שלום

שלום

רציתי לשאול על ויטמין סי שנוטלים כתוסף.
לאחרונה עקב כל סיפור הפוליו רציתי לקחת תוסף של ויטמין סי.
ביררתי והבנתי שאפשר בקלות להשיג כזה בסופר פארם או בבית מרקחת.
אבל יש אנשים שאמרו לי שזה לא נספג היטב בדם ושזה יוצא בשתן
אז אני מבולבלת וכבר לא יודעת איך יודעים ומבדילים בין ויטמין סי שנספג
בגוף לבין ויטמין סי שהגוף פולט כפסולת.
תודה מראש על התשובות!

0 אור 0

New member
באמת בלבול

אז אני אעשה קצת סדר:
ויטמין C קל מאד להשיג מהמזון המקובל בארץ ובפרט בקיץ - כל הירקות והפירות הטריים עשירים מאד בויטמין C, ולכן מי שאוכל תזונה עשירה בפירות וירקות אינו זקוק לתוסף כזה או אחר.
יש הגורסים שכמות ויטמין C שנחוצה לצורך החלמה גדולה ממה שניתן לספוג בתזונה ולכן ממליצים על לקיחת תוספים, ואותם אנשים יסבירו לך שאין חשש לקחת כמות עודפת שכן ויטמין C הינו ויטמין מסיס במים ולכן עודפים שלו יצאו בשתן ולא יצטברו בגוף ויצרו נזק (כפי שיכול לקרות בויטמינים מסיסים בשמן)
אז אם את מודאגת מהפוליו ורוצה לשפר את מערכת החיסון ועמידות הגוף בפני מחלות אני ממליצה על תערובת אנטי אוקסידנטים מופלאה ישירות מהטבע: עלים ירוקים, גמבה ושאר המגוון של ירקות ופירות טריים שמצויים עכשיו בשפע - כדאי לאכול לפחות 5 צבעים של ירקות ופירות מדי יום, רצוי אורגניים, ולהם להוסיף אגוזים וזרעים שונים ובכלל יצאת בריאה ואנרגטית

יעל ND

New member
ויטמיןC

מאד רגיש ונהרס בקלי קלות במגע עם מתכת, עם אור ומה לא. הוא נהרס בחום בטמפרטורות ששום דבר אחר לא הורסות....

בחנויות טבע מוכרים ויטמיניC באיכות טובה. רק שים לב שהאיזה תהיה לא שקופה (כי הוא נהרס באור...) ותשמור עליו לא במקום חם ואל תשאיר אריזה פתוחה לרגע. אני גם ממליצה לקנות עם שיחרור איטי (זה לא אמור להיות בעיה, היום כל החברות, או כמעט כל החברות עושות כאלה), כי אז הספיגה תהיה טובה יותר.

לגבי הפרשת הויטמין - אין שום תוסף שנספג ב-100%. והשאר - מופרש.
במבקרה של ויטמיןC מופרש גם עודף של הויטמין, כך שאין חשש של מינון יתר.

למעלה