסין ממדינות ברית המועצות לשעבר (אני מתעניינת בעיקר במולדובה - סוף המאה התשע עשרה /תחילת המאה העשרים). 3) לא שאלה - אלא עצה מנסיוני: המקום הכי טוב להתחיל הוא בבני המשפחה המוכרים (בעיקר המבוגרים שבינהם). אני הגעתי לאילו מאוחר יחסית (כשנה אחרי שהתחלתי בפרוייקט), והתפלאתי מאד מהיענותם ומהמידע הרב שהיה להם לספק לי!

../images/Emo24.gif ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

ראשית, הפתיחה שבהודעתך מחזקת את דעתי, שעדיין יש לנו (כלומר, לפורום) בעיה של פרסום. האם מצאת אותו, בסופו של דבר, במקרה
לגבי שאלתך הראשונה: רק המפקד של 1839 של הספרדים נמצא באינטרנט - אך כרגע אני ממהר ואל יכול לחפשו, הוא נמצא בהודעות הפורום, נסי לחפש בארכיון, או שיבוא מישהו שיקשר אותך לשם (או שאני אחזור ואחפש אותו). העצה שנתת לגבי בני המשפחה אכן חשובה מאוד, אם כי לרבים היא נראית טריוויאלית. היא ממש ממש לא
לשמחתי, רבים מחברי הפורום מספרים מדי פעם שזה בדיוק מה שהם עושים - במוקדם או במאוחר. ושאלה לי אלייך: אם השם שאת חוקרת (או אחד מהם) הוא כשם המשתמש שלך (הורוביץ)
ואם כן, האם את מתקשרת למשפחת הורוביץ הגדולה, המסועפת והמפורסמת
קראי את המדריך לפורומיסט המתחיל ברשימת המאמרים בקטיגורית "כיצד לחפש שורשים", עברי על שאר המאמרים, הקישורים וכו´ - ואני מאוד מקווה שנוכל לעזור לך לפחות כשם שתוכלי את לסייע בידינו.
ארנון

Horovitz

New member
תודה

הגעתי לפורום זה בעזרת המלצה ממישהו שחבר בפורום אחר בו השתתפתי, כך ש"מפה לאוזן" עובד בכל זאת. אני מודה על הנתונים בקשר למפקד אם כי בשלב זה הם אינם רלוונטים לגבי. המשפחה שאני חוקרת היא אכן משפחת הורוביץ הגדולה. אך כמו שכתבתי בתגובה לאייבי הענף המשפחתי שאני חוקרת קצת מסובך ואני אפילו לא יכולה לומר עדיין איך הוא מתחבר לעץ כולו. כרגע אחת הדרכים שאני מסנה לפתור באמצעותן כמה תעלומות היא נסיון למצוא רישומי אוכלוסין מן העיירה דובוסארי שבמולדובה בערך מהתקופה שבין 1850 ל 1920. בקשר לבני המשפחה הקרובים - זה באמת עובד. אני לא יודעת אם זה בעקבות ביקוריי הרבים בקיץ שעבר אצל בני המשפחה (אחי טוען שכן) - אבל אחד מבני דודי הגדיל לעשות ויזם כנס משפחתי אליו הזמין את כל מי שהכיר. הכנס יהיה בעוד שבועיים. אני מקווה שיגיעו רבים ושאולי תפתרנה לפחות חלק מן התעלומות.

כן../images/Emo70.gif (לקחת לי קצת זמן...)

באתר הבא (יש להגיע בערך לאמצע הדף, תחת Israel ) יש קבצי PDF לפי ערים, של מפקד האוכלוסין שערך מונטיפיורי בארץ בשנת 1839 בקרב העדות הספרדיות (זהו אתר המתעסק בגניאולוגיה ספרדית, ולכן רק הנתונים הללו מופיעים שם. מובן, שהמפקדים הקיפו גם את האוכלוסיה האשכנזית).
ארנון

הדס ח

New member
ארנון

מה זה בדיוק האתר הזה? האם אתה מכיר עוד אתרים בהם יש מידע בנושא "עדות המזרח"??????? הפניה היא לארנון בכותרת כי הוא זה שהעלה את האתר אבל כמובן שהשאלה מופנית לכולכם. תודה הדס

גניאולוגיה יהודית ספרדית

שלום, הדס
יש הרבה, כמובן... הייתי מתחיל ב - SefardSIG של ה - JewishGen, בו תוכלי למצוא בו מידע רב. משם, הייתי ממשיך ל"עצי" - האגודה הראשונה (לטענתם) לגניאולוגיה ספרדית. אפשר גם לעיין באתר הבא, עם המון המון קישורים בנושא גניאולוגיה יהודית ספרדית.
ארנון

א י י ב י

New member
משפחת הורוביץ

ראי אתר מיוחד למשפחת הורוביץ http://www.geocities.com/horowitzassociation/

Horovitz

New member
תודה על ההפניה

אני אכן חברה רשמית בעמותה לחקר משפחות הורוביץ מזה שנה בערך. דרכם קבלתי עזרה רבה בנושא מקורות השמפחה. כמו כן נהניתי להכיר אנשים נפלאים הנושאים את שם משפחתי ולהשתתף בפעילויות המעניינות של העמותה. כרגע אני מנסה להתמקד בסיפור המשפחה הקרובה ביותר (סבי ודודי) שהוא מסובך בפני עצמו, אך קצת רחוק מנושאי המחקר של חברי העמותה האחרים.

wow1

New member
הבטחתי לך שחברי הפורום ינסו לעזור

ואכן הם לא אכזבו. איל.

Horovitz

New member
אני מניחה שאתה המפנה מוואלה

תודה רבה מאד לך! המקום הזה ממש מדהים! כל כך מעניין שאני לא יכולה לצאת ממנו ולא יכולה לחכות לחזור! תודה רבה שוב!

למעלה