שלום

מאיר183

New member
שלום

שנה טובה
שאלה קטנה בעקבות בריחת שתן בימים האחרונים פניתי לוט ,לצערי לא היה לי רכב זמין והמרחק גדול בקיצר
לקחתי דגימה והלכתי לבד בבדיקה לא התגלה כלום הכל תקין לפי הוט', עכשיו היום בבוקר ראיתי מין דלקת נוזל שקוף כזה באיבר המין
וזה קצת מוזר לי שהבדיקה לא הראתה כלום אז הייתי מעוניין לקבל דעה נוספת
קצת רקע כלבה בת 12 מעוקרת תאבון יש , משקל תקין, קצת מנמנת\ישנה רוב היום אבל בשעת הפעילות היומית היא קמה לחיים ,שותה לפי מה ששמתי לב קצת הרבה יותר מהרגיל השתן בורח לה בזמן ישיבה או שינה ,עשיית צרכים -פיפי בתדירות 3 פעמים בתוך שתיים שלוש דקות סימנים הלו הדליקו אצלי נורה אדומה
כרגע הוט נתן לי אנטב' לחמישה ימים זמני לראות אם בכל זאת מדובר על דלקת שלא נראתה בבדיקה אם לא יעזור נמשיך לבדיקות דם וכדומה.
השאלה שלי האם בדיקת שתן יכולה להראות סימנים על בעיה כלייתית ?
בנקודת הנחה שלא מדובר על דלקת על פי הבדיקה ,רציתי לדעת ממה עוד יכול להגיע הנוזל הדמוי נזלת שקופה באיבר המין סליחה על התיאור ?
תודה מראש

בדיקת שתן

שלום מאיר,
כפי שאתה מבין - בפורום לא ניתן להגיע לאבחנה. אם הרופא שהיתה בידיו בדיקת שתן לא הצליח, גם לנו יהיה קשה. אנחנו כן יכולים להוסיף כיווני חשיבה.
כמה שאלות:
1. מה משקלה, בערך ?
2. כמה היא שותה ?
3. ממתי היא עושה שתן בתדירות כזו ? מה כמות השתן שהיא נותנת ?
4. ממתי בריחת השתן בזמן שינה ? האם זה מפריע לה ?
5. באיזה גיל היא עוקרה ?
6. האם עשו בדיקה עם סטיק ? האם בדקו בנוסף משקע ? האם בדקו ריכוז של השתן במכשיר ייעודי לכך ? (אתה יכול לבקש את התוצאות).

נושא בריחת השתן מתאים יותר לבעיות של שליטה במתן השתן, בעייה שמופיעה אצל כלבות מעוקרות. במידה ונשללים גורמים אחרים ניתן לטפל בזה עם תרופות מתאימות. במקרים אלו אין עודף השתנה, כך שזו יכולה לבוא מסיבות אחרות (דלקות, אבנים, גידול או סתם סימון התנהגותי)..
בדיקת שתן יכולה לרמוז על בעיה כלייתית. היא לא מאבחנת אף מחלת כליה שאופן מוחלטת אך היא יכולה לכוון הן למחלות הניווניות של הכיליה והן לדלקות כליות, אבנים או גידולים.
הזכרתי פעמיים גידולים אך אני רוצה להרגיע - כי אמם יש גידולים במערכת השתן, אך אלו הרבה פחות נפוצות ממחלות אחרות של המערכת.
לגבי ההפרשה - כל עוד היא שקופה, לא מזוהמת ולא מטרידה את הכלבה - אני גם פחות מוטרד בשלב זה.

לגבי האנטיביוטיקה - אני לא אוהב לתת אנטיביוטיקה לבעל חיים שלא ראיתי, ובכל מקרה, הטיפול האנטיביוטי בדלקות בדרכי שתן צריך להיות ארוך רבה יותר מאשר לחמישה ימם בלבד. שים לב ואל תזניח את זה.
שנה טובה,
אסף

מאיר183

New member
תודה

רבה לך על התשובה בשביל זה פניתי לפורום המיקצועי הזה שאני אישית לומד ולמדתי ו ממנו הרבה ,כמובן ברור לי שאי אפשר לאבחן דרך הרשת ,אני רק רציתי ללמוד \לדעת אם אפשר עם מה בערך אני מתמודד פחות או יותר כמו שאמרתה כיווני חשיבה, זה גם נותן לי אישית כלים מה לבקש לשאול וכדומה , עם הוטרניר בהמשך ,
מוזר לי אני שאלתי את הוט לגבי הבדיקה השתן וסימנים לבעייות כלייה הכלייה והוא אמר לי שלא
רק בבדיקת דם ,הבדיקה נעשתה בסטיק !
עכשיו לתשובות
1- 36 קילו
2- לפחות 3 ליטר אולי יותר
3- כבר שבוע בערך ,היא נותנת כמות שתן דיי נכבדה וזה נראה בלחץ כאילו היא על פרדינזון לפעמים 3 פעמים בתוך דקה שתיים בהמשכים ותמיד שאני יורד יש לה לחץ
4- בזמן שינה זה לא מפריעה זה ללא שליטה זה יוצא גם על הספה ראיתי גם טיפטפים על הריצפה זה קורה פעמיים שלוש בלילה זה תמיד ולפעמים היא מפתיעה בהמשך היום אני דואג לרדת הרבה וזה עדיין קורה .
5- 8 חודשים

6 - בדיקה עם סטיק אני ינסה לבקש אבל רק ביום ראשון
הוא אמר שהוא לא רואה סכרת ולא דלקת מעבר לזה לא קיבלתי כלום.
בעניין האנטיב' הוא אמר לי בגלל שלא הבאתי את הכלבה אז עד יום ראשון לראות אולי זה כן דלקת שלא נראתה בבדיקה במידה והבעיה מסדרת אז לבוא שוב להמשיך עם האנטיבו' כרגע קיבלתי לחמישה ימים .

שתיה מרובה

על פניו היא שותה קצת הרבה. הממוצע לכלב הוא סביב ה-60 מ"ל לק"ג ביממה, שזה קצת יותר משני ליטרים עבור הכלבה שלך.
כמובן שמידת הפעילות והטמפרטורה הסביבתית משנים גם כן. בקיץ היא תשתה יותר בכל מקרה.
לדעתי בדיקת ריכוז השתן (יש מכשיר ייעודי לכך - רפרקטומטר) חיונית. זו הבדיקה שתעזור לקבוע אם היא אכן שותה יותר מהדרוש.
במידה וכן - יש רשימה של מחלות העלולות לגרום לתופעה. אחת מהן היא כשל כליות, אך יש עוד כמה חשובות. מתחילים בבדיקות דם ראשוניות, ומתקדמים בהתאם לריכוז השתן, המשקע ותוצאות בדיקות הדם
שנה טובה,
אסף

מאיר183

New member
תודה

רבה לך ד"ר ירום אני מעריך את זה מאוד

שנה טובה

למעלה